Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Recenze (340)

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Nuže, poslední bondovka Rodžra Můry. Očekával jsem to tedy daleko horší, to se musí nechat. Na moji nejméně oblíbenou bondovku s Piercem Brosnanem (Zítřek nikdy neumírá) to sice nemá, ale dohání ji a to je na Můru dost slušné. Jde vidět že tvůrci už trošku přihodili na vážnosti a ubrali na vtipnosti, ale světe div se, i tak je to dobré. Roger sice už neexceluje, ale taky nemá proč, bylo mu skoro 60, takže si jako správný sexy důchodce sem tam přihodí nějáké ty pomůcky, jako hodně dublérů, hasičské auto, taxík, dubléra na koni, dubléra ve skafandru a obrovský důl k zatopení. Co se týče žen-no ruská agentka sympatická, blondýna alias asi stejná geoložka jako Denise Richards atomová vědkyně, ale pěkná to je. Mno a černošská opice dost drsná, ale na mě působila hodně odpudivě, což snad i měla. Jinak ani trochu jsem se nenudil, záporák jeden z nejlepších u Můry, příběh taktéž zajímavý (zde ubírám 1* za ošahávání koní na zámku ve Francii, moc se kecalo, nic moc se nedělo). No nakonec Rogerovi můžu poblahopřát, protože ve finále mě potěšil spolu s Špionem, který mě miloval asi nejvíce, takže 4*. "Čím jste to nabila?" "Solí." ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Moorovky skončily ve správnou chvíli, neboť s Vyhlídkou na vraždu už evidentně došlo k únavě už dřívě nevyrovnaného materiálu. Příběh a jeho průběh nejsou již zajímavé ani pro tuto éru tradiční ujetostí a je to po většinu stopáže šedá nuda. Vyhlídku na vraždu lze tedy doporučit pouze jako zářez pro diváky co chtějí nakoukat všechny Bondovky. Pokud tento záměr nemáte a hledáte pouze kvalitní díly, tomuto se vyhněte. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Konečně poslední Moore aka 007. Roger měl svůj přínos a posunul určitě sérii dál, ale věk byl neúprosný a 80. léta už měla být s Daltonem od začátku. Navíc James nebyl v sérii přestárlý sám, scénáře, vizuály, vnímání světa, řemeslné zpracování akce a triků jakoby uvízlo v 70. letech a tak je necelém filmu nejlepší klasická "eighties" vypalovačka od Duran Duran... 60% ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Roger Moore sa po 7-krát predstavuje ako agent 007 a všetko raz musí mať aj svoj koniec a ten prichádza pre Rogera práve v tejto bondovke s poradovým číslom 14. Dôležité je ale samozrejme aj to, že jeho rozlúčku zdobí predovšetkým samotná bondovka, ktorú považujem za jednu z najzábavnejších, ktoré Roger natočil. Hneď v predtitulkovej sekvencií nás poteší moja obľúbená lyžiarska disciplína, ktorú len na chvíľku prekazí na niekoľko sekúnd nevhodne použitá pesnička. Príbeh sa tentokrát sústredí okolo psychopatického Zorina, ktorého si s chuťou zahral Christopher Walken a je to práve jeho postava, ktorá so sebou prináša zaujímavé prostredie i scény. Naháňačka v Paríži či Zorinove veľkolepé sídlo i s jeho koníkmi sú len predjedlami, hlavným jedlom sú vynikajúce scény z horiaceho domu v štýle Skleneného pekla, či zo Zorinových dolov ála Indiana Jones a Chrám zkazy. No a dezertom je bezpochyby záverečné vyvrcholenie na Golden Gate Bridge, ktoré dáva vynikajúcu bodku za inak veľmi vydarenou bondovkou. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Bodn č. 14: V téhle bondovce se naplno ukázaly dvě vědi - Roger Moore šíleně zestárl a John Glen byl vždy velice průměrný režisér, který z Bonda nikdy neuměl udělat stoprocentní velkolepé dobrodružství a nahrazoval to detaily. V rámci inovací přišel s bondovskou písničkou od Duran Duran, která nahradila klasické melodie synthpopem. Osobně Durany mám rád, ve své době patřili k nejlepším a tahle písnička je dobrá, ale do Bonda nepatří. Mezi další nezapomenutelné detaily patří především ukrutně ošklivá Grace Jones v roli vražedkyně, odbarvený psychopatický Walken a celkem pohledná Tanya Roberts. Na druhou stranu se tenhle film příšerně táhne - než se něco začne dít, Bond vyšetřuje dostihové podvody ve stylu knížek Dicka Francise, poté se motáme v geologicko-ropných kruzích a až posledních 40 minut to jakžtakž zachraňuje. Únikem z hořícího domu počínaje, přes velkolepou honičku ulicemi San Francisca na hasičcském voze, katastrofickou scénou z dolů až po úžasné finále nad Golden Gate tu máme konečně pořádný nářez, který se rozjede trošku i v příběhovém stylu. Jenže zbytek filmu za moc nestojí. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Bond je vždy tak dobrý ako jeho protivníci. Grace Jones a Max Zorin aka Christopher Walken sú skutočne na úrovni, Duran Duran pridal svoj megahit, tak vznikla ďalšia bondovka ako ju máme radi. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Elegan a prumerny bond (Roger Moore) se snazi, co mu vychytavky a duvtip dovoli, ale na padoucha (Christopher Walken) se stalym doprovodem uhrancive nebezpecneho bodyguarda v zenskem tele je kratky. 60% ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Naštěstí poslední bondovka Moora, který mi zde přišel poprvé opravdu tak starý, že vypadal jako o trochu mladší bratr Q. Jeho pohyb je směšný, jeho licence na zabití už je pekelně stará. Celkově nepovedená část série, která už 3 díly potřebuje nového hlavního představitele. 60 % ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pro mě tak trochu neviditelná bondovka. Nikdo jí mockrát neviděl, v tv ji také pravidelně nedávají, v prodejnách s DVD ji také jen tak neuvidíte. A po jejím shlédnutí asi už vím proč. Je to nuda, takhle krátce se to dá shrnout a to mluví za vše. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

"Roger Moore je už hodně starý... To ale nemění nic na tom, že bych řekl, že to je dosud druhá či třetí nejlepší Moorovka (po Live and Let Die a možná The Spy Who Loved Me). Celkově má tato bondovka takový svěží přístup..." To jsem napsal u Octopussy a musím to zopakovat i zde. A View to a Kill je dle mého podhodnocena. Přes vysoký věk Rogera Moora tu máme to, co v minulém dílu, plus několik věcí navíc - Christopher Walken jako záporák, přiměřeně jednoduchá zápletka prvních dílů, více zajímavý děj... a hlavně Bond už nemá šaškovský převlek. Velice důstojné rozloučení Rogera Moora. Jinak John Barry to konečně dokázal! Přestože úvodní melodie byla na Bonda dost netypická a až přehnaně osmdesátková, mně se líbila, takže první výběr Johna Barryho, za který ho mohu pochválit. PS: Dle zajímavostí: "Ještě před začátkem natáčení podstoupil představitel hlavní role Roger Moore plastickou operaci." A já si na začátku říkal, že má nějak málo vrásek... :D ()

bradl3y 

všechny recenze uživatele

Konečně Bond, který mě opravdu bavil. Mooreova pohyblivost není o nic horší než v předchozích bondovkách, takže nemá cenu na to poukazovat, naopak se se svým Bondem rozloučil vcelku důstojně a jak se patří - psychopatickým zabijákem, akčními a vydařenými scénami v Alpách a v Paříži a v neposlední řadě - ženami. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Vyhlídkou na vraždu se v sérii uzavřela druhá část klasické éry, aby vyklidila místo zdařilým i těm méně povedeným pokusům o reintepretaci bondovského mýtu, která se nejspíš nezastaví ani u snad zatím nejpodvratnějšího, ještě čerstvého Skyfall. Patnáctá bondovka smířlivě ustupuje od vyloženě parodických šaškáren k serióznějšímu tónu connerovských žánr-tvorných záseků. Přes angažmá über-padoucha v epesně laškovném podání Christophera Walkena a jeho mírně řečeno megalomanských [a úplně zcestných] plánů na ovládnutí světa [nebo trhu s mikročipy, což je to samé] se drží v rozumných mantinelech a jaksi domáckých lokacích. Dojde na potápění, honičku s neschopnými americkými policajty a závěrečnou scénu pokusu o spojení ministra s Bondem, který * za téměř neprůsvitným paravánem, zaplaťpánbůh * právě usiluje o kontakt jiného druhu. Walkenovi, který se sice před neblahým odchodem s plátna na věčnost maniakálně směje, se daří svým výkonem na rozdíl od jiných z mooreovské éry skutečně budit dojem nebezpečného člověka. Z Grace Jones má člověk naopak dojem, že by se měla držet spíš pěveckého kopyta. I když jde o Mooreovo poslední vtělení a v době natáčení měl úctyhodných sedmapadesát, vypadá po všech těch plastikách, tréninku a odtučňovací kúře k světu možná víc než v předchozích dvou dílech [nekonzumujete-li však film v HD, který naopak odhaluje úplně všechno, včetně přibarveného obočí]. Zbývá dodat jen - viva Roger Moore, nejlepší představitel 007! ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Roger Moore se loučí důstojně. Ten jeho věk je průser, ale vzhledem k tomu, jak jsem si ho oblíbil, tak to nebudu víc hrotit. Zklamala mě postava Zorina - absolutně nesympatická, zato May Day je jiné kafe. Normálně mě takový typ ženské odpuzuje (nemám na mysli vzhled), ale tahle mě pobavila. Příběh mi přišel nezáživný, ale solidní konec to mírně napravuje. Měl bych dát 3 hvězdy, ale za ty předešlé, vesměs skvělé díly Moorea podržím a udělím o jednu víc. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Ta hlavní bond-girl je opravdu tragédie, tuctová barbie s mrtvolným make-upem. To už radši, ano myslím to vážně, Grace Jones! Samozřejmě nejhezčí je tu ruská agentka Pola Ivanova. Ten závěrečný opěvovaný souboj na Golden Gate vypadá jak zadní projekce někdy z padesátých let. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

14. Koně a doly. Poslední film pro Rogera Moorea jako Jamese Bonda (Rogere, byl jsi dobrý!) a pro Lois Maxwell jako Miss Moneypenny. Nelítostný Max Zorin (Christopher Walken) chce zničit Silicon Valley a na cestě za svým cílem se zbavuje všech, i svých spojenců. Těžké to s ním bude mít i May Day (Grace Jones), a tak nakonec se i ona přidá na Bondovu stranu. Toho však zaujme jiná žena, Stacey Sutton (Tanya Roberts). Po všech těch agentkách a zocelených ženách přišla tato upištěná primadona. Moc se necestovalo, jenom Paříž a San Francisco. ()

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama