Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Autentický pohled do světa organizovaného zločinu - mafie, jeho života a pravidel..Razantní, dramatický a především reálný snímek...Něco na způsob Casina nebo Mafiánů s Robertem DeNirem. Scénář k filmu byl napsán už v roce 1989, ale nebyl realizován, protože v následujícím roce natočil Martin Scorsese na obdobné téma právě své Mafiány (1990). Podstatné je, že se v tomto případě jedná o mistrovsky zpracovaný skutečný (což samo o sobě znamená hodně) příběh jednoho agenta FBI, který přežil sedm let inkognito v prostředí newyorské mafie! Něco filmu ale i přesto podle mě chybělo, možná samotná atmosféra, kterou režisér Newell po vzoru jiných zaběhlejších režisérů v tomto žánru navodit až zas tak neuměl. Obsazení skvělého Johnyho Deepa do opravdu nelehké role (zvláštní agent FBI Joe Pistone - krycí jméno Donnie Brasco), už jen to vžití se do ní, a božského Al Pacina (věčný outsider, poskok pro všechno, především ale mafiánský veterán Lefty Ruggier tak trochu už za svým zenitem) to ale nebude.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když jsem se naposledy hlásil k FBI, tak mne nepřijali pro mou příliš vysokou inteligenci, ale maskovali to tím, že chlapi s rodinou nejsou ideálními adepty. Patrně proto si můj selský rozum dovoluje pochybovat o tom, že nejvhodnějším agentem pro infiltraci mafiánského gangu je ženatý týpek se třemi malými dětmi. Navíc mě nebaví sledovat ty nejkrutější mafiány, kterak si vysvětlují pravidla hry, vraždí se a vzájemně si dávají hubany na tváře. Jediným důvodem, proč mne to nakonec celkem bavilo, byla skutečnost, že Al, Johnny i Michael měli své světlé chvilky a až na to vyloženě otravné "Musíš mi věřit!" jim ta hra na gangstery docela šla. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.7/10] | me: Výborne herecké obsadenie (skvelé typy a charaktery), zaujímavá dejová línia - hlavná ako aj vedľajšia (rodinný život Joea Pistona poznačený pracovným nasadením) v celkovo dobrej (ale nádychom netradičnej) gangsterke, ktorá stojí za to. Avšak Godfather, Scarface a Goodfellas ostávajú aj naďalej nedotknuteľnými klenotmi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Věcný Newell zpracoval dopad práce infiltrátora na rodinný život a vzniklé „zakázané“ přátelství tak dovedně, že jste si při závěrečných dvou scénách museli říct, jestli to všechno mělo nějaký smysl. Doyleův ústřední hudební motiv takřka „dalglieshovský“, Al Pacino jako přehlížený Půlpták popíjející střik tradičně bezchybný a Depp opět potvrdil, že nejen jeho pleti svědčí absence kilogramů bílého make-upu. Je to lepší než State of Grace? „Forget about it..“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mafiánske filmy ma väčšinou bavia, postavy infiltrovaných policajtov a ich citové a morálne problémy ma tiež väčšinou bavia, superhviezdne obsadenie detto. Musí to byť ale perfektne natočené nejakým inteligentným režisérom. Napríklad hneď Mikeom Newellom. Možno to nie je vrchol žánru a film nedosiahol taký výrazný kredit, ako Scorseseho, alebo Coppolove diela, ale ja všeobecne radšej držím palce outsiderom a prehliadnem sem tam aj nejakú nedokonalosť. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Michael Francheze, bývalý Capo rodiny Colombo, se při jedné příležitosti shledal s Joe Pistonem/Donniem Brascem poté, co již oba patřili do programu na ochranu svědků. Michael se nechal slyšet, že Joe je „pořád v roli“ a i dnes by bez problémů do mafie zapadl. (Sealteam6)
  • Akce „Donnie Brasco“ ovlivnila celou Cosa Nostru způsobem, s jakým nikdo nepočítal. Přes 100 členů mafie ze všech pěti rodin bylo odsouzeno k dlouholetým trestům vězení. (Sealteam6)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama