Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva psychicky narušení a labilní bratři, oba pod silným vlivem své despotické a poblázněné matky, unášejí mladé dívky a drží je zajaté v řetězech v zahradním suterénu svého domu.Dívky oba periodicky navštěvují a pro své potěšení je zneužívají jak psychicky, tak fyzicky. (Karlos80)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hloupé, nudné nenásilné, asi tak by se dalo charakterisovovat tohle nepovedené sexploitation (určitě ale ne horor!), které má do samotného žánru daleko asi jako Troška k neorealismu. Sami jste určitě poznali že film vycházel z legendárního Psycha (opět panovačná a nemocná a dokonce krvesmilná matka, jeden syn, resp. dva, oba pod jejím silným vlivem, později mumifikovaná, kdy jeden z jejích synů za ní mluví). Tady ale není žádná pořádná atmosféra a napětí (sleazy samozřejmě nechybí), nahota a sex, grafické násilí (spíš jakási hra na doktora), nějaké větší zvrhlosti a oplzlosti nebo dokonce krev, mizerná je hudba i herecké výkony. Tento film tedy nejde srovnávat s kultovními kusy jako "I Spit On Your Grave" nebo "Texas Chainsaw Massacre" aj. Celkově, nic příliš zvláštního a spíše tedy zklamání, tohle obskurní grindhouse nepatří mezi klasiku exploitation ani náhodou a těm dvěma zmíněným film, nesahá ani po kotníky. Nejlepší část ve filmu je asi tak, když matka vysvětlí přítelkyni jednoho ze svých synů, jak ona s ním dělala lásku po celou dobu. Kdybych neměl rád filmy z tohoto koše tak bych byl snad ještě přísnější. Podobné filmy; "Sinful Dwarf", "Don't Go In The House", "Mother's Day" atd. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Pivničné WIPko z ranných 70´s sa až nezdravo snaží priblížiť ku psycho-logickej klasike Alfreda Hitchcocka a participovať tak na tejto vlne v exploitačnom žánri domáceho násilia, kde sa mladé ženy musia naučiť poslúchať ako pes uviazaný na reťazi aby prežili. Filmové more na útesoch rozbúrené do bielej peny besnoty je na otvorenej ploche pokojné a väčšinou neprístupné pre nových skokanov (v tomto prípade režiséra Donalda M. Jonesa), ktorý si aj tak pre nedostatok finančnej podpory rozbije hubu na najbližšej skale ešte v domácom prístave. To je aj prípad titulu „Schoolgirls in Chains“, príležitostne pútavej drámy pre dospelých s exploitačných zameraním na špinavú kategóriu grindhousu. Psychický nepokoj deformujúci úsudok a chovanie hlavných hrdinov ovplyvnených dominantnou rukou matky, je ako neuchopiteľná slučka uťahujúca sa okolo krku stále viac a viac asi tým hlavným prvkom filmu, ktorý typickú brutalitu odsúva až na druhú koľaj. Na rok vzniku sa aj tak nejedná o prechádzku ovocným sadom. ()

Reklama

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Dva vyšinutí bráchové, kterým šéfuje jejich dominantní a ještě vyšinutější matka, unášejí mladé ženy a poté je vězní ve svém sklepě, kde s nima... no hádejte. Ten film je nuda nejspíš i pro úchyly, natož pro řadové diváky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Schoolgirls in Chains“ je za mě béčko, na které se rád podívám. Jednoduchý příběh, v tomto případě ani ne moc explicitní. I když zde dochází ke znásilnění, všechno je hodně softcore. I tak se ale podařilo za chytit úchylnost postav velmi nepříjemným způsobem. Tady se ukazuje, že méně je někdy více. Pokud máte rádi pokřivené zdegenerované postavy, tady jsou ty správné. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Merrie Lynn Ross v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama