Reklama

Reklama

Mstitel

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (189)

T2 

všechny recenze uživatele

Klasické 80.roky a jeho zaužívaná šablonová akčná bečkovitosť, Dolph Lundgren je ako tak v úlohe Punishera / Pomstiteľa strávteľný, akcia miestamy odpackaná až všedná, hlavne pri strihu to dosť trpí svojou určitou nesúrodosťou vo využitý a budovaní atmosféry. Na jedno pozretie sa to dá stráviť, nový Punisher(2004) je omnoho zaujimavejší. Vedľajšie postav od záporákov po policajtov vyznejú dosť komicky či že nijako, pre dej moc nespolupracujú, pri prestrelkách padajú k zemi ako také jednohubky. ║Rozpočet $10miliónovTržby USA $-Tržby Celosvetovo $533,411 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ani jeden Punisher se nepodařil, ale Doplh Lungren se svým stařičkým snímkem je rozhodně blíž podobě comicsové hrdiny, který vraždí všechny ty, které měl ještě nedávno zavírat do vězení. Nejde o nějaký extra silný zážitek, ale DL se poměrně slušně převtělil do mstitele, který se před ničím nezastaví dokud nepomstí všechny a všechno. Pár chybiček a stáří jsou na filmu dost patrné a proto nelze jít nad 2*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak Punisher neexistuje, kto potom posledných päť rokov zabíja vašich ľudí?“ – „Stres.“ POMSTITEĽ je druhý režijný počin (po hororovej komédii s Treatom Williamsom DEAD HEAT z roku 1988) jedného z najslávnejších hollywoodskych strihačov, Marka Goldblatta (PIRAŇA, KVÍLENIE VLKOLAKOV, HALLOWEEN II, TERMINÁTOR 1 - 2, KOMANDO). Celé je to krvavé (prerezané hrdlá, katany v srdciach, odseknuté končatiny, rozmliaždené hlavy) a príjemne jednoduché (čosi ako zápletka začne existovať až po hodine). Ale vďaka dobre zvládnutej akcii a výprave (atmosférická kanalizačná sieť, wow) sa na to nielenže dá pozerať (a zamračený Dolph Lundgren s miernym strniskom vôbec nie je zlý, nevraviac o Louisovi Gossettovi Jr. a Jeroenovi Krabbém), ale dá sa na to pozerať dokonca veľmi dobre. Bavilo ma to o čosi viac, ako neskorší Punisher s Thomasom Janeom, ale stokrát menej, ako seriálové spracovanie tejto drsnej marveláckej postavy v druhej sérii netflixáckeho Daredevila. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborné akční béčko pozdních 80. let a jeden z nejlepších filmů Dolpha Lundgrena. Film jsem vlastnil v dětství na jedné ze svých vhsek a byl to jeden z mých nejoblíbenějších. I dnes má film stále svoje jisté kouzlo. Je to prostě docela dobrý akční film, dobře natočený, od začátku do konce se v něm něco děje, Lundgren je řádně brutální a nesmlouvavý, vůbec neuznává nějaká pravidla "rovného boje" (většinu protivníků rovnou střílí, ať už se jedná o mafiány se zbraní či japonce s katanami), používá celou řadu zbraní, ve finále co je mu po ruce ... s nikým se nesere a i když dostane několikrát na držku, jako by mu to vůbec nevadilo. Film má perfektní střih, díky kterému je řada akčních scén velice dobře zvládnutá, dinamická a ani po letech diváka neruší. Dále musím vyzdvihnout perfektní hudbu a vzpomenout scénu "rozstřílení kasina", kterou považuju za jednu z "nejhezčích" scén akčích filmů... Škoda, že z filmu není více cítit jeho komixová předloha. Srovnávat jej s o mnoho mladším bratříčkem nemá smysl, jedná se o naprosto rozdílné filmy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak mi tohle béčko mohlo v dětství uniknout, tohle je prostě řežba a i když comics neznám, tak je mi jasný, že tohle zpracování je k němu asi hodně blízko. V podstatě ještě než sem se stačil pořádně posadit, tak Dolph, coby Punisher, už mel na kontě čtveru likvidaci nějakejch zmetků a jeden totálně zdemolovanej barák, což na úvodních pět minut nebyl špatnej výsledek a můžu prozradit, že jeho závěrečnej bodycount na čísle 4 rozhodně neskončí, obzvlášť po závěru, kdy to tam kosí v desetivteřinových intervalech a zářezy se počítaj do desítek a když už mu dojde střelivo, tak použije ty svoje tlapy a láme vaz, no prostě kvalitní film, což se ale dalo vytušit hned na začátku. The guilty will be punished ()

choze 

všechny recenze uživatele

Oproti aktuálnímu zpracování s Tomem Jane, je tu méně humoru, ale zato kvalitnější záporáci v podobě sadistické yakuzy metodicky anektující New York, která mi v podobě prezentované tímhle filmem v pubertě opravdu naháněla hrůzu, a taky tu Punisher nedělá takové blbosti jako štvát jednoho gangstera proti druhému. Film je plný akce a Lundgren je dobrý Castle a tak jediné co bych snad vytknul je absence punisherovské lebky... a nahé meditace v kanále. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční film s Dolpehm Lungrenem, kterého si ani pořádně neužijete. Tajmený Mstitel se rozhodl po smrti své manželky pomstít všechny nevinné a tak dychtivě vyhlíží ze svého kanálu co se kde děje. Řemeslně nepříliš povedený snímek s Lungrenem, který vypadá jako na pokraji smrti. Příběh je prostý jak facka, což ovšem neznamená, že si tvůrci nenajdou prostor pro podstrčení několika už mnohokrát viděných scén. Příšerný hudební doprovod a několik chutných stříkanců krve + jako třešnička na dortu vražda žlutozubé japonky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dolph pobledlý kvůli nedostatku vitamínu D chodí kanály, ale není to proto, že by se styděl. Se mstí.. Pro milovníky střelných zbrání se tam sice vystřídá hodně kousků do Internet Movie Firearms Database, ale jinak je tam Krabbé za nevýrazného záporáckého korýše, detektiv Gossett Jr. vůbec nereaguje na nahrávky na smeč vtipných hlášek a Lundgren odmítá obléct Punisherovo značkové tričko (možná proto, aby se divák v závěru lépe soustředil na bradavku vyčuhující z díry). Střihač legend jako Lethal Weapon či T2 se jako akční režisér příliš neosvědčil a když není schopen nabídnout ani nadhled, musím nadále preferovat Mydláře s Thomasem Janem.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa už Lundgren naplno rozbehol a tak natočil jeden zo svojich najakčnejších, ale vlastne aj najlepších filmov. Síce sa opäť jedná o filmovú adaptáciu, podobne ako pri mizerných Vládcoch vesmíru, ale na rozdiel od nich je Punisher našťastie poctivé akčné béčko a tak aj úroveň filmu je niekde úplne inde. Zápletka je v rámci žánru parádna, nemilosrdný pomstiteľ, ktorý sa po vražde svojej rodiny stiahol do ústrania, aby mohol likvidovať jednu mafiánsku rodinu za druhou a síce časom do nej pribudne jeden na prvý pohľad dosť rozporuplný prvok, záchrana detí, pri ktorej sa hlavný hrdina dokonca dočasne spojí s mafiánom, čo si trochu odporuje s prvou polovicou, ale vo filmu to nakoniec vôbec neprekáža, dokonca to hlavnému hrdinovi aj trochu pomôže, aspoň pôsobí konečne aj trochu ľudskejšie, keďže v prvej polovici je to prakticky len stroj na zabíjanie. Ale inak ma to bavilo vlastne stále rovnako, film má veľmi svižné tempo, čo ma ale pri krátkej dĺžke a množstve akcie vôbec neprekvapuje a dobre sú zvládnuté nielen samotné zúčtovania, ale aj situácie vo vnútri mafie, za čo môže hlavne príchod yakuzy. A ani línia s bývalým partnerom pomstiteľa nie je zlá, len mala moc málo priestoru na to, aby mala pre film aj nejaký väčší význam. Takže celkovo ma to bavilo od začiatku až do konca. Dostatočne spokojný som aj po akčnej stránke, jedine ma mrzí výber prostredí, ktoré sú dosť nudné, ale inak je jej plno, nájde sa tu mnoho prestreliek, pri ktorých poteší veľký počet zabitých, ale aj pestrý výber zbraní, nechýbajú nejaké tie súboje a plno likvidácií zblízka, často sa hádžu nože a používajú rôzne rezné zbrane, tu sa je na čo pozerať. A najlepšie je celé finále, ale aj akcia v prístave. Slušné je aj obsadenie, Dolph Lundgren ma síce v mnohých úlohách bavil viac, tu je až moc podráždený a dlhší čas je to len ten spomínaný stroj na zabíjanie, ale vzhľadom na zápletku mi aj tak mi celkom vyhovoval, slušní záporáci, obzvlášť šéfovia dvoch najmocnejších mafií a k tomu Louis Gossett Jr., ktorý má síce až prekvapivo málo priestoru, ale jeho účasť poteší. Režijne je to skôr len priemer, v tej dobe vznikali aj podstatne kvalitnejšie natočené béčka, Pomstiteľ má len priemerný vizuál, atmosféru a málo atraktívne lokácie, ale stále to nie je nič, čo by mohlo výraznejšie prekážať a kladov je tu dosť. Takže celkovo som rozhodne spokojný, poctivé akčné béčko so žánrovou ikonou a množstvom akcie, na ktoré sa rád občas pozriem. 77% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri mojom sledovaní sa žiadna nostalgia nedostavila, no aj tak musím podotknúť, že som sa pomerne slušne nenudil. Jednoducho som si stanovil, že pri pohľade na príbeh, režiséra, Lundgrena a plagát :) nemôžem viac očakávať. Dolph premelie len pár slov a na kvalite dialógov je to cítiť. Preto sa mi akcia pozdávala, nelogických scén je tu síce rovnako ako počet mŕtvych, ale no, dajme tomu. 60%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Totálně totální comixoidní béčkařina. Má slušný a svižný úvod, řemeslně slušné exploze, zajímavý kostým hlavní hrdiny, když jó ultra nemedituje jen tak v kanálech a taktéž výběr velkorážného arzenálu přijde milovníkům akce k duhu. Lundgrenův zfetovaný pohled a trochu toporné herectví se k té jeho už zmiňované filmové postavě hodí podezřele dokonale. Pro béčko typická záležitost, že je všude krve jako vína na vinobraní a snad i z obyčejného škrábnutí šplíchne kýbl rudavé tekutiny. Kamera je nudná, odkrokovaná, akční stejně jako návštěva domova důchodců na výstavě toaletních papírů. Hlášky naopak celkově slušné, jen ten opětovně děsný dabing zaříznul vše živé (co mám proti tomu, když má zralá čtyřicátnice hlas mutujícího puberťáka? Ale vcelku nic:)). „Každá pomsta má své hranice.“ „Tak daleko jsem ještě nedošel!“ Závěr ve stylu red&black tak vlastně podtrhuje celých předešlých 80 minut. Akce nutná, nikoliv postačující, v postavách by se krve nedořezal (bodejť taky jo, když jí nacákaj na stěny, podlahy a přilehlé okolí). Proč dávám maximálně 2 hvězdičky? Protože druhá polovina filmu opravdu prosakuje nudou (až televizní akčáckou nedotažeností) a vypočitatelností a i když jsem se slušně bavil, filmově je to furt a pořád to omílané béčkaření. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Béčko až na půdu, ale s koncem který člověk prostě nečeká. Jinak Dolph je skvělý Punisher, škoda jen toho trika s lebkou. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Od dětství znám a viděl jsem nesčetněkrát „Zúčtování v Malém Tokiu“, „Rudého škorpióna“ nebo „Univerzálního vojáka“, ale tuhle Lundgrenovku jsem poznal až nyní. A musím, říct že je to povedený kousek. V žádném případě nejde očekávat Oskarové herecké výkony, nebo malebné záběry kamerou. Ale jako zábavné, nenudící a velmi zajímavé béčko ho jde určitě brát. Dolph Lundgren má charisma jako řemen, v kožené bundě mu to s na černo obarvenými vlasy opravdu sekne, to samé lze říci i o Jeroenu Krabbém. Hodně slušná akční podívaná s bezva temnými uličkami, drsnou jakuzou a jedním maxidrsným mstitelem. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z dalsich filmov, ktory by som si pred 18-timi rokmi vychutnaval na VHS-kach a pozeral asi 10 x za sebou, avsak dnes je to skor usmevne becko plne akcii, len pocas prvych siedmich minutach vybuchne do luftu cely dom a neskor i auto. Dej je svizny, zabijanie brutalne, hudba na syntakoch mi uz v tychto filmoch trosku lezie na nervy, proste dnes mi to staci na jedno pozretie avsak osobne sa mi omnoho viac pacila novsia verzia s Thomasom Janeom a s J. Travoltom KAT z roku 2004... 12.12.2009 ______ Dolph Lundgren - (Frank Castle) +++ Louis Gossett Jr. - (Jake Berkowitz) +++ Jeroen Krabbé - (Gianni Franco) +++ Kim Miyori - (Lady Tanaka) +++ Bryan Marshall - (Dino Moretti) +++ Nancy Everhard - (Sam Leary) +++ Barry Otto - (Shake) +++ Brian Rooney - (Tommy Franco) +++ Hudba: Dennis Dreith +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dolph to zase pro jednou slušně kosí.. Hutný feeling béčkové podívané z přelomu osmdesátých a devadesátých let, která je svým způsobem stylová a pro příznivce akčního žánru té doby po srsti hladící. Devadesát minut svižná jízda, které dominuje Lundgrenův zfetovaný výraz, naivně přímočará story a Lady Tanaka s pořádně obratnou dcerkou. Nostalgie dokáže své.. viděno snad desetkrát!! A dal bych si to klidně znovu.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Najlepšie filmy, v ktorých si zahral švédsky borec Dolph Lundgren sú tie zo začiatku jeho kariery, z osemdesiatých rokov. Deväťdesiate roky už neboli pre neho až také úspešné, no a v novom miléniu sa prepadol až na úplne dno, medzi odpad. Naposledy trocha oživil jeho zašlú slávu Sylvester Stallone, ktorý ho obsadil do filmu "Expendables". Však v osemdesiatomdeviatom bol Lundgren na vrchole, v najlepšej forme. Svedčí o tom aj akčný snímok "The Punisher". Drsným, suverejným spôsobom tu stvárnil postavu osamoteného pomstiteľa, pred ktorým sa trasú aj najvyšší mafiánsky bossovia. Klasické akčné béčko. *** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na příkladu punisherovské "trilogie" je krásně vidět, jak do hodnocení filmů zasahuje nostalgie a jak je lidská paměť selektivní a vybírá si ze sterých časů převážně to dobré... Jak jinak by mohlo tolik uživatelů tvrdit, že tenhle Punisher je ze všech Puniherů tím nejlepším a nejpunisherovatějším? Mark Goldblatt natočil nebesky debilní a řemeslně více než slabý snímek, v němž je antiherec Lundgren s vizáží zfetované trosky nakonec tou nejmenší vadou. Kdo nadává na střih akčních sekvencí v Punisherovi od Lexi Alexanderové, měl by se ze studijních důvodů podívat, jak je akce sestříhaná v tomhle odpadu (škoda, že si střih neobstarával Goldblatt sám; jako střihač je podepsán třeba pod Terminátory, filmy Michaela Baye atd.). A může mi někdo laskavě vysvětlit proč je skoro každý druhý protizáběr na libovolného padoucha padajícího, umírajícího nechutně zažloutlý a rozmazaný, jako by byl točen na domácí videokameru z vietnamské tržnice? Mám komiksového Punishera, brakovou filmovou produkci let osmdesátých rád a lhal bych, kdybych tvrdl, že mě tento Punisher nudil - proto ty dvě hvězdy, které si ovšem objektivně vůbec nezaslouží....P.S: Dolfík dokonce pomáhal scénáristovi napsat úvodní i závěrečný monolog! Júúú! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelna klasika! a ukazka ze starych casu jak se maji delat filmy podle komiksu asi muj nejoblibenejsi film z Dolphem jiz tradicne krute podhodnoceny na zdejsi skvele databazi ale to je mi fuk Dolph tu je ve sve nejultimatnejsi roli film nema prakticky hlucha mista atmosfera i hudba je skvela a hlavne akce tu je opravdu od zacatku az do konce sice mi chybi nejaka poradna bitka ale to je detail protoze to zase svedci o tom ze hlavni hrdina je naprosto ultimatni a neda nikomu ani cuchnout klasika meho detstvi a u mne jasne plnej pocet neni co resit ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem ani netušil, že vlastně sleduju komiks. Frank Castle nemá žádné nadpřirozené schopnosti. Prostě se jen moc rád mstí. Tady si vzal na mušku japonskou Yakuzu. Nejedná se o moc dobrý akčňák. Čas nemilosrdně pracuje a tak 40% ()

Reklama

Reklama