Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V New Yorku byl zabit kubánský velvyslanec. Aby se předešlo dalším útokům teroristů na kubánsko-americké konferenci v Praze, CIA tam pošle jednoho z nejlepších federálních agentů Michaela Danea. Na letišti ho vyzvedne přítel Alex a odveze ho za šéfem evropského štábu Dickem Powellem, který předá Daneovi fotografie střelce je to Simone Rossetová, která nyní žije v Praze pod jménem Jana Mitlová. Dane ji má okamžitě odklidit.
Mitlová vlastní s přítelkyní kavárnu. Dane tam zajde, Mitlovou se mu podaří chytit a s Alexem jí píchnou uspávací injekci. V autě, kterým ji převážejí, se Jana probere, dostane se z pout a vyskočí z auta. Muži jsou při jejím pronásledování zadrženi policií, protože Alex začal střílet, a Mitlová jim uprchne. Ovšem jen pro tuto chvíli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

charge 

všechny recenze uživatele

Já teda nevim, ale mě se tohle docela líbilo, ne že by to bylo něco kdovíjak super, ale minimálně dobrej film to je a i když jsou některý pasáže docela k smíchu, já se slušně bavil a co víc, hlavně se nenudil, nebo možná mám drobnou slabost pro zahraniční filmy, který se odehrávaj skutečně v Čechách a ne jako MacGyver v Československu za hluboký totality, kde je k vidění třeba vojenský auto s nápisem "sanitka", nebo marnotratnej výplod VB Mat po česku ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Historicky první porevoluční americký snímek natáčený v Praze a hlavně odehrávající se v Praze. Pro fanoušky akčních filmů z konce 80. let bylo překvapením, že si hlavní postavu střihl Dolph Lundgren. Film se po uvedení stal u nás velmi diskutovaným. Akční příběh z Prahy byl do té doby nezvyk a tak různí šťouralové hledali záminky, jak ho co nejvíce potopit. Šedivá porevoluční doba z filmu doslova září a vyvolává nemilé vzpomínky. Povedený příběh obsahuje vše, co správný akčňák má mít. Přestřelky, honičky a rvačky odehrávající se téměř všude kde se dá a tak rozmanitost pražských prostředí je obrovská. A tady se tvůrci pro českého diváka dopustili mnoho chyb. I když chyb v uvozovkách. Asi největší je honička a přestřelka na střechách budov začínající na Hradčanech a končící u Národního divadla. Pro našince nesmysl. Ale co takhle pro amerického diváka? Nebo francouzského, či německého? Vědí, že by nějakým zázrakem museli přeskočit Vltavu? Spojování lokací, které jsou v reálu nesmyslné je zcela běžná věc a poznají to opravdu jen zasvěcení diváci. Já osobně také nevím, jak to vypadá třeba v Berlíně a jestli filmaři dodržují návaznost ulic. Je zajímavé, že se nekritizuje scéna, kdy Lundgren na Hradčanech leze do kanálu. Kolik diváků ví, že se okamžitě přenese do útrob Orlické přehrady, jehož chodby představovaly onu kanalizaci? A tak se stal snímek velmi ponurým. Při dnešním pohledu vypadá, jakoby se odehrával kdesi v Rumunsku. Pro mě se po dějové stránce nejeví tak hrozný a po té filmařské vcelku ucházejíce. Určitě bych ho nezatracoval. Určité kouzlo přeci jen má. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Typický 90. léta s předvídatelným příběhem. Akce je svižně natočená a podařilo se efektivně využít české lokace. A hrozně mě bavilo vidět Lundgrena takhle řádit po Čechách. :) Na akčňák to mělo vysokej rozpočet. Je tu akce na Karlově mostě, Hradčanech, v pražských uličkách, uvidíme vláčky českých drah (na jednom se Lundgren i pěkně proběhne), tramvaje, letadlo ČSA, škodovky, liazky, atd. Je toho spousta, což mě potěšilo a drží to samo o sobě pozornost. Na další akční film z Čech resp. Prahy s takto vysokým rozpočtem si asi ještě řadu let počkáme, jestli vůbec něco takové kdy vznikne při stále zvyšujících se nákladech. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Jednomu z nejlepších federálních agentů uteče zajatec, navíc žena a omámená injekcí. Pěkná ptákovina.Když toto má patřit k nejlepším agentům, tak se nedivím 11. září. Ono nakonec ty filmy nemusí být až takové ptákoviny a i ve skutečném životě se všude najde pěkná snůška neschopných nebo všechoschopných blbů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ted Kotcheff, který stojí za prvním Rambem, v době, kdy už byl dávno v šedi průměru, natočil v pražských lokacích akčního Střelce. Je to už pár let, co jsem ho naposledy viděl, ale jedenatřicet procent mi přijde docela krutých. Pár slušných akčních momentů to mělo, obrovitý Dolph Lundgren nebyl k smíchu při každém druhém záběru a ta čeština v ulicích taky pobaví. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčať sa malo pôvodne v Paríži, ale producenti sa nakoniec rozhodli pre Prahu, kvôli nižším nákladom a exotickejšiemu vzhľadu. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se také v bývalém vojenském prostoru Milovice. (M.B)

Reklama

Reklama