Reklama

Reklama

Milión vrahových očí

  • Španělsko Los mil ojos del asesino (více)

Obsahy(1)

Policie tvrdě bojuje proti obchodníkům s drogami. Do Lisabonu přijíždí britský policejní důstojník Lawrence, aby objasnil smrt svého přítele a zároveň odhalil a zatkl šéfa bandy. (MVanis)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pepua: Řekl bych že většina, druhá půlka uživatelů film ale možná ani nikdy neviděla. Dnes už jde totiž o sotva průměrnou, hodně spletitou (plno zvratů) kriminálku (mezi fandy o giallo s podtexty poliziesco, které tou dobou získávalo čím dál tím víc na popularitě) kterou řada zdejších hodnotitelů hodnotila čistě z nostalgie, jinak si to stále poměrně vysoké hodnocení nedovedu vysvětlit. Reálně bych ho viděl tak mezi 60-70%. Netuším proč si tehdejší ČST dramaturgie vybrala právě tento film, na kterém skoro nic zajímavého není. Tady u nás film reálně může znát - pamatovat si jej z bývalého režimu řada lidí starších 40 let, ale na globální IMDb ho doposud vidělo jen 22 lidí a je tam jen jeden komentář. Také zajímavé. Jinak oproti tomu co se točilo tehdy u nás, tak to tak nějak i chápu, byla to přeci jen cizina, místy dost akční (honičky, střílečky pěstní souboje), bylo tu hodně vražd, ale krve zas moc ne. Steffen v roli protidrogového agenta dost hrubý a celkem dobrý, ale mezi mé oblíbence tento herec nikdy nepatřil. Celkově nijak zvláště atraktivní to není, ale alepsoň jendou se to vidět dá. Hezky akční finále tu moji konečnou známku trochu zvedlo, kdy jsme chtěl být ještě přísnější. Mezi kříženci giallo a poliziesca a nebo naopak (těch filmů zas moc nebylo, vybavím si v tuto chvíli jen dva, Tessariho "La morte risale a ieri sera" a Dallamanův "La polizia chiede aiuto", který lze řadit k těm nejlepším v tomto směru), jde o slabší kousek. Nej scény; Odstřelovač a vražda ženské v hotelu a její pomalé umírání. Točilo se v Lisabonu. ()

Ampi

všechny recenze uživatele

Moje maminka, když mne čekala, tak se mermomoci chtěla dokoukat na tuto detektivku, že jsem se narodil až v brzkých ranních hodinách. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Proč tehdejší dramaturgie film vybrala, je myslím zřejmé. Na Barrandově měli asi podobný pocit, jako mám po zhlédnutí já. Totiž, že všichni na západě jsou kurvy prodejný, kterým neradno věřit :-) Tenhle film je totiž tak moc akční a černobílý myšleno polaritou postav, že trochu přestává bavit. Michael Lawrence přiletí na lisabonský airport a pak se nestačí divit. Každý, koho potká a stiskne mu pravici a představí se, mu pak chce píchnout kudlu do zad. V detailu se objeví logo Luthansy a taky portugaská aerolinka TAP, britský agent měl z města odletět strojem v barvách Britannia Airways. Moje očekávání byla větší, je to spíš horší krimi s rádobyprvkem mysteriózna. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

To jsou zase inteligentní kydy :-( To naopak mne by zajímalo, zda někteří zdejší pisálci v té záplavě odbornosti film opravdu viděli. Film je totiž klasická gangsterka a na dobu vzniku byla skvělá a tak ji i hodnotím. Dá se na ni totiž v pohodě koukat i dnes a rozhodně se nemá za co stydět. U nás letěl Brabec s majorem Zemanem, západ koukal na mnohem lepší kvalitku. Prostředí Lisabonu, skvělá akce a přesně padnoucí hudba, to je to co z tohoto filmu dělá celkem slušnej biják! Ale třeba jsou někteří podobní tomu majiteli pensionu a tím pádem je to na ně příliš drsňoučké :-) ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudná a obyčejná detektivka, která jen na konci dostane příchuť klasického italského polizioteschi. Vzhledem k vysokému hodnocení mne napadá otázka: kolik asi tak uživatelů hodnotilo stylem „moc si z toho nepamatuji, ale vím, že to bylo hrozně napínavé“? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade filmovy Lisabon neviem ci im mam verit, su tu reci o tom, ze sa aj tocilo v realnom Lisabone, len oficialne vidim Taliansko -Spanielsky film. Urcite par filmarskych lokalit bolo v Taliansku i Spanielsku, len tak z prdele  by ich tam isto nedali. Celkovo je tento film dost bizarny, podla globalnej imdb to nepatri medzi najlepsie fimy rezisera Juana Boscha. IMDB mi tvrdi, ze najlepsie filmy tohto rezisera su La muerte Lama a las10  1974 a potom ako druhy najznamejsi a zrejme i najlepsi film Juana Boscha je uvadzany El Castigador 1965. Juan Bosch je v nasich Cz a SK hnojoch aluzroch pomerne neznamy reziser, coz je skoda, jeho tvorbu treba objavit. Zrejme napozeram jeho dva uz spominane filmy, podla imdb teda najlepsie. Ono sa ani nemozno cudovat, preco je tuna reziser Juan Bosch neznamy, tu vladnu tak akurat picoviny typu Ordinace ruzovych dementu a podobne svinstva.  Anthony Steffen /Posledni vlak do Duranga/ nikdy nebol moj oblubeny herec, Steffen byva niekedy oznacovany ako europsky Clint Vychodnyles, po skolach sa preslavil najma v 60. rokoch, v 70. rokoch potom jeho slava upadla, westerny bol v 70. rokoch minuleho storocia mrtvy zaner, a Steffen sa zameral na horory a kriminalky.  Ono to ani nefunguje , je to mix dzalla a polizziotteschi. maloco filmov som videl takto bizarne zmixovanych. hlavne ked uvediem, ze kulisy boli podpriemerne, dialogy nic moc a tempo ma tiez nijak nestrhlo. Taky znesitelny priemer, mainstreamovy divak o nic nepride, ked to nepozrie   : 45 % ()

Pitryx

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle jsem byl v kině jako mladý asi desetkrát. Ale už nevím proč, asi to bylo dobrý ne?? Nehodnotím. Nebylo by to objektivní. ()

DAJAAAA 

všechny recenze uživatele

Ten film není vysloveně špatný,prostě za pár šupů hodně muziky.Nízký rozpočet z něj kouká na každém políčku filmu.Připominalo mi to lacinější verzi Profesionálú nebo amatérské porno ze 70 let. ()

Reklama

Reklama