Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Recenze (478)

bassator 

všechny recenze uživatele

Absolutně dokonalé výkony obou hlavních hrdinů + věrohodný chytlavý příběh = nezapomenutelný film... - Viděno 2x cca - 80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Gangsterka, ktorá ma nikdy neprekvapila. Nemala čím. Jedine tým, že Anne Heche vyzerá snáď teraz lepšie než v mladosti. Ale práve tá Deppova rodinná linka bola na mafiánsku story tak nejak uťahaná. A film neprekvapil ani Al Pacinom. Skvelý ako vždy, prekvapiť by mohol len zlyhaním. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozbeh ma síce trochu znepokojil (presnejšie nudil) a vravel som si, že ak to takto bude pokračovať ďalej, tak sa jedná o dosť veľký prúser...Našťastie opak je pravdou !Donnie Brasco je veľmi pekne spracovaný skutočný príbeh s vynikajúcim ústredným duom...Newell síce nie je taký skvelý rozprávač ako F.F.Coppola. alebo Martin Scorsese, napiek tomu sa môže Donnie Brasco zaradiť aj v silnej "mafiánskej" kinematografickej konkurencii k tomu lepšiemu. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Je to jako rozbalit si bonbon typu Ferrero. Líbivý obal, pod ním voňavá čokoláda, uvnitř lahodný krém a dokonce jako bonus oříšek. Tohle si lze vychutnat pěkně pomalu a ukojit minimálně vizuální a emocionální smysly. No a když už je bonbonek až v žaludku, pocit lahody se rozvine do celého těla. A co je nejdůležitější, celý tento rituál provází připitomělý, láskyplný a šťastný úsměv na tváři poživatele. Převedeno do filmštiny - od počátku přeskočila jiskra a vznikl krásný otcovsko-synovský vztah mezi dvěma naprosto rozdílnými lidmi. Prostý, ale přímý a velký tradicionalista Lefty určitě tušil, že mladík u baru není obyčejná náhoda, když tak samozřejmě zapadne a ve všem se přizpůsobí. Jenže on to viděl, jak to chtěl vidět. Stejným magnetem byl pro mladého agenta, který velmi rád a dobrovolně brzy ztratil svou identitu. Lefty: "Jestli jsi fízl, tak já jsem největší trouba v historii mafie" (Ale, trouba možná, ale nej herec jsi jistě) Donnie: "Musíš mi věřit." Alovy oči říkají: Já ti chci věřit. Pointa? Kámoši jak hrom, jsou Lefty a Joe. Zprznění a překlad názvu, včetně prásknutí obsahu distributorem - NEZÁJEM! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Mike Newell a gangsterka? To jako vážně? No. A dokonce jedna z nejlepších, jakou jsem viděl. Johnny Depp ještě v době před svou osudovou trans rolí, tudíž v top herecké formě. Al Pacino v roli, pro něj tak typické, ale vlastně trochu jiné, lidštější. A celé Newellovo pojetí, tolik specifického žánru, mi ohromně sedlo (a to mám třeba problém s Martyho 90kovými Mafiány, nebo Casinem). Aneb míň drsných mafiánských keců a víc psychologie. Super film. 9/10 ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Není to špatnej film, jenom mu chybí víc akce. Třeba Mafiáni (Goodfellas) mají svoje povídací scény, ale po nich přijde vždycky něco brutálního. Trochu mi to připomnělo Kokain. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Tak vzhľadom na skutočnosť, že DONNIE BRASCO vychádza na DVD a neinformovaní jedinci by mohli jeho kúpou prísť o značnú sumu peňazí, dovolím si ísť tvrdo proti prúdu tu prítomných "obľúbených". Príbeh agenta ktorý infiltruje mafiu a popritom sa spriatelí s jedným z gangstrov je totiž nezáživnou a režijne nezvládnutou báchorkou (vraj podľa skutočnej udalosti - Bože uchovaj) plnou nudných klišé a dementných "rádobysond" do života mafie. Po filme AUTHOR AUTHOR asi najhorší Al Pacinov film. Aby som ale nebol až tak negativistický, MICHAEL MADSEN aj na malom priestore exceluje ako obvykle. (3.11.2005) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale když u toho člověk napoprvé usne, asi to není zrovna špička ve svém odvětví…Docela jsem se na tento film těšil, hlavně kvůli hvězdnému hereckému obsazení, ale popravdě tu byla spousta pasáží, u kterých jsem se neskutečně nudil, protože se vlekly jako prase… jasně, pointa byla solidní, herecké výkony hlavního dua Al Pacino, Johnny Depp jakbysmet, občas to bylo i docela drsné – ovšem stejně tak tu byli i momenty, které se mi moc nelíbili a nudil jsem se u nich. Bez scén s rodinou (obou hrdinů) bych se klidně i obešel - jasně dopad byl neoddiskutovatelný – raději jsem sledoval akční pasáže a bitky – nebo popravy… ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Dobrý gangstarský film, který se obejde bez akčních scén, ale napětí si udrží. Film nenudí, a to hlavně díky výbornému osazenstvu. Johny Depp je opravdu chameleon - tady má dokonce i svaly - což je u něj nezvyklé. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Infiltrovat nepřátelskou organizaci evidentně nemůže člověk, který při tom nedokáže vypnout své emoce. Joe Pistone šel do akce plný nadšení, aby zanedlouho zjistil, že se sblížil s člověkem z "druhé strany", zatímco jeho rodinný život pozvolna přestává existovat. Zápletka byla tedy solidní, tvůrci se nesnažili nějak tlačit na pilu, herecké obsazení bylo velmi kvalitní, zvlášť výkon Anne Heche mě příjemně překvapil a ze všech těchto důvodů můžu s klidem říct, že se mi film líbil a po celou dobu mě bavil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Solidní krimi podle skutečných událostí, které ukazuje nejen práci agenta Joea Pistona v terénu mezi newyorskou mafií, ale i následky jeho práce na něm samém a především na jeho rodině. Johnny Depp, v roli agenta FBI a Al Pacino jako mafiánský pěšák Lefty podali výborné výkony a stejně tak slušně zahráli ve vedlejších rolích Michael Madsen a Anne Heche, ale to mi nestačilo. Na mě to bylo zkrátka příliš utahané, akce prosté a postrádající thrillerovou atmosféru. Ne že bych se vyloženě nudil a některé scénky, jako třeba ta ve sklepě, mě dokázaly z té lehké ospalosti dostat, ale to bylo tak všechno. Bohužel. 65% ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci a dost dobré gangsterské prostředí. Johnny Depp i Al Pacino předvádějí své nadstandartně standartní herecké výkony.Jenom přecházení od gangsterů k opuštěné Anne Heche mě trochu rušilo. ()

5150 

všechny recenze uživatele

V době kdy tento film putoval našimi kiny jsem kdesi zaslechl nebo četl, ale to je nakonec jedno, že honorář Al Pacina činil 12 mil. dolarů a Johnny Deppa 4 mil. dolarů. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Ďalší skvelý film s Al Pacinom ako mafiánom. Táto téma patrí medzi moje najobľúbenejšie a Johnny Depp podáva dobrý výkon. A najlepšie na tom je že Inspired by a true story. 90% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Čo je pravda a čo len pretvárka? Každý predsa nosí nejakú masku. Film, ktorý rozhodne musíte vidieť. Al Pacino nebol nikdy môj favorit, ale táto jeho kreácia mi vyložene sadla. Užijete si správne mafiánske prostredie a hlavne každodenný boj Deppa o prežitie. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Opravdu poctivá gangsterka, chce se mi říct, "ze staré školy". Nicméně ačkoliv má Al Pacina, Johnnyho Deppa a Michaela Madsena, ačkoliv má dobrý příběh a plno dalších důležitých atributů, tak jí něco málo k dokonalosti chybí. Každopádně ztvárnění toho, jak je práce v utajení obtížná, jak ze člověka doslova vysává život a jak je ve výsledku nevděčná a častokrát takřka zbytečná, je opravdu dokonalé. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že jsem krysa ??" - "Kolikrát jsem tě měl u sebe doma ?? Jestli ty jsi krysa, pak já jsem ten největší pitomec v historii mafie.." ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dodnes som nepochopil vysoke hodnotenie tohto filmu. Je to film o mafii ale uplne postrada mafiansku atmosferu. Hlavny hrdina je polis, ktory cely cas predstiera, ze je mafian az mu z toho drbe, takze Depp tu mal po dlhsej dobe moznost zahrat normalnu postavu, ale znova ma nepresvedcil, ze je dobry herec. Pokial sa nepitvori, tak je uplne marny. Ale uplne najhorsie dopadol vztah medzi Deppom a Pacinom na ktorom mal cely film stat ale bol podany rovnako nemastne neslane ako vo filme The Devil's Own, takze zlomove sceny vo mne nevzbudili ziadne emocie. Jedine, co za nieco stalo, bol Madsen v jednej z mála kvalitnejsich roli v ktorych sa objavil. Depp by nemal tocit mafianske filmy. Zakazdym to dopadlo mizerne. 4/10. ()

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama