Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novým partnerem policisty Chrise Kennera se v boji proti zločinu stává Johnny Murat, který je jeho pravým opakem. Chris je plavovlasý běloch, vyrostl v Japonsku, i dnes ctí japonské tradice a pohrdá americkou kulturou. Johnny je Asiat, vyrostl v Americe, japonské tradice mu nic neříkají, zato si s chutí užívá všeho amerického. Zdá se, že jediné, co mají společného, je láska k bojovým uměním. Společně mají vyřešit sérii zločinů v japonské čtvrti a dostanou se přitom na stopu japonské mafie Yakuzy, jejíž nelítostná krutost a fanatická disciplína z ní dělá tu nejnebezpečnější na světě. A pokud ji řídí chladnokrevný Yoshida, platí to dvojnásob. Ten se právě vraždou původního majitele zmocnil klubu Bonsai a setnul hlavu prostitutce Angel, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy byla zpěvačka Minako Okeya a Chris, který chce získat informace, ji s Johnnym v poslední chvíli zachrání před útokem zabijáků. Současně Chris zjistí, že to byl právě Yoshida, kdo před lety zavraždil jeho rodiče, a navíc se s Johnnym dostane na stopu nové, nebezpečné drogy, kterou chce Yoshida zaplavit město. Yoshidovi se sice podaří Minako unést, Chris a Johnny však nedbají jeho hrozeb, proniknou do jeho přísně střeženého domu a zpěvačku znovu zachrání. Yoshida, jehož ješitnost byla zasažena na citlivém místě, vyšle do ulic malou armádu s jediným příkazem - zmocnit se Minako, Chrise i Johna. V japonské čtvrti se rozpoutá nelítostná a krvavá válka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pred dvadsiatimi rokmi som tento film totalne zboznoval. Pred desiatimi rokmi, ked som mal intelektualne obdobie mi pripadal ako strasna blbost. No a dnes je to niekde medzi. Najväcsou slabinou je pribeh, ktory je strasne hlupy a napriek tomu, ze sa vo filme casto hlaskuje, tak je podany seriozne. Komando je hlupe, ale neberie sa vazne a na svoju hlupost je hrde. V tomto filme ale ta hlupost a rôzne logicke nezmysly cely film zhadzuju. Nastastie to producentom doslo este pred uvedenim a tak film zostrihali na nutne minimum, takze ked si odmyslime uvodne a zaverecne titulky, tak ma film ledva 70 minut. Vdaka tomu ma film zbesile tempo, kedze je zlozeny len z nonstop akcnych scen, ktore na par sekund prerusia rozhovory v ktorych sa hláskuje. No a akcie je aj po rokoch paradna. V bitkach sa vo väcsej miere predvedie aj sam velky Lundgren so svojim neobratnym stylom. Ale co sa tyka tvrdosti chvatov, tak exceluje. Najlepsiu bitku ma v tych kupeloch s este väcsim sumo bojovnikom. Nejak takto by dnes vyzeral suboj Lundgren vs. Seagal. :) Zahanbiť sa neda ani Brandon Lee. Prave naopak svojim elegantnym stylom Lundgrena hravo zatieni a okrem ineho tu ma perfektny suboj s holohlavym poskokom hlavneho zaporaka. Toho stvarnil supehnusny xicht Cary-Hiroyuki Tagawa. Bohuzial o co hnusnejsie sa tvari o to horsie sa vie bit a finalny suboj s Lundgrenom je dost slaby. Potesi vyskyt aj par dalsich notoricky povedomych xichtov. Legendarny Al Leong tu odzadu zneskodni samotneho Brandona, ktory mu to vo filme Rapid Fire vrati aj s urokmi. Tu sa mu tej pocty chcipnut dostane od Lundgrena. Dalej tu je Simon Rhee, ktoreho chudaka po ponizeni s odfaklutym prstom zabije samotny Tagawa. No a mihne sa tu aj Okamura (bohuzial nie Tomio) ako expert na mucenie a skonci pekne prepeceny. Skoro som zabudol na sexi devu Tia Carrere. Mrcha jedna sa neukaze hore bez a namiesto nej svoje vnady ocividne predvedie nejaka dablerka. Ale inak ok. Odhalenych vnád sa tu dockame dost pri kazdej moznej prilezitosti. Nakoniec spomeniem perfektny soundtrack so skvelym motivom, co robim pri starych akcnych filmoch dost casto. Jak to, ze dnes ani len hudba v beckach za nic nestoji? Takze celkovo tu je dost bitiek, prestreliek, nejaky ten vybuch a vsetko pekne prehladne a dostatocne velkolepe. Proste oldschool svizne becko svojej doby. Keby to nebolo tak tupe, tak dam ciste 4*, ale pod 7/10 ist nemôzem. To by so mnou Waco uz dalej neprehovoril. :) No a co sa tyka dabingu, tak dodnes mame tri. Pôvodny VHSkovy s Mahdalom a Bubnikom je skvele obsadeny a zahrany ale preklad miestami nedava ziadny zmysel. Treti dabing ma dobry preklad ale stareho znudeneho Soukupa a na Brandona nevhodneho Tumu. No a ten druhy s neznesitelynm Teršom nechcem ani pocut. A original zase kazia mizerne titulky. (vegetol by to mohol prelozit znova namiesto tych volovin, ktore bezne preklada) Takze si clovek nevyberie. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trochu krátký akční trhák Dolph a Brandon se skvěle doplňujou a hláškujou co jen to jde..já se teda nasmál dost jejich hláškám ,,když se nenasnídám jsem fakt naštvanej" Brandon předváděl skvělé kopy a Cary-Hiroyuki opět role záporáka (jako vždy) ,,přineste mi hlavu toho blonďatého policisty!". Doplh společně s Brandonem proti Yakuze! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"Mám mu přečíst jeho práva?" - "Když ti to udělá dobře..." Dva roky po PUNISHEROVI Dolph opět proháněl Yakuzu a užíval si mučení elektrickým proudem, tentokrát ale ne sám, nýbrž za zdatné asistence Brandona Lee. Pohodová osmdesátková buddy movie z devadesátéhoprvního od rejži KOMANDA se sympatickým ústředním duem, kvalitním záporákem a slušným počtem bitek, hlášek, mrtvol, koz a potetovaných asiatů, kde Dolph přeskakuje a převrací auta a vůbec má "to největší péro, co jsem kdy viděl". Jako třešnička na dortu, Tia Carrere. Snad jen by se hrdinové nemuseli z každé pasti dostat tak snadno a rychle. "Zatkli jsme ho a při výslechu si sám zlomil vaz." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásne a ukážkové béčko, pre fanúšika žánru a atmosféry akčných nášupov rokov deväťdesiatych je to jednoducho povinnosť. Lundgren a Lee kopú, strieľajú hláškujú a to takmer počas celého deja diváka nenechajú vydýchnuť. No a Tagawa je protivník numero uno. Ešte raz musím zdôrazniť a pochváliť svižnosť a nadupanosť scenára, krátkou stopážou tvorcovia urobili to najlepšie čo mohli, škoda, že to tak nie je pri viacerých filmoch. 80%. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Akčné béčko ako vyšité!!!Ja tieto staré B-filmy proste milujem.Hlavné duo Dolph Lungren a Brandon Lee sú parťáci ako sa patrí a záporák Tagawa je proste coolový béčkový herec.Je tam akcia neuveriteľná,Lungren si chodí ako Terminátor a striela zločincov a každého trafí,len oni neho nie.To by ale nemohol byť ústrednou postavou tohto filmu.Dnes už po smrti Brandon Lee tu bol taktiež skvelý a občasná hláška z jeho úst taktiež nechýbala.Myslím,že film,ktorý je aspoň do akcie dobrý a aj trochu srandy nechýba,ale k čomu to,keď sa po 3/4 filmu začnem nudiť a už to tak neočarí.Ale bavil som sa:D/68%/ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se objevuje ceklem 13 nahých žen. (LION-MR.T)
  • Prvý Lundgrenov film, ktorý sa vo viacerých európskych kajinách a Japonsku nepremietal v kinách, ale vyšiel rovno na VHS. (m.a.t.o.)
  • Při rvačce v 8. minutě nakopává Chris Kenner (Dolph Lundgren) soupeře a ten letí zády k oknu. V následujícím záběru prolítává oknem čelem napřed. (tzv)

Reklama

Reklama