Reklama

Reklama

Claire Stansfield a Dolph Lundgren se vydávají hledat v poválečné Angole důkazy tajné výroby konstrukčně nové, nebezpečné miny. Horká stopa je zavede až k dolu s diamanty a přísně střežené podzemní továrně. Následné zjištění, kdo stojí za celou organizací, jim vyrazí dech... Válkou zpustošené Angole se pokouší pomáhat různé humanitární organizace. Pro jednu z nich pracuje také tým pyrotechniků vedený zkušeným Christianem Ericksonem, pokoušející se vyčistit minová pole, která stále mrzačí a zabíjejí vesničany a jejich děti. Jednoho dne však při útoku rebelů zahyne uprostřed minového pole Christianův jedenáctiletý syn Johnny. Miny však nevybuchují jen v Angole. K teroristickému útoku na amerického senátora je použita supermoderní nášlapná mina A-6, propašovaná právě z Angoly. Expertka na bomby Michelle Flynn, která se stala svědkem smrti svého snoubence při bombovém útoku, je vyslána do Angoly, aby tu v utajení získala zpět miny A-6 a pomohla odhalit pozadí celého případu. Vydá se do terénu se dvěma armádními experty na miny, oba jsou však vzápětí zabiti, když je jejich vrtulník napaden a sestřelen. Michelle přežije, ale zůstane sama, bezradná v pro ni cizím prostředí Angoly. Náhodou se setká Christianem, který se po smrti syna zhroutil a teď se už pět let marně snaží bolest utopit v alkoholu a to navzdory dobrým radám jeho nejlepšího přítele, dr. Hoppera. Když se Michelle stane svědkem toho, jak se opilý muž postaví místnímu pašerákovi Yagerovi, který minami terorizuje vesničany kvůli svému diamantovému dolu, rozhodne se ho požádat o pomoc. Společně se jim podaří získat nebezpečné miny A-6 ukryté na stejném poli, kde zemřel Christianův syn a také zjistit jejich původ a odhalit spiknutí na jehož konci měly být další atentáty na půdě USA. Po dramatickém pronásledování se Christian a Michelle utkají se zločinci a odhalí překvapivou a šokující totožnost člověka, který stojí v pozadí celého komplotu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren si vypůjčil klobouk od Krokodýla Dundeeho, doutník od Columba a v tomto jednom z jeho vůbec nejslabších a nejprázdnějších filmů "ztvárnil" Christiana Ericksona, pyrotechnika a odborníka na miny, který zneškodnil údajně více než 20.000 bomb a byl dokonce oceněn medailí z rukou Lady Di..;) Tvůrci Sweepers se nežinýrovali ani nechat Christianova syna šlápnout na minu, z čehož mu samozřejmě muselo "hrábnout".. Stala se z něj tak opilecká troska, a ačkoli je v očích vesničanů stále hrdinou, nedělá nic jiného, než pije, vyspává kocovinu, zase pije a občas se sází v rámci například hodně bizarního běhu minovým polem.. Za vlasy hodně surově přitaženou zápletku bych raději nekomentoval, záplavu trapných dialogů, slovní spojení konsolidované doly tu zazní tolikrát, že už ho raději nikdy nechci slyšet, těch pár povedených hlášek bohužel nezachrání, takřka všichni "záporáci" dostali podobu krajně nesympatických vyžraných tupců za zenitem a finální rozuzlení v čele s doktorem, který vlastně celou dobu stál v pozadí všeho zlého, mě opravdu rozesmálo.. Byl to však hodně zoufalý smích trpícího muže !! Samotný obr Lundgren není vyloženě špatný, i když střílí a rve se o poznání méně než obvykle, ale kýčovitá melodramatičnost a na céčkovou akční záležitost nepochopitelně pomalé tempo v konečném zúčtování činí z Odstřelovače neuvěřitelně nudný film, který dokáže udržet divákovu pozornost sotva prvních deset minut.. A to je zatraceně málo ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dolph se obnažil a nepřítel Jäger padl za vlast. Ještě, že za něj nepadl Jägermeister, to bych už asi v hospodách neměl co pít. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o odborníkovi na zneškodňovanie mín, ktorý sa po smrti syna stiahne do ústrania, ale po znovuobjavení najmodernejšej míny, ktorá to spôsobila sa rozhodne spolu s jej vývojárkou zastaviť ľudí, ktorí ju v Afrike testujú. Spracovanie sa mi ale vôbec nepáči, je škoda, že takáto pomerne originálna a vážna téma je podaná tým najobyčajnejším spôsobom, aký si len dokážem predstaviť. Akcie tu nie je moc, ale aj tá ma zaujala len minimálne. Väčšina sa nachádza až v druhej polovici, na Lundgrena pôsobí pomerne veľkolepo, je v nej dostatok zabitých a odohráva sa na dobre zvolených miestach, ale úplne všetka pôsobí až tak veľmi naivne a umelo, že vôbec nedokáže zaujať. Herecké obsadenie je na tom dobre, Lundgren je v dobrej forme a má niektoré dobré hlášky, Claire Stansfield a Bruce Payne tiež potešia, ale od oboch je to najmenej zaujímavá úloha, čo som zatiaľ videl. Réžia a technická stránka až na tú akciu tiež nie je zlá, film vizuálne pôsobí dobre a chválim aj prostredie. Som dosť sklamaný, je to podobný prípad ako Lundgrenov o rok starší Top secret, ale ten bol o niečo lepší. Základ príbehu, obsadenie, aj vizuálna stránka sú na tom dobre, ale to až také umelé pôsobenie filmu ich úroveň dosť znižuje. Objektívna kvalita filmu- 47%, film sa páči mne na 55%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Labutí píseň Claire Stansfield, která se královnou béček nikdy nestala, protože nad ní zvítězila Xena. Z druhého pohledu je Odstřelovač řadovka s Doplhem, klišé se vrší na klišé, ale celkově to kupodivu neurazí. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Proč se to jmenuje Odstřelovač nějak mi ten název nesedí, spíš by mi sedělo Cheater nebo něco podobného, protože když je nějaká přestřelka tak všechny kulky ( kromě jedné na konci filmu ) lítají kolem něj, buď má kolem sebe nějaký zázračný silový pole nebo nevim... Divák až žasne, když Dolph Lundgren stojí na volným prostranství a z vrtulníku do něj kropí nějakej týpek se samopalem, on si jen tak v klidku stojí, pak si nabije zbraň a strefí ho jednou ranou jako by se nechumelilo, některé akce, scény nejsou tak špatné a jen škoda, že si s hlavním hrdinou nedali trochu víc práce. Jinak celkem až na dost nepovedených scén je film docela koukatelný. ( Hodnocení: 2/10 ) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No nevim nevim ale tohle mne moc nechytlo Dolph je jako tradicne v pohode a toho ochlastu zdrcenyho ztratou syna dava s prehledem problem je hlavne v tom ze film se misto toho aby pusobil jako jednoduchy becko snazi predavat neco jako poselstvi a tvari se az moc vazne a seriozne taky nechapu ten ceskej preklad odstrelovac? kdo tu koho odstreluje to je prece nesmysl maximalne se da rict ze film odstreluje divaka vytrvalou nudou a kecama a kdyz uz prisla nejaka akce je fadni a ne zrovna napadite natocena ten konec s tim vlakem celkovej dojem trochu vylepsil ale i tak nic moc zaporaci me nebavili hlavne od Bruce Payna bych cekal lepsi vykon takze nehrat v tom Dolph bylo by asi moje hodnoceni nizsi takhle se to v prumeru udrzi ale nic co by me nejak extremne zaujalo to urcite neni ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film má dost akce, příběh zaujme, hudba ujde, bitky se tu najdou a i nějaká ta napínavost ve filmu. Některé postavy mě tu nebavili, ale to je celkem fuk. Tohle ten klasický film typu, kdy je vše jasné, žádné velké zvraty či překvapení. Akční scény dobré, ale byly třeba ohrané, mohlo to mít nějaké nové nápady, ale problém to není nějak zásadní. Tak pro mě je to dobrých 78% = **** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Keby to tak natočili skôr, dal by som (možno :)) o hviezdičku viacej. Chyby ako v ostatných Lundgrenovkách, ale Dolpho je v klobúku krokodíla Dundeeho neodolateľný a je vtipný, a je tam romantika... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Lundgren proti nášlapným minám. Docela fajn dobrodrůžo by to bylo kdyby tam nebyly ty nudný kecy.. ale líbilo se mi jak Dolph do sebe klopil ty pánaky! To bylo fakt drsný jako. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný děj,dobře vybrané prostředí,ale zbytečně znuzen a zdlouhavě nezáživné.Akční scény zde jsou dobré,zábavné,ale je jich tu po čertech málo...A to mezi nimi je jen kopice řečí a nudy.. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Solidní akční film s přehledným dějem a dostatkem akce. Hlášky nečekejte. Role záporáků ztvárnili Ian Roberts a Bruce Payne. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi akcniak kde sa viac keca ako bojuje. Okrem explozivneho finale tu mame teda len dve kratke akcne sceny. Väcsinu filmu sa Lundgren len lutuje a neustale v otravnych flashbackoch spomina na mrtveho syna. Film ma dost sklamal, lebo trailer na B-kove pomery vyzeral celkom pôsobivo. Technicke zazemie spolocnosti Nu Image rozhodne ponukalo moznosti natocit slusny akcniak, ktory by nevyzeral tak podfinancovane, ako to je zvykom u dnesnych akcniakoch, ale bohuzial tentoraz mali smolu pri vybere rezisera, ktory tych par akcnych scen, natocil neskutocne fadne a nenapadito (co nie je prilis neprekvapive, lebo ani dalsie Waxmanove filmy za nic nestoja). Vdaka comu som mal chut pretacat film nielen pocas nekonecnych dialogov, ale aj pocas akcnych scen a to je rozhodne zle. 2/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V minami zamořené Angole pátrá atraktivní agentka a traumatizovaný pyrotechnik po bandě mezinárodních teroristů. Scénář : Keoni Waxman. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodná blbovina, která přesně odpovídá filmům těchto kdysi slavných týpků jako byl Dolph. Na jednu stranu trochu nostalgie, na druhou stranu ovšem lehký smutek, že Dolph a spol. musejí točit takový kraviny. Ze sucitu za dvě hvězdy. ()

Reklama

Reklama