Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novým partnerem policisty Chrise Kennera se v boji proti zločinu stává Johnny Murat, který je jeho pravým opakem. Chris je plavovlasý běloch, vyrostl v Japonsku, i dnes ctí japonské tradice a pohrdá americkou kulturou. Johnny je Asiat, vyrostl v Americe, japonské tradice mu nic neříkají, zato si s chutí užívá všeho amerického. Zdá se, že jediné, co mají společného, je láska k bojovým uměním. Společně mají vyřešit sérii zločinů v japonské čtvrti a dostanou se přitom na stopu japonské mafie Yakuzy, jejíž nelítostná krutost a fanatická disciplína z ní dělá tu nejnebezpečnější na světě. A pokud ji řídí chladnokrevný Yoshida, platí to dvojnásob. Ten se právě vraždou původního majitele zmocnil klubu Bonsai a setnul hlavu prostitutce Angel, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy byla zpěvačka Minako Okeya a Chris, který chce získat informace, ji s Johnnym v poslední chvíli zachrání před útokem zabijáků. Současně Chris zjistí, že to byl právě Yoshida, kdo před lety zavraždil jeho rodiče, a navíc se s Johnnym dostane na stopu nové, nebezpečné drogy, kterou chce Yoshida zaplavit město. Yoshidovi se sice podaří Minako unést, Chris a Johnny však nedbají jeho hrozeb, proniknou do jeho přísně střeženého domu a zpěvačku znovu zachrání. Yoshida, jehož ješitnost byla zasažena na citlivém místě, vyšle do ulic malou armádu s jediným příkazem - zmocnit se Minako, Chrise i Johna. V japonské čtvrti se rozpoutá nelítostná a krvavá válka. (TV Nova)

(více)

Recenze (244)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Švédsky modrooký blonďák Dolph Lundgren a Brandon Lee, syn legendárneho kung-fu bojovníka Bruce Leeho, v roku 1991 spojili svoje sily vo filme "Showdown In Little Tokio". Zahrali si dvojicu svojráznych los angeleských policajných detektívov, ktorí sa pustili do boja s japonskou mafiou. Títo dvaja ochrancovia zákona nemienia tolerovať v USA praktiky Yakuzy. Dôjde preto na "Zúčtovanie v malom Tokiu". Je to parádna akčná jazda. Kvalitné bojové choreografie, divoké prestrelky a vtipné, drsné hlášky. *** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

V rámci svého subžánru vlastně perfektní kousek, který nabízí všechno, po čem srdce (a jiné orgány) brakového diváka touží: film má svižný temporytmus, odehrává se v bulvárně zexotičtělém, atraktivním prostředí a v každém záběru se buď bojuje, střílí, hláškuje, nebo se svléká nějaká vnadná dáma. V řadě záběrů se dokonce několik z těchto věcí děje najednou. Mark Lester to navíc všechno ukočíroval se sebejistou řemeslnou úrovní a vlastně i ten Lundgren v hlavní roli se dá tak nějak snést. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak a dame si dobry kovovy sushi! stara dobra megapecka vyjimecna tim ze je to bohuzel jediny film kde se sesli moji 2 velci oblibenci Dolph a Brandon je to opravdu neskutecne zabavne neskutecne lacine neskutecne osmdesatkove ale i po vice nez dvaceti let od vzniku porad neskutecne cool! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

jeden z najlepších lundgrenovich filmov.slušná akcia,skvelé hlášky a nahá tia carrere.len to celý čas smrdí béčkom ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Yakuza prostě v Los Angeles nemá šanci. Jednohubka od komandovského Marka L. Lestera, která dle mého soudu moc nefunguje. Dolph samozřejmě není bůhvíjaký herec, ale tady toho předvádí ještě daleko méně jeho parťák Brandon Lee. Přestože jeho hláška "Máte právo na smrt." byla docela fajn. Navíc se zde obdivně vyjadřoval o velikosti hrdinova mužství. Nevzpomínám si na období kdy bych Showdown in Little Tokyo vyloženě žral. Střih je často velmi zmatený a akce špičková, přestože jí není málo, taky není. Naši hrdinové mají několikrát vyloženě z prdele kliku, například když se dostanou ze slisovaného auta. Film zapadá přesně do konce 80. let, takže kozy, krev, hnusní záporáci a dušínovští klaďáci. 50% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Bouchar-san Lundgren a Míšenec-san Lee vyráží vymlátit Los Angelesskou Yakuzu v čele s ultrapotetovaným Shang-tsungem - tak tohle přesně můžu! Atmosféra počátku 90. let vás přímo "liská" do obličeje na každém kroku. Lungren to pěkně mlátí hlava nehlava, obrací holýma rukama auta, máchá kolem sebe samurajským mečem a vůbec mu nevadí, že má u toho průstřel srdce. Ve všem mu pěkně sekunduje mladý Lee, doráží po Lundgrenovi zbytky, trousí suché hlášky a když už nic, tak mu aspoň pochválí péro. Krásku v nesnázích si tu navíc zahrála mladičká Tia Carrere, které to opravdu sluší a jediné, co jsem fakt nepobral, bylo to, jak to, že jí tak festovně sedí Lundgrenovy trencle... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak jo, přiznávám, viděla jsem z toho akorát sem-tam útržek, ale i to mi stačilo k poměrně jasné představě. Jeden velký, silný, slizký, blonďatý, jeden malý, rychlý, protekční brunet a vnadná manekýna k zachraňování. A samozřejmě nechybí ani tetovaný záporák s patřičně zlým kukučem a ještě zlejšími vražednými manýrami. Všichni poctivě běhají, bijou se, střílejí po sobě, i nějaký ten šerm se dostane ke slovu, postrádala jsem akorát bungee jumping a nějakou tu bitku při pádu z letadla (možná mi ty pasáže unikly). Hlavní kladný hrdina (v šik aikido oblečku) je ke konci válcován - obvyklá zanedbatelná kulka v rameni, decentní šrám po meči přes upocená ňadra -, aby se vzedmul k závěrečnému výkonu a odpálil hlavního záporného hrdinu v spektakulárním ohňostroji až na oběžnou dráhu Neptunu. Pomsta dokonána - objetí, pusa, kožený úsměv skrz malebnou stružku krve z obočí, titulky. UF! Kdybyste mi drželi smradlavé fusky u hlavy a nutili mě koukat na celých 76 minut, stěží bych z rukávu vytasila vyšší hodnocení než tu jednu usmolenou hvězdičku. Ovšem vidět to v roce vzniku, mohly to být třeba i čtyři, puberťačka jsem byla akcechtivá a nenáročná. 29% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Troufám si tvrdit, že kdybych tento akčňák viděl v dobách svého dětství, byl bych z něj nadšen, protože i nyní jsem ho sledoval se zájmem, byť je mé divácké oko náročnější a vidí celou řadu nedostatků. Podobně jako u jiných filmů tohoto žánru nejde ani v Lesterově počinu o nějaký duchaplný příběh či propracovanou psychologii postav. Na programu je zejména akce a ta je tu zdařilá a ve velké míře. Dolph Lundgren se tu dobře doplňuje s Brandonem Lee, na pozadí zní typická hudba pro akční snímky z 80. a počátku 90. let, což je příjemná nostalgie. Nechybí i několik parádních hlášek, tudíž dávám hezké 3*. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Béčkovejší námet už snáď ani neexistuje, ale Lundgren v tomto období ešte dokázal podávať dobré výkony či už v bitkách, hláškach alebo v posteľových scénach. 70% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vážně netuším, proč bych měl tomuto šestasedmdesátiminutovému šikmookému masakru nabušeným Lundgrenem dávat více pěticípích. Rozumím, že film nebyl natočen pro nějaké hlubokomyslné poselství (tedy, plně v to doufám...), ale pro zábavu diváka. Narozdíl od Atentátu, ke kterému jsem psal předcházející komentář, mě však při sledování Zúčtování nebavily ani scény hloupé, jednoduché či zastaralé. Navíc to kvantum trapných keců okolo... Buď jak buď, s přihlédnutím právě k letopočtu vzniku této šílenosti udílím jednu čestnou hvězdu. Umístil bych ji Lundgrenovi nad prsní bradavku přesně tam, kam ho v závěru střelil copatý Japončík. Zajímalo by mě, kde má Dolph srdce. Kdyby jej měl na správném místě, patrně by nedohrál... :-) ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

jaou řečí se to tam snažili mluvit? Měla to být japonština? Asi je to dabingem ale nerozumněla jsem ani slovo. I nejzákladnější věty zněly jako paskvil. Btw. Dolph docela hezkej. nečekané ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dolph je strašne drsný, stále niekoho mláti, zabíja, niečo ničí, alebo sa len proste tvári drsne. Všetko tam vybuchuje, permanentne umierajú ľudia, tečie aj krv a ako bonus máme vysoký boobiecount a ešte vyšší bodycount. A synťákovú hudbu! Navyše má to mnoho nádhernej stupidity (Dolph nesie v rukách dievčinu a pritom stíha so samopaľom zabíjať protivníkov). Ooh Yeah! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Modrooký profík béček zaučuje mladého Brandona. Lungren musí měřit tak dva a půl metru, všichni ve filmu jsou mu po pás:) Nehorázná forma, dobré bitky, kterých je tam opravdu plno, ten film mám rád hlavně kvůli mladému Lee. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +Dolph Lundgern, hodně dobrá akce -pomalejší tempo/// Při srovnání se včera viděným Rychlý jako blesk jsem toho názoru, že Zůčtování je o fous slabším než zmínění film. Především zde chybý pořádná atmosféra. Azijským klasikám se to určitě nevyrovná. Je to dáno i méně výraznou hudbou a pomalejším tempem. Přesto někoho musím vyzdvihnout. Je to Dolph Lundgren, z něhož je tady pořádná mlátička. Má silné údery, velké péro, ničeho se nebojí, zvládne i střelné zranění. Terminátor by se měl bát. Vlastně díky němu o něco méně vynikne Brandon Lee, který je zde více pro zábavu jako ten vtipnější kolega. Není to samozřejmě s Brendonem tak strašné jak říkám ale jistý rozdíl mezi nimi je. Jinak ovšem krásná Tia, která ukáže něco ze svého herectví .-) a ten zohavenej ksycht v záporné roli rozhodně potěší. Isherwood má zajímavej komentář./// Celkem 70%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ultimátně zábavná esence přiznané béčkovosti a nadsázky v klasicky střiženém akčním filmu. Jako parodický dovětek k osmdesátkovým akčňákům prolínajícím asijskou kulturu a bojová umění se západním prostředím a přístupem nemohlo přijít nic lepšího. Ano, Brandon Lee neměl umřít. 8/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika s Lundgrenem. Chybou filmu možná je dost krátká stopáž. Mohlo tu být víc nápadů a lepších scén, ale spíš má film více kladů. Dobré hlášky Lundgrenem mezi Lee, dobrá hudba, akce a souboje. Takže 82% = **** ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Americký detektiv žijící v duchu japonských tradic a hongkongský policajt, kterému není nic amerického cizí. A tahle neobvyklá dvojka má zabránit Yakuze v uvedení nové drogy na trh. A co asi tak mohlo vzniknout po spojení Dolpha Lundgrena s Brandonem Lee? Absolutní břečka. 0% ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhomoerotičtějších filmů svojí doby - navíc našlápnutý dost solidní dávkou pěkné, přímočaré akce...:-] Jsou momenty, kdy od filmu nic víc nechci - a na "Zúčtování" si ráda udělám náladu vždycky... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Ta krátká stopáž filmu vyhovuje,Lester se pro béčka narodil. Na kecy není čas,jde se do akce. Dvojka Lee a Dolph jsou skvělí,hromada mrtvol,skvělý hlášky,Lungren je skvělý hrdina. Hudba hraje furt ta samá,to mě trochu štve,ale to se dá přečíst. Z devadesátých let to patří do nějaký top akčních filmů!!! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pořád se něco děje, takže nuda nemá šanci se mezi všechny ty bitky, přestřelky a honičky vtěsnat, Lundgren s Leem vytvořili fungující dvojku, které to nejen dobře kope, ale taky hláškuje. Fandové akčních osmdesátek musí být blahem bez sebe. Ve dvaadevadesátém jsem taky byl, pokud si pamatuji. Jenže od té doby uplynulo už hodně vody a hodně filmů. ()

Reklama

Reklama