Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěknej rodinnej film na víkend, ale nic víc. nejzajímavější je tady asi ta velryba, všichni ostatní, včetně Michaela Madsena jsou tam spíš navíc a jejch role by zvládla kterákoliv držka z holywoodu nebo jiný prdele. Možná se z toho průměru dostal Richter, ale rozhodně svým výkonem nijak neoslnil. A když je celej film zaměřenej jenom na spřátelení Willyho a malýho kluka, který se po další minuty různými způsoby prohlubuje a občas se do toho vloží nějaká komplikace a podobně, tak už to začíná nudit, až závěr je zajímavější, ale stále průměrný ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nevím koho v dětství nedojímal příběh přátelství malého chlapce a kosatky Willyho, kterou se rozhodne se svými kamarády zachránit a pustit do moře. Je to opravdu jeden z nejhezčích rodinných filmů, které se v USA natočily a i když už by mě to asi nedostalo, ty 4* si to zaslouží. Už jen za skvělou finální scénu, následovanou Jacksonovou "Will You Be There". ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Som za voľne žijúce veľryby, zábavné parky im spôsobujú stres. Podobné filmy ako tento, napríklad Volanie divočiny uznávam, lebo sú opakom toho, čo napríklad film Čeľuste. Síce neposkytujú toľko zábavy a filmového umenia, sú to skôr také rodinné filmy, no vedia chytiť za srdce aj oni. Čo sa kvality filmu týka, pre mňa je to na úrovni Čeľustí, ale to posolstvo, ktoré tento film má by som aspoň rád takto zdôraznil. škoda, že to bolo miestami nudné, presladené, naivné a chýbala tomu zvláštnosť, no dobrý úmysel sa nedá poprieť, úplne v pohode film. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nejpopulárnější a asi nejnákladnější film pro malé děti do kterého se zapojilo i pár hereckých hvězd..příběh je sice trochu originálního nicméně by mohl být mnohem dojemnější a místy je hoodně nudný..záporák v podání stylového Michaela Ironsida je dobrej a Michael Madsen v roli otce která je pro něj netypická ale sedne mu a kosatka Willy ( to že ji dostali do filmu je vážně něco obdivuhodného ) jsou asi tak jediné vzpěrné body tohoto filmu protože dle mě je Jason James Richter příšernej herec a kdyby tam hrál jen on tak je to odpad..nicméně ale krásná hudba od Michaela Jacksona, slušné herecké výkony a úžasná kostka udělali své..prostě tři hvězdičky ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Tohle je nuda na entou! Přitom to nemá špatný námět ale je to natočené tak že vás to uspí líp než rána paličkou! Ale když vezmu v potaz další díly, tak dám nakonec ač nerad 3 hvězdy a 44%. Oproti tomu co totiž následuje v pokračování to je zajisté slabý odvar dobrovolného sebevražedného umírání na nudu! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Hlavný zvierací hrdina, samec kosatky dravej, Keiko, ktorý bol od svojich dvoch rokov nútený žiť v zajatí postupne v rôznych zábavných parkoch a akváriách, bol vypustený do prírody a kontrolovaný ochranármi, a to aj navzdory úmyslom ho zabiť. (whack)

Reklama

Reklama