Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Východoněmecký reprezentant v pětiboji emigruje po vítězství na olympiádě v Soulu do USA. Jeho někdejší trenér a agent však ani po skončení studené války nepřestává prahnout po pomstě. (cheyene)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

otík 

všechny recenze uživatele

Úmorná snaha o charakterní herectví Dolpha Lundgrena naráží na jeho toporné herectví. Tento snímek, který podle názvu mohl být sportovním dramatem o sportovci, který chce opět dosáhnout vrcholu (film občas připomíná Rockyho, ale uboze), sklouzl do akčního klišé nejtvrdšího zrna. Ze sportu nám tu autoři nabídnou jen začátek (moc krátký) a pak část přípravy Dolpha na americkou klasifikaci na olympiádu v pětiboji (nezáživná). Podobně jako Sly běhal ve vodě při přípravě na boxerské zápasy, běhá zde i Lundgren, ale jeho běh připomíná kulhavého slona, výraz tváře se rovná mučivé snaze dosáhnout něčeho, co není v jeho silách a vyvolává úsměv na tváři. Film není o sportu, ale je trapným thrillerem, který je spíš k smíchu. Ve vážných scénách herci strašně přehrávají, akční scény ubohé a romantika žádná. Prostě opět jen a jen Lundgrenův filmový trapas. A ta jedna hvězdička je za velmi slušivou americkou atletku. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch lepších Lundgrenových filmů. Ani ne tak kvalitou, ale spíš příběhem. Dolph tentokrát nezachraňuje svět nebo ženy v nesnázích, ale pouze jen sebe a svou vidinu pro lepší život. za berlínskou zdí je život o ničem. Je to stále strašně špatný film, plný neuvěřitelných klišé a hloupých záporáků, ale tentokrát to nevadí jako jindy. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval kvůli tématu moderního pětiboje i příběhu podle skutečnosti i když Dolpha Lundgrena zrovna nemusím. Překvapuje mne až tak nízké celkové hodnocení filmu, zas takový propadák to není, i když z uvedeného tématu se dalo vytěžit ještě více. Bohužel ta "těžba" skončila někde na polovině cesty. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sportovní příběh začínající v době železné opony v Evropě. Dolph Lundgren v roli východoněmeckého sportovce v oblasti pětiboje, kterého už od dětství vedl fanatický trenér k těm nejlepším výsledkům v zájmu východoněmecké vlasti i za cenu použití dopingu. Že se pokusí o emigraci, která se samozřejmě povede, je předvídatelné, stejně jako fakt, že minulost v podobě onoho trenéra ho dostihne i tam. Spíše televizní snímek opírající se o diktaturu, touhu po svobodě, pádu berlínské zdi a hlavně sportovních výkonů. Dolph tímto zabředl do zcela jiných žánrových vod a nedá se říci, že nějak špatně. Po herecké stránce roli zvládl vcelku dobře. Problém je scénář, který hodně kolísá na dramatičnosti, což je chyba asi největší. Thrillerové prvky přesahující až do akčního žánru jsou spíše na škodu. V charakteru fanatického trenéra se dost tlačí na pilu, což v tomto případě vyznívá víc než podivně. Věrný komunista se po pádu berlínské zdi a zhroucení sovětského komunistického režimu stane nacistou? Fantazii se sice meze nekladou, ale i absurdita má své hranice. Výborná je kamera, ale když je slabý scénář, upadá vniveč. Snímek tedy po divácké stránce nijak zvlášť nenadchne. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Lundgrena moc nemusím a asi mu nikdy nepřijdu na chuť, ale tohle je vyjímka, na tenhle film se dalo docela koukat, ale rozhodně to neznamená že to musíte ihned zkouknout. Ale v rámci Lundgrenových filmů je to slušní průměr. Nic méně i tak film má plno chyb třeba střelba bazukou byla WTF!!! Film se dá doporučit snad jen lidem kteří mají rádi béčka z 90 let. Ale ani vy z toho na větvi asi nebudete. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Plavecké preteky sa natáčali na plavárni Pepperdine v Malibu. (m.a.t.o.)
  • Kinopremiéru mal film iba v Južnej Kórei, Japonsku, Taliansku a Španielsku. V ostatných krajinách vyšiel rovno na videu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama