Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Recenze (340)

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.15__Poslední mooreovka. Žádná labutí píseň téměř šedesátiletého Moorea, naopak se dost povedla. Až na nějakých deset, patnáct minut nemá vyloženě slabé místo. Je tu skvělé lyžařské intro, nahánění zabijáka s působivým skokem z Eiffelovky, slušná auto honička s hasičským vozem s uvolněným žebříkem (při ní jsem si vzpomněl na "trojku" Terminátora) a závěrečná scéna se vzducholodí. Walkenův Zorin je psychopat par excellence a za jeho nápad zatopit Sillicon Valley by se nemusel stydět žádný bondovský záporák. Nakonec si z nostalgie říkám, možná jsem byl na toho Moorea až moc příkrý. Jeho smysl pro humor a nadhled bude bondovkám docela chybět. PS: song od Duran Duran je pro mně spolehlivě nejhorším bondovským songem celé série. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vyšťavenost série už nešlo déle maskovat přestřelenými akcemi (řešenými pro menší pružnost Mooreova těla z větší části dosti archaickými zadními projekcemi) a zlehčováním každé potenciálně zlehčitelné situace. Ani jednoho není ve Vyhlídce na vraždu dost, aby ji to změnilo v parodii sebe samé. Bondovka pomalá jako jízda na důlním vozíku. 50% Zajímavé komentáře: woody, pshimi, numi, Desperado, PALINO, ]V[()Rt ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

To není fér, že poslední bondovka ze série s Moorem se mi líbila skoro nejvíc. Připadalo mi, že všechny negativní atributy této části ustoupily do pozadí a to "jen" kvůli příběhu, akci a dámám. Fakt supr. 90%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Loučení agenta Rogera Moorea s postavou 007, bylo zvláštní. Začátek filmu byl jak ze sna: honička na lyžích, nehorázná akce zakončená efektivním seskokem z Eiffelovky, jenže došla pára, no ono s ohledem na věk hlavního představitele se není co divit . Ovšem kdo pak se má koukat na akčního důchodce, že? Tak během filmu s akcičkou vypomůže tu kůň, tu hasičské auto. Trošku jsem přemýšlel, proč do toho Roger ještě šel a pak mě to trklo, měl tam přeci 3 ženy se kterými měl milostný poměr a to je větší lákadlo než váček s penězi, že? Ovšem dá se počítat Grace Jones za ženu ?? Nedá !! Ale rvačka s ní, to by byl boží masakr. A jelikož každá nuda jednou konči došli jsme na konec a Roger se s námi rozloučil ve velkém stylu parádni akci na mostě Golden Gate v San Franciscu a řeknu Vám ten Leninův řád od šéfa KGB dostal Bond právem !! Poslední poznámka šéfa KGB, je nehorázně vtipná náražka na tehdejší realitu výzkumu SSSR, za to je jedna hvězda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Roger Moore už bol dosť prestarnutý na Bonda, neviem aký zmysel to malo pre producentov stále dusiť v tejto úlohe herca, ktorý už moc vody namútiť nemohol. Christopher Walken ako záporák je zo svojim démonickým pohľadom fajn ale tie lepšie zahrané úlohy prišli od neho až o pár rokov neskôr, vedľajšie postavy ako čierna siláčka Grace Jones či pomocník Bonda ako že jeho sluha Patrick Bauchau sa dajú zniesť ale miestamy scenár dosť pokulháva a neponúka nič preborného, opäť je zameranie na Sovietov a to je na 80.roky téma nehorázne pretrepané zo všetkých možných strán a uhlov až sa to stáva fádne dnes a určite aj vtej dobe už museli byť diváci z toho nadmieru prejedení. Jedine na čom si ozaj dali záležať sú kulisy postavená ako šachty v bani. ║Rozpočet $30miliónovTržby USA $50,327,960Tržby Celosvetovo $152,400,000 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vida jak pěkný náhrobeček Roger Moore svému Bondovi vytesal. Ačkoli čas běžel a šaramantní Angličan rozhodně nemládl, jeho poslední bondovka je velice svěží a v mezích možností dynamická. Ovšemže, hodně dělá čistá rasa Zorin, skvěle vyseknutý démonickým Walkenem, svoje odvede i slušný (na poměry moorovek) scénář, který má jednotného ducha a dobře kloubí sarkasmus, napětí a decentní nadhled (tentokrát však prostý sebeparodičnosti). Kouzlo nelze upřít ani smrtonosné gazele MayDay a titulní popovce z dílny hitmakerů DURAN DURAN... Zápory jsou symptomatické – prebarikovaná režie Johna Glena a tradiční hluchá místa v prostřední pasáži filmů. Je zajímavé si všimnout, jak nevyrovnaná je většina moorovek – svižný úvod i závěr obvykle sráží "nijaký" prostředek. Jenže ve Vyhlídce na smrt je i vata snesitelná, atmosféru film neztrácí a řadí se ke zlatému fondu bondovek. Co Roger Moore zanechal v kultu agenta 007? Velký smysl pro humor, sebezlehčování a spíš uličnický než smrtící šarm... Dost na to, aby sedm jeho příspěvků do kánonu agenta 007 s povolením zabíjet vstoupilo do dějin akčního a dobrodružného filmu. Navzdory mnoha slabým momentům. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší Bond, nejen kvůli nezajímavému hereckému vysloužilci Rogeru Mooreovi, kterého nikdy nebudu mít v lásce, ale i díky nudnému příběhu, který je další variací na "chci tohle zabijte tohohle a ovládnu svět". Doufám, že tento Bondovský pohřeb Rogera Moora bude následován nečím kvalitnějším a lepším hercem v hlavní roli. Bohužel mé doufání, nebylo moc platné. ()

woody 

všechny recenze uživatele

14. bondovka - Nuže. Vyhlídka na smrt má skvělého záporáka. Christopher Walken jako nacistický gentický experiment Max Zorin - to je castingový nápad za nápady. Skvostný a děsivý výkon. I takový Blofeld se má na pozoru :-) Pak jsou tu skvělé akční scény - na Eiffelovce, vražedná projíždka na šíleném koni a požár radnice a následný úprk v hasičském autě. Originální zápletku se zničením údolí Silicon Valley. Finále s vzducholodí nad mostem Golden Gate. Mnoho chladnokrevně postřílených mrtvol... Všechno slibuje monstrózní bondovský zážitek. Ale jsou tu velká "ale". Moore byl perfektní Bond. Já ho mám velice rád. Zde už je to však nad jeho možnosti a britského svůdníka mu stěží uvěřím. A pak je tu Bondgirl - Tanya Roberts je sexy, to nepopírám. Ale televizní poronohvězdička jako hlavní hrdinka :-( Zastiňuje ji každý, i zpěvačka Grace Jones jako zrůdná vražedkyně May Day (málem bych na ni zapomněl, další z kladů). Ale pokud se přeneseme nad to všechno zbývá ještě něco. A to něco nedokážu popsat. Nezpůsobuje to stáří hrdiny ani občasná trapnost humoru. Nic takového. Snad divná pachuť 80's. Zkrátka a dobře - nemůžu mu dát plný počet hvězdiček. Přesto podceňována a mnohými odmítaná Bondovka patří mezi ty nejlepší. Ale song Duran Duran nesnáším. Neženže je hrozný, ale má strašný videoklip s létajícími kamerkami. Fuj. PS: Zrovna včera znovu vyhořela Pinewoodská studia. Tedy stejně jako v případě tohohle filmu. A natáčení muselo být na 4 měsíce pozastaveno. Snad nás to nečeká u Casino Royale (31.7.06) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Posledni Mooreova bondovka uz je precejen slabsi. Problem je, ze v ty dvouhodinovy stopazi se tu toho moc nedeje, humoru a hlasek minimum a akce zrovna tak. Ale musi se nechat, ze kdyz uz konecne k nejaky ty akci dojde, tak je docela napadita. Skoro sedesatiletej Moore je sice viditelne unavenej, na Bonda starej, ale neprislo mi, ze by roli vylozene nezvladal, jasne, je poznat, ze ve spouste scenach ho nekdo zastupuje, ale s primhourenim oka se mu ta akce da furt verit. Tentokrat tu je po case zas konecne kvalitni zaporak, Walken je fakt paradni, navic ma zajimavej plan a je jen skoda, ze nedostane vic prostoru. Ten mu kolikrat krade na zaporaka vhodna, ale jako zenska pekne hnusna Grace Jones. Celkove se nekona zadnej prusvih, ale ani zadna pecka, lepsi 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rád bych Vám připomněl, že tato operace měla probíhat diskrétně. A ne, aby bylo zapotřebí 6 milionů franků na škody a na pokuty za porušení většiny francouzských zákonů." Agent s povolením krást a půlit francouzský taxíky, tedy držitel Leninova řádu soudruh Bond mě tradičně pobavil. Měl přitom solidně maniakálního soupeře Zorina v sedle a parádní soupeřky v posteli. Zorina bych mu klidně nechal, ale kdyby měl moc práce se záchranou světa, tak bych mu některou ze slečen v posteli pohlídal. Jenže já Bonda podezřívám, že se zcela obětuje svý práci a uspokojí je všechny najednou. Nezávidím. Jen konstatuju. A kdyby modrá pilulka nezabrala, tak jsem k dispozici. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ejtýs dědula James Bond v plné parádě. Zachraňuje to hlavně Christopher Walken, jehož charisma funguje jako málokterého záporáka. Jinak tuctový díl ve své době silně vyčpělé série. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Moore už tady sotva leze, ale jeho loučení s agentem 007 je důstojné. Výrazně mu pomáhá démonický Walken. Osvěžujícím prvkem je i Bondovo gentlemanství, které je o to působivější, když má k dispozici jednu z nejkrásnějších bond girl. Dává tak zapomenout na přerod v brutální macho, které přišlo po Conneryho odchodu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ano, byla to vyhlídka na vraždu, ale na vraždu páně scenáristy. Ač jistě dělal, co mohl a do tohoto špionážního guláše neustále přimíchával další a další ingredience, neumíchal z toho nic moc poživatelného. Co chvíli vybublá na povrch zapáchající kousek starého masa (Moneypenny), cosi šlachovitého (May Day), cosi neoškubaného (Ms. Sutton), vejce (Bond) a nějaký ten košťál (Zorin). Nabyl jsem dojmu, že tohle už asi nikoho nebavilo natáčet. Taková poslední křeč. Žádné nové nápady (lyžovačka, honičky, divoká stvoření). Jedinou inovaci, kterou jsem postřehl, bylo, že si Bond jako správný agent se špatnou pamětí dělal zápisky z nějakého odposlechu. Napsal asi čtyři slova. Bond je zde prostě omezený... Spíše je zde jako nějaký upjatý detektiv ze staré školy, takový anglický pan Monk, než nějaký super agent britské tajné služby. Do kladného hodnocení bych zahrnul především Grace Jones, která dokázala na sebe poměrně snadno strhnout veškerou pozornost. Ani Walken nebyl špatný. Byl to úctyhodný protivník, ale protože pokaždé odmítal asistovat u Bondova zabití, vždy mu Bond upláchl a z velkého záporáka stal se v průběhu filmu pěkný pitomec. Jakoby se držel tradičního hesla: Chci zničit svět, ale rozhodně kašlu na to, co udělá nějaký můj imbecilní poskok s nejlepším agentem světa, kterého jsem konečně po mnoha peripetiích zajal. Osmdesát procent filmu nuda jako v Turínském koni, ale ke konci je to už tak napínavé, že mi samou nervozitou začaly padat na zem tortily . ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za to, co chce árijský vyšinutec Zorin provést Silicon Valley, se do Krytonova Křemíkového nebe určitě nedostane.. I když při svých vlastních akčních scénách podřimoval v karavanu a s MoneyPenny má dohromady let jak Rožnovský skanzen, vypadá Roger Moore docela svěže, ovšem někam se mu zatoulal jeho prašný sarkasmus a to se jen tak neodpouští. Kdybych byl malé dítě, měl bych problém rozeznat, kdo z dvojice Zorin Walken a May Day Grace Jones má zvoneček a kdo buchtičku.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Mooreovo loučení stálo skutečně za to. Pokud přehlédnu, že kvůli hlavnímu představiteli byl evidentně upravován scénář a i natáčení, aby se co nejvíc zakryly jeho možnosti, tak nemám ani moc výtek. Christopher Walken hraje jako Bůh a jeho psychopatická extravagance mu bezvadně sedí. Navíc Bond předčil i Terminátora, jelikož skoro 30 let předtím než se na jeřábu proletěl Arnie, tak James už měl tuhle zkušenost dávno za sebou, a to se cení. Sice jsem rád, že se Roger rozloučil nadobro, jelikož to místy vypadalo jako sraz důchodců, ale musím uznat, že věděl jak na to. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#14 - Moorovi sa podarilo so sériou o tajnom agentovi rozlúčiť mimoriadne kvalitne. Naozaj sa jedná po dlhom čase o veľmi svižné a napätosťou nabité pokračovanie, kde mi ani tak nevadil Moorov vek, pretože film je postavený hlavne na dobrom námete a záporákoch. Žiadna prehnaná svetová hrozba alebo superzbraň, nápad je jednoduchší, no o to účinnejší. To isté platí o záporákoch. Walken diabolský, Grace Jones jeden z najlepších ženských záporákov. 80%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Po "Moonrakerovi" jde úroveň Bondovek trochu dolů. Ne snad ani po filmové stránce, ale po dvou velkolepých dílech (10,11) jede Bond tak trochu na volnoběh a stárnoucí Moore také moc nepřidá. I když v tomhle svém posledním díle zvážní a odhodí většinu svých hraček a přehnaných manýrů, jakoby tvůrci nevěděli kudy kam. Změna podle mě měla přijít dřív, ale možná jen '80 léta Bondovi příliš nepřála. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přepálený "supermoderní" Bond, plný šílené estetiky (barvité kulisy, crazy účesy, ulítlá hudba) a téměř šedesátníka Moorea, který si musí v každé třetí scéně otravně pomáhat střihem, či dokonce zadní projekcí. Věc, která v osmdesátých letech prakticky vymizela. Nečekal bych ji ve vysokorozpočťáku s takovým renomé, jaké si v tu chvíli celkem zdatně vytvářel příběh agenta 007. Glen, ač se snažil v posledním příběhu Rogera Moorea vsadit vše na divokou akci a nákladné pyrotechnické kousky, úspěch se dostavil jen na půl, tedy technicky je View to a Kill do té doby nejnadupanější bondovkou, Walkem je brilantní, ale chybí kouzlo "klasiky", chybí vychytávky a typické trademarky. Tváří se to spíše jako čistokrevný akční thriller, který ale kapacitně nestačí a dýchavičný hlavní protagonista už tuplem ne. ()

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama