Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Východoněmecký reprezentant v pětiboji emigruje po vítězství na olympiádě v Soulu do USA. Jeho někdejší trenér a agent však ani po skončení studené války nepřestává prahnout po pomstě. (cheyene)

Recenze (44)

Radyo 

všechny recenze uživatele

V Lundgrenově filmografii bych tenhle snímek zařadil hned za Univerzálního vojáka. Na něj je to až moc povedené. Ale jinak má tento film samozřejmě spoustu chyb a slabin. Pustit si ho na videu dejme tomu na překlenutí dlouhé cesty zájezdovým autobusem, na to je ale celkem dobrý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bruce Malmuth evidentně nikdy neviděl závody v pětiboji, informace o nacistické Adidas DDR si vyfantazíroval z kávové sedliny a záporáky vytvořil tak pečlivým smícháním všech žánrových kliše osmdesátkových béček, že jsem se u této sportovně-akční slátaniny nemohl nebavit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi zaujímavý a pre Lundgrena dosť netypický príbeh, pretože to nie je akčný film, ale skôr športový s prvkami akcie. Je síce zvláštne, že tu z nemeckých olympionikov a ich týmu urobili ľudí s nacistickým zmýšľaním, ktorí majú reči o čistej rase a pritom je to z nedávneho obdobia, ale film to robí zaujímavejším. Lundgren tu predstavuje športovca, ktorý súťaží v päťboji a pre túto úlohu sa určite hodí najlepšie, kedže aj v skutočnosti súťažil na olympiáde v tejto disciplíne. Akcia tu predstavuje hlavne už priame súťaženie alebo tréning, ktorý poteší vždy, ale občas tu aspoň aj niekoho zbije, aj ked´ len málokedy mu pri tom ide aj o život. V tomto filme asi najviac vidno, že Lundgrenove herecké schopnosti nie sú na moc vysokej úrovni. V jeho akčných filmoch to vôbec nie je potrebné, ale tu to niekedy aj chcelo nejakú lepšie zahranú emóciu, napríklad vtedy, ked´ stojí na stupni víťazov a počúva národnú hymnu. Ja si určite pozriem radšej nejaký klasický akčný film ako Zúčtovanie v malom Tokyu alebo Pomstiteľ, ale ani tento film sa v Lundgrenovej filmografii nestratí. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 71%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kombinuje v sobě technické i fyzické disciplíny, které ještě v minulém století patřily k základním požadavkům na vojáky. Už jako malý nesměl selhat, nesměl nebýt nejlepší. Platilo to i na letní olympiádě v jihokorejském Soulu v roce 1988 (kde mimochodem Jan Železný získal svou první olympijskou medaili), kde reprezentoval Německou demokratickou republiku. A to za každou (i dopingovou) cenu. Odolá, vyhraje, a ač východoněmecký reprezentant, tak prchá do vysněných Spojených států. Berlínská zeď mezitím padá, ovšem on se vinou několika okolností opíjí a otáčí v bistru hamburgery. Po letech se ale rozhodne kariéru opět nastartovat. Minulost se nicméně začne ozývat. Objeví se několik jalových a nechtěně úsměvných scén, u kterých se divák zastihne, že si sám před sebou obhajuje, proč se na to vlastně kouká. Na druhou stranu je to netypický Lundgren, má to svou potřebnou naivitu a jednoduchost, spoustu vaty a nešťastně napsaných dialogů, ale je to tak nějak mile snesitelné. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sidil si hamburgery kamo! mezi Dolphovymy filmy prumer tu politiku tam zas az tolik srat nemuseli ale toho atleta bych Lundgrenovy klidne uveril nedava to moc smysl ale celkem sranda jenom at tu Ameriku furt kurva dokola nepropagujou ve finale to mohlo dopadnout i lip ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lundgren se dá považovat za herce, jen v případě že hraje sportovce. To by ovšem nesmělo být v tomto slabém filmu. Celé ty okolnosti kolem plánovaného atentánu jsem jaksi nepochopil. 20% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pětiboj a Švéd jsou možná nejlepší filmy Lundgrena od Univerzálního vojáka a Rockyho 4. Role sportovce se na postavu Dolpha hodí.... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem by se dalo říct dost nevýraznej film. Ničím nepřekvapí a ani tou akcí a menšími souboji. Příběh nedořešený celkem. Žádné napětí. Lundgren ve skvělé formě. Pár zajímavých sportovních výkonů a průměrných herců. Takže mé hodnocení je pouze : 35% = ** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Lundgrena moc nemusím a asi mu nikdy nepřijdu na chuť, ale tohle je vyjímka, na tenhle film se dalo docela koukat, ale rozhodně to neznamená že to musíte ihned zkouknout. Ale v rámci Lundgrenových filmů je to slušní průměr. Nic méně i tak film má plno chyb třeba střelba bazukou byla WTF!!! Film se dá doporučit snad jen lidem kteří mají rádi béčka z 90 let. Ale ani vy z toho na větvi asi nebudete. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný film začátek vypadá že to bude kravina ale ono se to průběhem filmu o dost zlepší. Konec sice trochu natahlej ale jinak fajn akčnák s Dolphem! :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Politická masáž a náckové versus olympijský vítěz Dolph Lundgren – no tak to mě poser na holé záda…Opravdu velmi úsměvný kousek plný nelogických kopanců a scénáristických blikanců. Nu což hlavně že se akční blonďák předvedl v plavkách, dal do držky bývalým parťákům z repre a emigroval do vysněné USA. Mělo to pár světlých okamžiků, ale ani ty nestačili alespoň na průměrné ohodnocení. Slabota! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bolo? Nejaky mix sportoveho filmu, dramy, thrilleru so stipkou akcie. Vsetko dokopy a nic poriadne. Vysledok je nefunkcny chaos s naivnym Lundgrenom. Hm. Tu jednu hviezdicku davam za technicku stranku, ktora bola v tej dobe oproti dnesnym podfinancovanym Lundgrenovkam na urovni. Plus sem tam nejaka ta kratucka bitka je ok, ale inak je to prazdny film a uplna strata casu. 3/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hrej na vítězství, nebo zemřeš... Po zisku olympijského zlata v pětiboji v Soulu emigroval mladý východoněmecký sportovec Eric Brogar do USA. Po letech jeho extrenér chystá pomstu. Tentokrát bojuje Eric ve smrtelné hře o svůj život. Scénář : Gary DeVore, Bruce Malmuth, William Stadiem a Gary T. McDonald Kamera : Misha Suslov Hudba : David Spear ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Úvod vyzeral na Dolpha až príliš dobre, ako keby dostal konečne príležitosť ukázať sa v serióznej úlohe, no keď padne berlínsky múr, tak to ide s filmom od devíti k pěti a nestačíte sa diviť, čo za guláš vám tu namiešali - komunistickí náckovia a pod. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Pětiboj považuji za jeden z Dolphovo nejlepších filmů, scénář sice trochu kopíruje Rockyho a je dost naivní, ale i přesto se mi velmi líbí.Je to krásné drama, které mohlo mít větší rozpočet a lepší herecké obsazení."Bez boje není vítězství" ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....D.L. keď hral hlavnú úlohu v akčných filmoch....bol vždy len priemer.....B-C filmy.....toto je to trocha lepšie.... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Bruce Malmuth natocil roku 1994 film petiboj, kde znama postava Dolph Lundgren vystupuje ako sportovec, ktory ..... dalej netusim .....No nic to, filmov vychadza sialene mnozstvo a nie je mozne si kazdy presne pamatat. Viem len, ze tam hral Dolph Lundgren a dejovo to bolo strasne slabe. ASpon ta akcia ze bola : 33 % ()

zette odpad!

všechny recenze uživatele

Je spousta spatnych filmu. Za temer zlocin vsak povazuji, kdyz nekdo ve svem srackoidnim filmu, chce resit nejaka slozita temata a pritom vidi strasne cernobile a naivne. Clovek neveri vlastnim ocim. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z najhorších filmov, ktorým som strácal čas. Je to nesúrodé od samého začiatku až po nevýrazný koniec. Pri sledovaní ukážok sa zdalo, že to bude dobrý film založený na originálnom nápade. Žiaľ, nápad bol lepší ako film. 2/10 ()

Reklama

Reklama