Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V New Yorku byl zabit kubánský velvyslanec. Aby se předešlo dalším útokům teroristů na kubánsko-americké konferenci v Praze, CIA tam pošle jednoho z nejlepších federálních agentů Michaela Danea. Na letišti ho vyzvedne přítel Alex a odveze ho za šéfem evropského štábu Dickem Powellem, který předá Daneovi fotografie střelce je to Simone Rossetová, která nyní žije v Praze pod jménem Jana Mitlová. Dane ji má okamžitě odklidit.
Mitlová vlastní s přítelkyní kavárnu. Dane tam zajde, Mitlovou se mu podaří chytit a s Alexem jí píchnou uspávací injekci. V autě, kterým ji převážejí, se Jana probere, dostane se z pout a vyskočí z auta. Muži jsou při jejím pronásledování zadrženi policií, protože Alex začal střílet, a Mitlová jim uprchne. Ovšem jen pro tuto chvíli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Typický 90. léta s předvídatelným příběhem. Akce je svižně natočená a podařilo se efektivně využít české lokace. A hrozně mě bavilo vidět Lundgrena takhle řádit po Čechách. :) Na akčňák to mělo vysokej rozpočet. Je tu akce na Karlově mostě, Hradčanech, v pražských uličkách, uvidíme vláčky českých drah (na jednom se Lundgren i pěkně proběhne), tramvaje, letadlo ČSA, škodovky, liazky, atd. Je toho spousta, což mě potěšilo a drží to samo o sobě pozornost. Na další akční film z Čech resp. Prahy s takto vysokým rozpočtem si asi ještě řadu let počkáme, jestli vůbec něco takové kdy vznikne při stále zvyšujících se nákladech. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalšia typická Lundgrenovina, tento krát ale zo sympatickým prostredím Prahy. Námet by nebol najhorší, keby si režisér Ramba Ted Kotcheff nedošiel do Prahy na výlet. Buď chlapík zabudol ako tie akcie točil v Rambovi, alebo ich Stallone točil zaňho, pretože tento film by som sa fakt bál vydať aj do sveta keby som natočil pecku akou bol Rambo. Lundgren ma skratka smolu aj keď sa snažil, ale Rambo z neho nikdy nebude a nepomohol mu k tomu ani ten spomínaný režisér Ramba. 50% - 2* ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Jasně, není to žádné veledílo ani v rámci žánru, ale Ted Kotcheff už měl přeci jen něco za sebou a film působí mnohem profesionálněji, než jsem myslel. Překvapuje mě rovněž místy docela rozmáchlá výprava, ať už to jsou honičky v uličkách nebo scéna s přehlídkou před Pražským hradem. Holt byli jedni z prvních, tak se jim dovolilo ještě celkem dost (ještě, že je nepustili dovnitř). Pozastavovat se nad tím, že reálie na sebe nenavazují mi přijde absurdní, jasně pro Čecha to může být legrační, ale je to něco jako se smát tomu, že ve filmu "XY" se jedna scéna točila v ulici v Bostonu a druhá třeba v Chicagu, není to jedno ? Naopak české reálie jsou roztomilé, např. Dolph Lundgren v LIAZce přejíždějící zradivší americké agenty nebo souboj s odstřelovačem v normalizačně zařízeném bytečku. Praha je zde navíc vyobrazena jako až lehce mysteriózní a temné místo, řekl bych až Meyrinkovsky.... ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[5/10] Klasická pomerne zaujímavá zápletka, ktorá ale nemá šanca výraznejšie zaujať, resp. nemá scenár, ktorý by niečo extra ponúkol. Prvá hodina sa nesie v stredne rýchlom tempe a okrem Lundgrena nikto z hercov až tak nezaujme. Záverečná pol hodinka je o dosť lepšia, akčnejšie, rýchlejšia. Keby sa v tom duchu niesol aj zvyšok filmu mohlo byť lepšie hodnotenie. No a prostredie Prahy - mňa osobne to nezaujalo. A akčné scény sú podmanené tomu, že sa nejedná o klasický akčný film, ale páčili sa mi. No tak vo výsledku je Strelec skôr priemerný film, ktorý nenudí a dá sa na to pozerať. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tohle lundgrenovské béčko má pořád svoje kouzlo, samozřejmě hlavně kvůli pražským lokacím. Je zajímavé, že se tvůrci nesnažili prodat krásy města, místo toho všechno utopili v postkomunistické šedi, včetně vybavení interiérů. Režisér prvního Ramba zažil samozřejmě světlejší chvilky, ale na Střelce se klidně za dalších 10 let rád znova podívám. Je to guilty pleasure se vším všudy. Kde jinde se taky jezdí motoráčkem z Prahy do Vídně... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se také v bývalém vojenském prostoru Milovice. (M.B)
  • Natáčať sa malo pôvodne v Paríži, ale producenti sa nakoniec rozhodli pre Prahu, kvôli nižším nákladom a exotickejšiemu vzhľadu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama