Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dennis Conway a jeho syn Brian náhodně objeví největší objev v historii lidstva - pramen, který je doslova "fontánou mladosti". Nejdřív jsou obyvatelé města rozhodnutí Dennisa zabít, aby si uchovali tajemství jen pro sebe, ale místní lékařka Sophie Westonová se do Denisa zamiluje a přesvědčí ho, aby se se svým synem přestěhoval do města natrvalo. Avšak tento ráj má i své temné stránky. Když jeho obyvatelé dovrší sta let, musí souhlasit s tím, aby je zabili a tím zabránili šíření informací o zázračné síle pramene. Dennis začíná postupně odhalovat hrozivé skutečnosti, které se pojí se zázračným pramenem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Námět filmu by se ještě tak uživil v některé z epizod seriálu Akta X, ale v celovečerní stopáží nemá šanci a při televizní produkci už vůbec ne. Jde vidět, že herci si odbyli to svoje a zklamaní úrovní natáčeného (nebo že by špatný catering?) už už vyhlížejí konec a případný horizont lepších zítřků a smysluplnějších rolí. Konec je navíc hodně odfláknutý a člověk v očekávání alespoň nějakého nicotného záchvěvu tvůrčího nasazení (naivní, vím) jen zakoulí očima jako Hurvínek a bezmocně odfrkne. 30% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jde o film, který mohl sahat i po vyšších příčkách. Atmosféra docela dobře navozená, stejně jako práce kamery je vynikající. Škoda scénáře a trochu slabšího zpracování docela zajímavého námětu. Sám nevím, jak bych se rozhodl. Ten kdo to viděl pochopí a kdo ještě ne, tak tomu doporučuju. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Po prvních pár minutách mi přišlo, že je film na IMDb trošku podhodnocený. Příjemná lehce tajuplná atmosféra, můj oblíbený MacLachlan a příjemné tempo. To se později ukáže jako největší nepřítel, protože film prakticky negraduje a jak se pomalu rozplývá tajemný opar, i film začíná opadat na slušnější kvalitě. Všichni si celou dobu jen povídají a téměř nic se neděje. Radši bych opětovně shlédl první polovinu, než na tu druhou. Právě i díky ní nemám dobrý pocit z toho, že jsem film viděl. Film rozhodně neurazí, ale ani nenadchne. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokud si přečtete oficiální text distributora, film už vidět nemusíte. 1) Film začíná docela dobře. Atmosféra během prvních dvaceti minut stále houstne. Ještě jednou je to maličko napínavé, ale někde v polovině už vyčerpaní tvůrci rezignují na vše - na logický děj, na napětí, na atmosféru, a z filmu se stává nepodařený nudný a ničím už nepřekvapující thriller. Pokud si ovšem předem přečtete stupidní oficiální text distributora, pak se žádné překvapení nekoná a film spolehlivě nudí již od prvé minuty. 2) Jakkoli je téma docela zajímavé, tak zpracování je na béčkové úrovni, ke konci filmu klesá až někam k céčku. Pokud se těšíte na nějaké backgroundové informace nebo na ten sci fi prvek uváděný v charakteristice filmu, pak se těšíte marně. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda toho ne zrovna povedeného, blbě napsaného závěru, který mi finální dojmy sráží dolů. Ono to totiž jinak - minimálně celou první hodinu - dost napínavý a atmosférický film, který v sově sice neskrývá bůhvíjak tajemný příběh, ale stejně mě to dokázalo napínat v tom, co přinese další scéna a kam se ten příběh posune. Navíc na televizní film je to natočené dost slušné a rád jsem tu v hlavní roli viděl Kyla MacLachlana, jehož herecký výkon sice nemůžu moc posoudit, když se mi to povedlo sehnat jen v českém dabingu (který mimochodem docela ušel), ale vypadalo to, že hrál docela obstojně - aspoň co můžu z výrazů tváře posoudit. Navíc to ani není tak blbé jak jsem se bál, většina dialogů je inteligentně napsaná a postavy častokrát reagují uvěřitelně. Bohužel ten konec je fakt nezvládnutý, nepřijde s jakýmkoli pozadím ohledně toho městečka a navíc vše zakončí několika podivnými událostmi (abych nespoileroval) namísto toho, aby nějak pořádně vygradoval. Vlastně ani ta myšlenka, co se v tom rýsuje, z toho v závěru vůbec nevyplyne. A je to škoda, protože ten námět měl na víc a dlouhou dobu jsem i chtěl to vyšší hodnocení dát, protože atmosféru to má totiž dost solidní, ale podobně jako u mnou nedávno viděného Welcome to Me - závěr mi ty dobré dojmy pokazil. Ale určitě jsem rád, že jsem to mohl vidět, ztráta času to pro mě rozhodně nebyla a v rámci televizních filmů je to nadprůměr, když to třeba srovnám s těmi víkendovými thrillery na Prima Love... 3* ()

Reklama

Reklama