Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Recenze (340)

Etherium 

všechny recenze uživatele

Celkom vyvážený film, kde je všetkého tak akurát. Na Moorovi je už vidieť, že Bondoviek už je koniec, končí v pravý čas. Posledné dve jeho Bondovky boli také nadpriemerné, ale jeho najlepšie to nie sú. Prvú časť, kde sa viac menej vyšetrovalo, a oňuchávali sa hlavné postavy vystriedala výborne natočená akcia v San Franciscu a Golden Gate je luxus. Jediné, čo ma vyslovene nudilo, boli dostihy, a to okolo toho, nemám to moc rád vo filmoch. ()

BosMutus 

všechny recenze uživatele

Poslední Mooreova bondovka má v sobě zvláštní kouzlo 80. let, patrné hlavně v pánských účesech, ženských outfitech a líčení. Studená válka ještě trvá, ale už zde není tolik cítit. Hlavní devizou snímku jsou: ultrazáporný úhlavní nepřítel u něhož se člověk těší na to, až dostane pořádnou čočku za všechno, co zasel, podařená „inkognito dvojice" St. John Smythe a Tibbett, společenské akcičky vyšších kruhů, honička v Paříži, večeři vařící Bond, bláznivá jízda s požárnickou soupravou a mnoho dalšího. Hlavní Bond girl sice nic moc,ale i tak je to hodně slušný film. ()

Blackthunder 

všechny recenze uživatele

#007Marathon 14/24 Nejlepší Bondovka to rozhodně není, ale nejlepší Moorovka jo. Skvělý scénář, skvělej záporák. Moore neměl moc těch jeho "vtipnejch" průpovídek. Škoda, že se pro něj začali umět psát až tak dlouho. ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Hotovo. Siedmy a posledný Mooreov Bond. Štatistika je nasledovná: 3 výborné časti a 3 priemerné až slabé. Táto posledná je viac ako dôstojná rozlúčka. Výborné akčné scény v Paríži a San Franciscu dopĺňa netradične zaujímavý príbeh a hlavne Max Zorin. V Bondovi sa konečne objavil poriadne vyšinutý psychopat v podobe Christophera Walkena, ktorému sekunduje dvorná vrahyňa May Day. Netradične chýbajú hračky od Q a Mooreovi evidentne kondička v bojových scénach. Správny čas na zmenu. ()

BrMikes 

všechny recenze uživatele

Moorův epilog dopadl rozhodně dopadl stokrát lépe než ten Conneryho. Film hodně táhnou záporák. Jak Meydey tak hlavně psychopat Zorin, v podání geniálního Christophera Walkena, mě extrémně bavili. Dále je tu zábavná akce, zajímavá Bondgirl i perfektně osmdesátkový song. Suma sumárum kvalitní film na závěr Moorovi éry. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

U poslední bondovky s Rogerem Moorem bych skoro řekl, že to on je asi nejlepším agentem 007 a rozloučil se s rolí ve velkém stylu! Velký palec nahoru i za Grace Jonesovou, velmi charismatickou a tvrdou ženou. ()

albiebennett 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po Moonrakeru jsem trochu zanevřel na bondovky s Moorem. Nicméně následující bondovky s ním jsem si užil a Vyhlídka na vraždu je naprosto důstojným rozloučením. To, že je Moore oslavil během natáčení 57. narozeniny je neskutečné, v tomto věku ho už žádný Bond nepřekoná a troufám si říct, že ani v počtu bondovek. Nakonec jsem si Moorův nadhled a humor suchý jako poušť velmi oblíbil. Brilantnost této bondovky podpořil ještě mladý Walken, který mě skutečně bavil a dokonce Grace Jones mě příliš neiritovala, což je dost vzácné.  Moore se stal jedním z mých nejoblíbenějších Bondů a je třeba také jakou stabilitu sérii dodal. Sean Connery byl geniální, ovšem potom přišel největší omyl George Lazenby, který nebyl schopen se domluvit na na dalším pokračováním a a zpětně to musel převzít zase Connery, protože představovat každý díl nového Bonda by sérii strašně ubralo.  Moore nastolil pevnou dekádu bondovek, které jsem převážně nadprůměrné a vytvořil lineární přechod k Daltonovi, který mohl také natočit aspo%n o jednu bondovku více. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

fooggyy7 

všechny recenze uživatele

Moorovkám jsem dal tak vysoké hodnocení hlavně proto, abych potěšil jeho fanoušky, kterých je neuvěřitelných 85 ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

James Bond si udržiava stabilnú úroveň. Šarmantný Roger Moore opäť mačovsky nekorektný s ľahkým humorom na perách. Zábavy síce oproti Chobotničke ubudlo a akcia je klasicky naivná. Napriek tomu to funguje aspoň tak dobre, ako v Len pre tvoje oči. 007 opäť začína lyžiarskou naháňačkou a pokračuje pátraním po čipoch cez Eiffelovu vežu na dostihy až do sídla Maxa Zorina, psychotického mutanta, ktorý má v pláne zničiť Silicon valley aby získal medzinárodný monopol na výrobu čipov. Jeho cesta vedie cez vrtnú plošinu, záchranu z horiaceho výťahu, naháňačku s políciou v požiarnickom aute až do striebornej bane, kde zabráni explózii a zabráni tak katastrofe. Film končí klasicky vtipnou intímnou scénou. ()

xander 

všechny recenze uživatele

Dôstojné rozlúčenie Rogera Moorea, ponúka kvalitnú akciu, so skvelou dvojicou zloduchov, Christopher Walken a Grace JOnesová sú výborní, vydarení je hlavne záver a nájde sa aj zopár akrobatických výkonov. Vyhliadka na vraždu je kvalitná bondovka ktorá vás určite poteší. ()

Stinger78 

všechny recenze uživatele

James Bond jako vyznavač freeridu, prehistorického snowboardu, tak tohle Rogerovi moc nebaštím. Jako úvod velice dobré, vím, Bondovky jsou svým způsobem pohádky, ale zase ocamcaď pocamcaď... V tomhle snímku už to chtělo jiného herce, Dalton měl nastoupit dřív. Zato záporák byl velice kvalitní, Walken má prostě padouchovský xicht a když se z něho ještě udělá árijec jak vyšitý, jdou jeho akcie ještě výš. ()

Woyczek 

všechny recenze uživatele

Tak zrovna vyhlídku na vraždu moc nemusím. Fakt dobré místo byla honička s hasičským autem, ještě nějakých pár pěkných momentů by se taky našlo, musím uznat, že i nápad zatopit Silicon Valley byl dobrý, ale chyběly mi prvky úplně markantí pro bondovky (Bond si třeba vymýšlí krycí jména, místo aby se představoval tak jak se doopravdy jmenuje). A třeba při takové jízdě na lyžích jsem na začátku dost zíval a jak se mu při jízdě Paříží postupně rozpadalo auto, to byla fakt konina. ()

Grizzlac 

všechny recenze uživatele

I přes stáří Rogera Moorea patří tenhle díl k nejdynamičtějším a nejakčnějším dílům z celé bondovské série. Grace Jones coby čokoládová bondgirl záporák je skvělá. ()

pedrosek 

všechny recenze uživatele

Na pár dílů poslední vtipná bondovka. Timothy Dalton, který přišel v dalším dílu, ač mladší, tak mu chybí Mooreho charisma a humor. Povedené obsazení záporných rolí. Christopher Walken opět ukázal, že je výborným hercem i když vlastně nikdy neměl pořádnou hlavní roli (snad s vyjjímkou filmu Lovec jelenů, ale tam tu tu hlavní měl stejně de Niro). Vlastně bych dal tři a půl hvězdy, ale když musím na celé tak tedy za Zorina čtyři. ()

gezko 

všechny recenze uživatele

Vždy som považoval Rogera Moora za najhoršieho Bonda, ale po zhliadnutí tejto časti musím svoj názor trošku poopraviť a posunúť ho o priečku vyššie. Pri spätnom pohľade je jasné, že dal filmovej sérii najviac vtipu. Čo sa týka A View To A Kill, konečne bol záporák skutočne záporný, ženy až na černošku May Day pekné, zbrane naleštené a KGB až pateticky smiešne. Dávam takých 65%. ()

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama