Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třídílná televizní minisérie "The Moth" je adaptací románu Catherine Cooksonové. Vypráví o mladém truhláři jménem Robert Bradley (Jack Davenport), jenž po smrti otce nachází domov a rodinu pod střechou svého strýce. Po čase je však křivě nařčen z otcovství nenarozeného dítěte své sestřenice a rozhodne se odejít. Najde práci na sídle zchudlé aristokratické rodiny Thormanů. Jako jeden z mála nachází pochopení pro jejich duševně nemocnou dceru Millie - zvanou všemi "Můra". Stává se jejím přítelem a důvěrníkem, navíc nachází zalíbení v její starší sestře Sarah (Juliet Aubrey). Značné sociální rozdíly, společenské konvence a rodinná tajemství však této lásce příliš nepřejí. (k212)

(více)

Recenze (3)

emma53 

všechny recenze uživatele

Když vezmete pár střípků od Jane Austen a pár střípků z Thomase Hardyho a poskládáte z toho obrázek, vyjde vám The Moth. Takže jak jinak, je to milý příběh, kde v hrubých obrysech víte jak to může asi skončit, ale nedejte zase tak moc unést jasnou předvídatelností, přece jen vás Roy Battersby párkrát překvapí. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

napriek silnému romantickému náboju, sa na to dalo pozerať. Anglický "podmaz" prostredia, a herci , (služobníctvo a prostredie krčmy ... juj) ... dával filmu inakší šmrnc ako nemecké sladké rosamundovky. Odporúčam diváčkam a milovníčkam romantiky. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Ač psala Catherine Cookson (1906-1998) své romány zvětšiny až v druhé polovině 20.století, patří bezesporu už dnes mezi klasiky světové romanticko-dramatické prózy. Celá řada těchto skvělých románů se právem dočkala kouzelných TV a filmových adaptací, které uchvátí všechny milovníky barvitých romantických příběhů, příběhů se spoustou zajímavých postav a dějově bohatých, příběhů, které nezevšední a ke kterým se bude většina diváků ráda a neustále vracet...A tady máme jeden z nich! ()

Reklama

Reklama