Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký pilot za letu neuposlechne rozkaz a shodí velký náklad potravin hladujícím utečencům ze Středního východu. Z obavy před publicitou se ho představitelé amerických vzdušných sil snaží dostat do ústraní. Pověří ho novou úlohou - strážit prezidentovu speciální kufřík s počítačem na spustění nukleární války. Když se prezident se svým novým strážcem aktovky vrací z konference do hotelu, přepadnou je teroristé a zmocní se kufříku. V přímém televizním přenosu požádují prezidentovu sabevraždu, jinak odpálí jadernou raketu na Washington. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

5150 odpad!

všechny recenze uživatele

Šílenec se zmocní nukleární zbraně a nasměruje ji na nějaký hezky zalidněný cíl a jen jeden muž mu v tom může zabránit. To už tady mnohokrát bylo, ale nevadí. Pokud bych se alespoň průměrně bavil, tak co na tom, ale bohužel mimo několika světlých okamžiků (sci-fi honička auty po střechách domů), je to jen bezduchá akce. Jako celek se mi to nelíbilo, ale těch několik lepších momentů se rozhodně upřít nedá. hodnocení 0,5* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věc. V dubnové Cinemě z roku 1996 se píše, že Sylvester Stallone by měl v nejbližší době podepsat smlouvu na nukleárně teroristický thriller A Man with a Football. Sly ale žádný takový film neudělal a rok po této zprávě bylo natočeno lundgrenovské nukleárně teroristické béčko PEACEKEEPER, ve kterém Lundgren musí chránit "Football", kufřík s kódy pro nukleární hlavice. Vzhledem k časové shodě a s přihlédnutím k faktu, že žádný jiný film o "Footballu" předtím ani potom nevznikl, mě logicky napadá, že jde o tentýž projekt a nezbývá mi než Slyovi k odřeknutí účasti pogratulovat, protože kromě vyjednaných 20 milionů o nic nepřišel. Po příjemném rozjezdu s teroristou laškujícím po telefonu Lundgrenovým hlasem s jeho starou a s krásně komiksovou automobilovou honičkou po střechách domů (kterou se Nolan možná inspiroval v BATMAN ZAČÍNÁ) film upadne do nudné videovykrádačky SMRTONOSNÉ PASTI (Lundgren likviduje teroristy v jimi obsazeném raketovém silu), ze které se už do konce nevyškrábe. Ale určitě to patří k těm lepším pozdním Lundgrenům a k těm lepším titulům z produkce Nu Image, která naše videopůjčovny zásobuje všemi těmi KROKODÝLI, PAVOUKY, OCTOPUSY, SHARK ATTACKY a také hrůznými videopočiny JCVD a Stevena Seagala. Roy Scheider se po TERČ: PREZIDENT USA opět mihne v roli amerického prezidenta. ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Málokedy máte stav beztiaže v mozgových závitoch, lebo vidíte Dolpha behať v alobale rovno pri štarte nukleárnej rakety. A to nie je všetko. Vrhne sa proti automatom do otvoreného priestoru, strechy amerických miest sú ako diaľnice a kopa ďalšieho. A už som spomenul, že ani 10 sekúnd nestačí a ešte 2 sekundy pred odpočítaním dôjde prúd, ktorý generátor zapne o 0,5 sekúnd ? A toto a ešte veľa ďalšieho sťaby prvotriednej akcie Vás čaká pri tomto snímku, ktorá jeden flash venoval aj Einsteinovi. "Ľudská hlúposť..." (videné 12.11.2018, YT) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren si v klasickém, ale slušném akční béčku zahrál majora amerického letectva Franka Crosse, který po nepovoleném humanitárním letu, při němž shodil hladovějícím Kurdům vaky s rýží, je „potrestán“ tím, že se stává mužem starajícím se o prezidentův černý kufřík, který obsahuje veškeré materiály amerického nukleárního programu. Následný děj je více než na snadě – kufřík někdo ukradne, odpálí jaderné rakety a Dolph je tím, který musí odstranit teroristy a zachránit Ameriku. Dočkáme se velmi povedené a originální automobilové honičky po střechách výškových domů, několika klasických přestřelek a sem tam suchých hlášek (Dolphem střelený terorista nestačí zasadit zásobník do zbraně a kolem uhánějící Lundgren mu kvituje slovy „Díky, kámo!“). Celé je to samozřejmě spíše úsměvné, ale v Lundgrenově filmografii jde o velmi solidní a ne nijak nudný snímek. Hudba: François Forestier ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné videobéčko ve stylu Smrtonosné pasti nebo Přepadení v Pacifiku. Na Lundgrenovy starší filmy to sice nemá, ale v roce 1997 se na tohohle statného Švéda pořád ještě dívat dalo a i když je menší rozpočet docela vidět (většina filmu se odehrává uvnitř nějakého bunkru), film nenudí a ke konci má dokonce i slušný tah na branku. Autoři se sem tam vytáhli s dobrým nápadem (Mount Rushmore never more;)) nebo hláškou ("Koukejte chlapi, nějakej kosmonaut nám otvírá dveře!") a dobrý záporák každému filmu jenom pomůže. Co naopak Top Secret hodně táhne dolů je minimální akční rádius. Jasně, sem tam někdo na někoho vystřelí, ale na podobný film je to opravdu málo a když už dojde k souboji muži proti muže, nastává to pravé utrpení připomínající gladiátorské zápasy poloochrnutých důchodců. Jak může takhle blbě a toporně u sobojů vypadat někdo, kdo dřív vyhrával turnaje v Kyokushin karate, opravdu nechápu. Škoda jen, že od tohohle filmu to šlo s Dolphem už jenom dolů. Podobný konec jsem mu rozhodně nepřál. P.S. Taky vám připadá záporákova smrt jako citace Burtonova Batmana? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Lundgrenov honorár bol 2 500 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama