Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávají poslední Vánoce tisíciletí a balíčky plné překvapení si tentokrát nechystá pouze Ježíšek, ale také jeho ďábelská konkurence. A ta hodlá začít nadělovat jen co se jeho poskokovi podaří získat klíč od cely, kde je ďábel uvězněn už nějakou tu tisícovku let. Všechno to začíná ve chvíli, kdy pracovníci vodáren objeví v podzemí kosti templáře a rozhodně to není jejich nejšťastnější den. Na místě se v zápětí objeví nejen policie, ale také indiánská archeoložka Karen Goodleafová a záhadný cizinec, který zřejmě ví o pozůstatcích templáře víc než by měl. Je to Lukas. Bývalý komandos a novodobý templář, který zasvětil život stráži bezpečného světa před nebezpečím pána pekel. Nyní musí získat zpět ztracený a znovu nalezený klíč, který by ďáblu otevřel cestu k ovládnutí světa. Pustí se do pronásledování satanova přisluhovače, který se vyznačuje schopností stěhovat se z těla do těla pomocí velmi nebezpečného pohledu. A Karen, která se zcela náhodou připletla k jeho prvnímu souboji, se stává jeho nepříliš dobrovolnou pomocnicí. Strastiplná cesta plná smrtelného nebezpečí je lemována vraždami z nichž je policií podezříván právě Lukas a tak mu nezbývá než bojovat na dvou frontách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Belbo 

všechny recenze uživatele

Dolph Lungren silnější než kdykoli předtím. Železný Švéd s ještě slámovějšími vlasy než kdykoli předtím. Tento film změnil navždy můj život. Strčil jsem Dolphovi prst do prdele a myslím, že ho to vážně nasralo, protože byl vážně nasranej. Kdo nepoznal nepoznal nepochopí- z vibrací svěrače poznáte nasranost člověka. Pulzovalo mu v něm hezky.Sakra ten je ale pěkně nasranej... Dolph by vytvořil nepřekonatelnou dvojku s Pavlem Zedníčkem a moc mne mrzí, že odmítl roli Legolase. Všivák Orlando na něj neměl. Dolph je to prostě hrdina který si na nic nehraje a v hlasování o nejvíce sexy muže planety se umístil na skvělem 3000 000 000 místě a tak předstihl Sagvana Tofiho a Pavla Trávníčka. Jen škoda, že prezidentem USA nemůže být nikdo mimo Ameriku. On by dokázal zavést světový mír a nasytit celé lidstvo. Vypadá trochu jak porno herec zlaté éry 70. let ze západoněmecké produkce . Škoda, že neobjevil Ameriku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemam rad nabozensku tematiku vo filmoch, ale tentokrat to bolo celkom znesitelne. Vlastne sa tvorcom podarilo vystavat celkom zaujmavu zapletku. V prvej polovici ma film aj dost svizne tempo, takze nuda nema sancu. Problem nastava v druhej polovici, ked sa vo väcsej miere k slovu prihlasia akcne sceny. A tie cely film zrazaju pod hladiny priemeru. Prestrelky su fadne, miestami smiesne. O nieco lepsie su na tom bitky, ktore su akotak priemerne. Velkym plusom je ustredna dvojka. Jak charizmaticky Lundgren tak aj jeho nedobrovolna partacka Françoise Robertson. Vdaka skvelej chemii medzi nimi som bez problemov dopozeral aj o dost slabsiu druhu polovicu. Este je sklamanim podanie zaporaka. Neustale meni hereckych predstavitelov a vsetci dost trapne prehravaju. Takze ked to zhodnotim ako celok, tak je to svizny film so zaujimavou zapletkou a slabymi akcnymi scenami. Raz sa to da bez problemov pozriet. 4/10. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelný námětový myšmaš. Archeologie, legenda o templářích v Americe, příchod Antikrista na zem, konec tisíciletí a konec světa. A Dolph Lundgren coby templářský zachránce. Jedno je však jisté. Příběh se velice podobá snímku s Arnoldem Schwarzeneggerem ´Konec světa´, který ale vznikl až rok po té. Že by námět pro kinofilm unikl, byl krapet upraven a rychle použit pro tento nízkorozpočtový videofilm? Nakonec i ústřední dvojice charakterově nemálo připomíná dvojici jinou. Stačí si jen vybavit snímek ´Univerzální voják´ . ´The Minion´ znamená v překladu ´Oblíbenec´. To Lukas dle děje skutečně je a těžko říci proč, neboť jako nejlepší bojovník toho na druhou stranu zase moc nepředvedl. Snímek selhává snad ve všem. Akce jen aby se neřeklo, dějový propletenec všeličeho, takže čert aby se v tom vůbec vyznal, napětí a atmosféra jako taková se musí domyslet. Bylo už někde vidět templáře se samopalem? Snímek tedy snad jen na jedno shlédnutí a to ještě v případě, že nebude k mání nic lepšího. Třeba ten výše zmíněný ´Konec světa´. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obrovitý Dolph Lundgren stále nevyhodil agenta? Chlapík, který to do protivníků vždycky slušně sypal, bere, cokoliv mu hodí na stůl. A to je kapku problém. Přitom jsme na tohohle starého vlka s obličejem jako nahrubo otesaným balvanem mohli vzpomínat v úplně jiném světle. Na véháeskách ve videopůjčovnách se nikdy dvakrát příliš neohřál, pár solidních záchvěvů tam bylo, ale dnes spíš jen rozdává rozpaky. Stejně jako kdysi v satanském Lukasovi. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Naprostá příšernost. Evidentně mravenčí rozpočet, herci nestojí za tu nejmenší řeč, snad Lundgren nevrhá až tak hloupý výrazy jako v jiných "skvostech", ale že by hrál, tak o tom nemůže být vůbec řeč. Jakéhosi satana nečekejte, ve filmu je jen pár klaunů a kamera jako by nestíhala. Jedna hvězda za poměrně originální konec. Už se nemůžu dočkat dalšího Dolphova "filmu". ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Film sa v kinách premietal iba v Južnej Kórei a Sýrii. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama