Reklama

Reklama

S tebou a bez tebe

  • Česko S tebou i bez tebe (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Stalo se to jednoho dlouhého a parného léta, v Londýně, v sedmdesátých letech minulého století. Tehdy si tichá Holly a excentrická Marina daly slib celoživotního přátelství. Pojilo je mnoho věcí neuspořádané rodinné vztahy, touha po dobrodružství, přání ochutnat zakázané ovoce. Řekli si všechno a o všechno se podělily. Byly mladé a svět jim ležel u nohou. A roky plynuly. Z dívek se staly ženy, které už okusily vše, co svět nabízí sex, lásku, rock ´n ´roll i životní ztráty. Nakonec se ukazuje, že ani to přátelství vlastně nebylo zas tak pevné, jak se na první pohled zdálo. Jen ty vzpomínky jim už nikdo nevezme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sandra Goldbacher, Laurence Coriat .. Mnohaletý příběh, kde sledujeme dvě holky, které jsou od dětství přítelkyně. Jedna šuk* s každým a ta druhá je z toho nešťastná.. Slabší film o tom jak vás přátelství může dusit s hodně uplakanou Michelle Williams. 50%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Od začátku, tedy od scénáristy, pěkné potrefený nápad, i když zase z kategorie těch náročnějších, tedy podle trochu jiných měřítek hodnocených. Jestli bylo cílem filmu říci, že přátelství je vlastně nic, láska je nic, dětství nic atd., tak se to svým způsobem podařilo až překvapivě dobře. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Film do nálady, který se ve druhé polovině postupně propadne do hromady velkohubých řečí. Škoda, rozjezd podpořený výborným pohodovým soundtrackem sliboval daleko víc. A zajímalo by mě, kdo psal scénář, který hlavním hrdinkám předepisuje prakticky v každém dialogu brečet. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Hudba , atmosféra anglického punkového životního stylu sedmdesátých let, skvělé výkony hlavních dvou hrdinek a rozumná stopáž jsou výhody tohoto komorního opusu, který byl pro mě velkým příjemným překvapením. Film sice poměrně scénáristicky nemá čím až tak moc zaujmout, ale mě prostě naprosto dostala ta punková atmosféra v prostřední části filmu! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Me Without You mám veľmi rád. Je to také ženské (dramatické) High Fidelity a hlavné predstaviteľky sú super. Anna Friel sa týmto svojho času prebojovala až na čelo rebríčka mojich obľúbených. Škoda, že nemala šťastie na výber rolí a v zámorí sa do prvej ligy dostala iba ako herečka seriálov a vedľajších úloh. Aspoň, že u nás ju pár ľudí pozná, Báthoryčku. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Téměř tři desítky let ze života dvou holek/žen mi přišly neuvěřitelně nudné. Lepší scénář mají snad i některé telenovely, a to v nich nejspíš řeší ty samé problémy. A i u tohohle filmu jsem měl takový divný pocit, že kdybych na půl hodiny odešel od televize, tak bych o nic podstatného nepřišel. Bohužel jsem to neudělal. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Do 80.let paráda. Pak mě to dost zklamalo. Ztrácí tempo a důvtip. Dorazil mě pohádkový konec. Stejně tyhle feminí kecy jsou mi blízké. ()

Skip odpad!

všechny recenze uživatele

Bohapustá nuda. Režisérka se možná pokusila o jakousi analýzu vztahů à la Bergman, ale to se jí teda hrubě nevydařilo. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Inteligencia a úprimnosť tohto filmu o tom, čo si ženy navzájom niekedy robia. A rozhodnosť v tom, kam by sa mala postaviť hranica, pokiaľ ide o nesebeckosť medzi priateľmi. 7/10 ()

OHI 

všechny recenze uživatele

Nemohu se zbavit pocitu, že z toho mohlo být daleko víc, za což může nejspíš nemastný, neslaný scénář. ()

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Tento příběh má pro mne zvláštní kouzlo, když jsem ho viděla poprvé procházela jsem podobnou situací jako hlavní hrdinky a skoro celý příběh jsem jen souhlasně kývala ano to je opravdu možné, takhle se mi to také stalo a nemohla jsem tomu věřit. Myslím si, že někdy prostě filmu dokážete odpustit cokoliv jen proto, že si s ním rozumíte a toto je i můj případ. Maličko se ale děsím, že to kouzlo pomine až se na film příště podívám, protože se prostě už nebudu moci ztotožnit s dějem, ale i tak to byl hezký zážitek...Ještě musím dodat, že S tebou i bez tebe byl první film, kde se mi Michelle Williams představila jako opravdová herečka. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jestli mě více štvala Marina, kvůli tomu, jak manipulovala se svojí nejlepší kamarádkou a jak jí dělala všechny ty odporné věci, nebo Holly, že si to nechala líbit. Hlavně to Holly měla zarazit mnohem dříve. Celkově jsem ale neměla pochopení ani pro jednu z dívek, nebyly mi moc sympatické a mnohdy jsem nemohla pochopit jejich jednání. Konec trošku pohádkový, ale hezký. Průměr.. ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Punkové děti, kamarádství na život a na smrt, zrada, zklamání, marnost, tápání, odvaz, odpuštění, porozumění, happyend. Pěkné. Moc. ()

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) ...pro mě ten film má až moc významů, abych jej komentovala či hodnotila jinak. Prostě to musíte vidět a pak pochopit a pak hodnotit! :) "What would I do without You!?" ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Rozhodně na první pohled zajímavý snímek, navíc s Michelle Williams a Annou Friel. To je na začátek slušné lákadlo. Ve své podstatě ale film o ničem novém, stále na stejné brdo a navíc ještě nepříliš dobře provedené. Připadá mi, že ty dvě neřeší pomalu nic jiného než drogy, sex a vzájemné obelhávání a film tak spadá kamsi hodně do hlubin. Bohužel. I přesto by neměl zapadnout do šedi průměru. ()

marti 

všechny recenze uživatele

Príbeh dvojice dievčat, z ktorých jedna nevie žiť bez toho, aby nemanipulovala tou druhou a tá druhá nevie žiť bez toho, aby nebola manipulovaná tou prvou. ()

Glance8 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak se to může někomu zdát ploché, nebo nudné. V žádném případě to není ani jedno, ale myslím, že to co ten film přináší, jsou často pocity, které znají jen holky, slečny, ženy....Je to šíleně silný příběh o dvou životech, které jsou navždy spojeny osudem. Je to lásce, rivalitě, přátelství, závisti, kráse i těžkosti života, je to o tom, že někdy se nedá věřit ani těm nejbližším a přece je vlastně pouto mezi dvěma lidmi víc než cokoli jiného. Páni, já sem po dlouhé době viděla opravdu film, který mě bavil od začátku až do konce, obě herečky jakoby ani nehrály a jen to celé žily, a kostýmy?Paráda, šílené šaty, které umocňují atmosféru...Prostě bych dala 99%( a to jen proto, že se Holly nikdy nedozvěděla, že jí Mariny bratr napsal dopis...já nemam ráda, když se něco ve filmu stane a pak se to nevyřeší, ale to už jen moje puntíčkářská povaha:-) ) ()

Reklama

Reklama