Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi dávno v městečku Bedrock žil Fred Pazourek se svou ženou Vilmou, dcerou jménem Oblázek a přítulným domácím dinosaurem Dinem. Pracoval s brontojeřábem v lomu firmy Slate & Co., přátelil se s Bertem Štěrkem a mezi obyvateli městečka byl oblíben, protože díky němu zvítězil místní kuželkářský tým v důležité soutěži. To všechno se ovšem mělo změnit. Fred půjčil Bertovi a jeho ženě Betty peníze na adopci a k Pazourkovým přijela jeho tchyně Pearl, která se nikdy netajila přesvědčením, že Vilma se mohla vdát lépe. Fred se rozhodne, že tchyni ukáže, a s pomocí Berta, který zamění obálky s výsledky písemných testů, se stane novým viceprezidentem firmy. Netuší, že jeho proradný šéf Cliff Vandecrave na něj chystá podraz. Dostane kancelář s diktaptákem a sekretářkou Sharon Stoneovou, Cliffovou milenkou. Šéf mu dá peníze, aby mohl začít žít na vysoké noze, a po čase také spoustu desek k podpisu, které Fred přes varování diktaptáka podepíše, aniž by je četl. Netuší, že Cliff, který hodlá zavést novou automatickou výrobní linku na výrobu rodinných domků, tak dosáhl propuštění všech dělníků. Televize z celé aféry viní Freda Pazourka, a když ho dopadnou nezaměstnaní dělníci, chystají se ho lynčovat. Naštěstí je tu Vilma a Betty, které přijdou na nápad, jak Freda zachránit a odhalit pravdu. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála případů, kdy se převedení kreslených postaviček do hraného celkem filmu povedlo. Má to styl (skvělé kostýmy a kulisy) a plejádu skvělých herců, kteří do svých rolí sedí. Velmi pohodová rodinná podívaná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $46miliónovTržby USA $130,531,208Tržby Celosvetovo $341,631,208║ Dosť nevýrazný pokus o hraný pokus Flintstonovcov, vydarených komických vsuviek si tu moc neužijeme, určite sa dal tento kreslený námet využiť na omnoho viac než na nejaký podpriemerný flákanec, pri ktorom sa dá len nehorázne nudiť. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Goodman perfektně zapadne do své role a celkové jsou postavy velmi podobně obsazené. Moc nechápu, proč se třeba Kyle McLachlan pustil do takovéhle taškařice, ale asi měl své důvody stejně jako začínající Hally Berry. Bohužel se víc pobavím u kreslené varianty, protože umí být více vtipná a celkově svět dinosaurů mi sedí více v kreslené podobě než tady v podobě dekorací. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Kdeapk prevedeni kresleneho serialu do podoby celovecerniho filmu se nepovedlo - na to je malo vtipny. Uznani si zaslouzi jen John Goodman. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. (Meet) The Flintstones - The BC-52's ,2. Human Being (Bedrock Steady) - Stereo MC's ,3. Hit & Run Holiday - My Life With The Thrill Kill Kult ,4. Prehistoric Daze - Shakespear's Sister/The Holy Ghost ,5. Rock With The Caveman - Big Audio Dynamite ,6. I Showed A Caveman How To Rock - Us3 ,7. The Bedrock Twitch - BC-52's ,8. I Wanna Be A Flintstone - The Screaming Blue Messiahs ,9. In The Days Of The Caveman - Crash Test Dummies ,10. Anarchy In The U.K. - Green Jelly ,11. Walk The Dinosaur - Was Not Was ,12. Bedrock Anthem - 'Weird Al' Yankovic ,13. Mesozoic Music - David Newman , ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Tvorovia ako Flintstone sú primitívni." Dnes sa môže kvalita tohto filmu javiť ako značne nízka, diskutabilná a rozporuplná, ale v lete 1994 sa v kinách objavilo len málo iných filmov, na ktoré ste túžili zájsť ešte viac, ako na celovečernú verziu kultového animáku z Doby kamennej. Producent Spielberg do tohto projektu narval temer 50 miliónov a na tú dobu špičkové triky a masky. Rozhodne šlo o veľkolepý film a viac, než len dôstojnú adaptáciu klasického seriálu. Hlavne nevídanú. Najskôr si Spielberg (rok predtým) vyskúšal Jurský park a keď na vlastnej koži zažil, aký obrovský pokrok urobili počítačové efekty, s podstatne menšími obavami sa vrhol na Flintstonovcov. Ťažko povedať, prečo si na réžiu najal Briana Levanta (ehm, Beethoeven), ale tak zas prečo nie, ak vám film produkuje Spielberg a vy to akože režírujete, vaša osoba v skutočnosti nie je príliš dôležitá a robíte skôr to, čo od vás očakáva režisér Schindlerovho zoznamu a série Indiana Jones, je tak? Navyše treba dodať, že Levant bol v tom čase hviezda, veď jeho rodinný film o bernardínovi zarobil 147 miliónov celosvetovo pri trápnom 7-miliónovom rozpočte. Spielberg do titulnej úlohe pretlačil kamaráta Johna Goodmana z Roseanne a najmä z Aarachnofóbie (ktorú Spielberg "náhodou" produkoval). Presný je aj zvyšok kastingu (hlavne Rick Moranis, kvôli kreslenej predlohe absurdne odfarbený na blond), snáď s výnimkou tradične čudného Kylea MacLachlana, ktorý sa sem síce vôbec nehodí, ale dá sa prežiť. A nechýba Dino! Film celosvetovo trhol fajnových 228 miliónov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Animovany Flinstounovi moc nemusim, nijak zvlast zabavny mi neprijdou, ale tenhle film se poved. Neni to ani tak scenarem, kterej za moc nestoji, ale predevsim predstavitelem Freda Johnem Goodmanem, kterej je v roli pracloveka vopravdu drsnej. Navic tu je spousta dobrejch forku, srandovni praveky vychytavky, dobra hudba a pekna Halle Berry. Ja se bavil dobre. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám doma mazlivého Dina, poněkud obstarožního Diktaptáka, živý drtič odpadků, posílám vzkazy na kamenných deskách, mám v jeskyni zaparkovaný válcomobil o výkonu jedné volské síly, sprchuje mne chobotnatec a nemohu vystát svou tchýni. Mohu tedy nemít rád pobyt v Bedrocku? Nemohu, protože se tam cítím skvěle a hraje mi k tomu má nejoblíbenější párty kapela B-52´s. Jednu hvězdu však musím ubrat za to, že se mi při psaní komentáře dvakrát zaseknul můj nejnovější stoneputer a tak s nadějí v očích vyhlížím nástup doby bronzové. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

V premise, že některé záležitosti se do hrané podoby na velké plátno vážně nehodí, mě utvrdila právě toto ztřeštěné "trapno" roztažené do 91 minut. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Flintstoneovi mě v kresleném seriálu dokázali pobavit. V tomhle filmu jim to ale nejde. Je nudný a spíš trapný než vtipný. Rozhodně mě nijak nezaujal. Některé seriály holt opravdu zfilmovat nejdou (natož kreslené). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená taškařice z doby kamenné, byť komixu se asi nevyrovná (leč tyto znám poměrně povrchně :-). Bez zbytečného hloubání lze říci, že v rámci bláznivých filmů pro celou rodinu méně jak čtyři hvězdičky by byly nespravedlivé... Kameňák v nejlepším smyslu slova, škoda jen, že osobní sekretářku Sharon Stoneovou nehrála Sharon Stoneová... ;-)) - - - P.S. Tradičně tragický český dabing, klasicky >bez zvuku< původních ruchů, zato s uřvaným >procítěným uměleckým< přednesem českých béčkových čudlařů... ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Šli jsme na to tenkrát hlavně kvůli The B-52's. Kromě toho, že John Goodman je Fred Flinstone jako vyšitý, je to ale hrozná kravina. Mezi kreslenými a hranými Flinstouny je totiž zhruba podobný rozdíl jako mezi kresleným a hraným Asterixem. Lepší, než se zdržovat tímhle, je pustit si nějaké album Bé padesátdvojek. Třeba Cosmic Thing. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Dobrí herci, pekná výprava a na rodinnú komédiu celkom slušný scenár - príjemná adaptácia klasiky medzi animovanými seriálmi, u ktorej poteší hlavne myšlienka, že to mohlo podadnúť oveľa horšie. Ono keď má nejaký film za producenta veľkého Stevena, nejaké tie bubáky sa nájdu vždy, že? ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Je tam spousta fórků, které se drží ducha předlohy, Typově velmi dobře vybraní herci (především Goodman) a na dětský film až příliš sexy Halle Berry ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů mého dětství. Což je zvláštní, jelikož starý seriál se mi vyhnul a tohle jsem sjížděl stále dokola. Nyní jsem si ověřil, že je to vážně hrozně pitomé, ale vlastně mě mrzí, že tehdy nevznikly další díly. PS : mám takový pocit, že Halle Berry tehdy zásadně ovlivnila můj vkus na ženy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, tohle jsem viděla v kině ještě v době, když jsem nestíhala číst titulky :) A pak ještě jednou v dabingu, kterému kralovali takové vymoženosti jako Šárka Skálová ;) Letos jsem si připomněla maximum ze starých dobrých Hanna-Barbera a kupodivu jsem tenhle film shledala jako velice dobře odolávající času. Navíc v kontextu s původním seriálem ze 60. let vychází ještě lépe a je (i na dnešní poměry) dobře obsazený. John Goodman je král, Elizabeth Taylorová si ke konci své kariéry nemohla vybrat lépe a Halle Berry? Tehdy byla ještě příjemně neokoukaná. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si tuhle blbinu (animovaný původní seriál řadím mezi opravdovou klasiku) přehrál na DVD a musím potvrdit, že je to pořád dobrá zábava. Vše táhne kupředu jedinečný John Goodman (plus sexy Elizabeth Perkins), ale i kulisy a speciální efekty, mají svou kvalitu. Pohodová podívaná na víkend. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že to bude onmoho, onmoho horšie. Tak ako sa to podarilo pri druhom filmovom pokračovaní z roku 2000. V tomto prvom pokuse režiséra Briana Levanta sa adaptácia známeho kresleného seriálu o dvoch manželstvách z vyspelého praveku podarila celkom fajn. Kulisy použité v tomto filme sú nezabudnuteľné. Vizuálne originálny snímok. Dobrá voľba bola pri obsadení Johna Goodmana a Ricka Moranisa do titulných úloh Freda a Barneya. Tiež ma potešili aj Kyle McLachlan a Halle Berry v úlohe záporákov. Mne sa to páčilo. Yabba-Dabba-Doo! *** ()

Reklama

Reklama