Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem byl již jako dítě v kině a hned jsem si ho oblíbil. Velký podíl na tom má soundtrack a můj již tenkrát oblíbenec Michael Madsen. A přesto, že v současné době by se již nemohl konkurenci rovnat, tak pro mě to bude vždycky bezva odpočinkový film, který si zaslouží jen to nejlepší hodnocení :-) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neobjevný příběh, plný klišé spjatých s rodinnými filmy o sirotkovi a zvířátku, že už se mi jenom při vyslovení těch 3 slov (rodinný-sirotek-zvířátko) dělá nevolno... Musím uznat, že v deseti letech jsem z toho byla na větvi, ale pro nikoho jiného tenhle film není. Teenageři trpí, rodiče trpí, jenom děti a infantilní lidé jakéhokoliv věku mají vánoce. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Willyho jsem viděla v TV až dlouhé roky po jeho premiéře v kinech, má dětská léta tedy minul a tím pádem jsem si k němu nevybudovala žádný sentimentální vztah. Film o peripetiích jednoho ochočeného kytovce a jeho nedospělého opatrovníka se proto zařadil k naprosto průměrným rodinným snímkům, jejichž sledování znovu neplánuji... přinejmenším dokud nezačnu senilnět. 51% ()

gezko 

všechny recenze uživatele

Pohodička film. Žiadne veľké klišé sa nekoná a happy end je zaručený ako kečup v burgri. Ako dieťa sa mi tento film páčil, tak prečo mu nedať 4*? Veď záchrana kosatky je taká nádherná a ušľachtilá vec. A čo lepšie pôsobí na deti ako nepriame vzdelávanie cez morálne ponaučenia? Kľudne film pustím aj svojim deťom, pretože dnes sa už takéto rodinné (výchovno-vzdelávacie) filmy netočia. Hlavne, že máme komixových hrdinov, čo sú skvelé (viď. v tom iróniu) príklady pre deti. ()

dražis 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pro děti je to pěkná pohádka, která obsahu je vše co potřebuje. Dobro, zlo a šťastný konec.Nic víc, nic míň. A ať už chcete nebo ne, při jediné zmínce o willym se každému vybaví poslední scéna a musí si říct, že při jakémkoli dnešním odporu to kdysi žral jako všichni ostatní. 2,5*. BTW dvojka trojka nestojej za nic. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Po premiéře filmu se spustil velký zájem o záchranu velryb. Nedlouho poté bylo vybráno 20 milionů dolarů. (Elisebah)

Reklama

Reklama