Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý kaskadér Nick James, nespravedlivě odsouzený v případu mladé ženy, u které našli drogy, je při převozu vězeňským autobusem osvobozen teroristy, kteří potřebují jeho výjimečné řidičské schopnosti pro přepadení banky. Nick jim sice uprchne, ale padne jim znovu do rukou, tentokrát i s manželkou Nadiou. Tím, že si ji nechají jako pojistku, přinutí únosci Nicka přistoupit na jejich plány. Loupež banky je však pouze začátek kalvárie. Vzápětí ho šéf gangu žádá, aby asistoval při speciální akci _ únosu prezidenta, a slibuje mu za to tři miliony dolarů. Nickovi nezbývá nic jiného než souhlasit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ve svém oboru určitě nadprůměr. Světaborný obsah skloubený s pitomými dialogy a zápletkami. Ze zívání nás vytrhnou až neuvěřitelně demoliční sekvence na poklidných ulicích. Kdyby se byl celý příběh odehrával jenom tady, nedalo by se mu "skoro nic" vytknout. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Připoutejte se, pane prezidente." Béčkaři Merhimu se líbila honička ve Skále natolik, že jejímu okatému napodobování (včetně hudby) doplněném o tradiční merhiovská auta létající co chvíli vesele vzduchem věnoval celý film. Scénář nestojí za řeč, ale demoliční orgie jsou to slušné a starosvětsky fyzické, žádný digibordel. Připočtěte k tomu pověstného lenocha Madsena, který to vzal určitě hlavně proto, že si polovinu filmu jen vozil prdel v autě, dále senilního Roye Scheidera coby amerického prezidenta, rusovlasou kost Angie Everhart, Keitha Davida jako záporáka a naprosto nevyužitého Matthiase Huese jako jednoho z jeho poskoků a máte spotřební videobéčko na jedno zhlédnutí v pátek večer na HBO. Roztomilá byla scénka, kde Madsen a padouch závodí s dálkově ovládanými autíčky, škoda, že si s ní víc nevyhráli. To chce dar točit akční scény takhle fádně. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

typicky produkt dua Pepin Merhi tentokrat si bitky neuzijeme ale hromada automobilovych honicek to vynahradi ty dokazujou ze tahle slozka ma v podani pm enterteiment opravdu profesionalni kvalitu Madsen je sympatickej drsnak a Roy Scheider hraje prezidenta celkem dustojne vlasteneckych kecu je tu nastesti minimum hodne se strili a nici auta akorat ten Hues kdyby nebyl v titulkach tak sem ani nezaregistroval ze se tu vyskytoval ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojný béčový TVfilm. Akce, přestřelky, autohoničky..příběh není ani tak zábavný, ale rozhodně neurazí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spíše slabší 3*. Herci nehrají moc dobře a když je ve filmu nějaká přestřelka působí neuvěřitelně směšně. Ale film má jedno obrovské plus a tím jsou automobilové honičky. Ne, že by byly nějak skvěle natočené, ale rozbitá auta se při nich dají počítat na desítky a pro milovníky Kobry 11 je to učiněné blaho. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pepin/Merhi boli taki videobeckovi Simpson/Bruckheimer. Produkovali tupe filmy v ktorych neustale nieco vybuchovalo a hlavne auta lietali vzduchom castejsie ako v serii F&F. Produkcne zazemie mali dost dobre, takze ich filmy nevyzerali nejak podfinancovane a oproti dnesnym beckam pôsobia skoro ako velkofilmy. Problem je, ze aj ked je akcia prevedena dobre, tak je natocena dost fadne a po chvili zacne dost nudit. A to je aj pripad tohto filmu. Neustale sa tam nieco deje, ale behom filmu som skoro zaspal. Ani jedna nahanacka alebo sialene salto auta ma nestrhlo. Snad len efektne oskalpovanie strechy na limuzine ma zaujalo. Zapletka je tiez dost tupa a trochu mi pripominala bondovky. Zaporak ma diabolsky plan ako prist k peniazom a k tomu byva vo velkolepom sidle nejakej fabriky, ci co to bolo. Strazia ho ozbrojeni vojaci, ktori chodia jak debili sem a tam. Dost ma srala velkolepa hudba, ktora vôbec nepasovala k obrazu. Dalej ma nasral Matthias Hues, ktory sa tu mihne na par sekund a trapne zdochne. Michael Madsen sa v tej dobe este snazil, takze si cely film neodsedi v jednej miestnosti ale odsedi si ho za volantom auta. To je pokrok. :). Najvtipnejsi bol Dayton Callie a jeho zaverecne sebaobetovanie. Takze vysledkom je velkolepe becko so slusnym hereckym obsadenim, ale nikto v nom nic extra nepredvedie a akcia je natocena dost nudne. 4/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Typické béčko s debilným scenárom, kde za niečo stoja len autobúračky, zvyšok je pre mozog len veľmi ťažko stráviteľné. A Roy Scheider ako prezident? Pohroma. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená producentsko-režisérska dvojica Pepin-Merhi opäť dokázala, že ak dôjde na akciu, nemajú vo svete video béčok konkurenciu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tvrde dialogy, lietajuce auticka, ktore ajj navyse robia kotrmelce, spusta vybuchov, rvaciek, prestreliek ... no a srdce akcneho fandu hned zaplesa ..... 65 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu je pěkně odpodlahy, dlouhá automobilová honička, pak tempo poněkud hasne až úplně vyhasne. Film se zakecává a přestože i později je tam pár dobrých akčních scén, celkově to je totálně uhozené, natvrdlé a uměle udělané. A závěrečná přestřelka je toho jen důkazem. Klasika do televize na zimní večery. Škoda také výkonu Michaela Madsena, alespoň od něj bych čekal trochu hereckého charismatu, ale bohužel celý film jen herecký proplouvá, má stále tentýž výraz a vypadá hodně znuděně. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční videosnímek plný automobilových honiček, patosu a nelogičností. Ty honičky jsou zručné a adrenalinové. Zážitek jen kazí scéna v nějakém skladišti, kde se to ženou napříč budovou. Lidí je tam jak mravenců, všichni stojí a čumí, a jakmile se k nim to auto přiřítí, střemhlav uskočí stranou. Řekl bych, že je to špatně, až amatérsky nasnímáno. Námět a scénář je typicky jednoduchý. Nejedná se o nijak zvláštní film. Tvorba videosnímků 90. let s toho doslova září. Nesnaží se o logiku věci. Cílem je jen diváka pobavit a uchvátit. Béčkové video, u kterého když se vypne mozek, stojí zato. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně po dlouhých letech opět viděl tento film v češtině. A co jsem očekával, jsem také dostal. Akce, akce, a zase akce. Skvělé scény, téměř žádné efekty, a super triky. Některé scény jsou i bez triků. Honičky v autech TOP! Scénář super. Herecké výkony super. Herecké obsazení dobré. Poznámka: Tento nápad funguje dobře. Mělo by se natočit něco podobného. Hvězdiček 4 ()

Reklama

Reklama