Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Recenze (268)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Basil Poledouris:1. Will You Be There ,2. Keep on Smilin' ,3. Didn't Mean to Hurt You ,4. Right Here ,5. How Can You Leave Me Now ,6. Main Title ,7. Connection ,8. The Gifts ,9. Friends Montage ,10. Auditon ,11. Farewell Suite: Jessie Says Goodbye/Let's Free Willy!/Return to Freedom ,12. Will You Be There (Reprise) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neobjevný příběh, plný klišé spjatých s rodinnými filmy o sirotkovi a zvířátku, že už se mi jenom při vyslovení těch 3 slov (rodinný-sirotek-zvířátko) dělá nevolno... Musím uznat, že v deseti letech jsem z toho byla na větvi, ale pro nikoho jiného tenhle film není. Teenageři trpí, rodiče trpí, jenom děti a infantilní lidé jakéhokoliv věku mají vánoce. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

To je tak hezky naivní a dětský, jen kdyby ty holky u toho tak neslzely :) Ne, zas chvíli vážně - Michael Madsen překvapil a zahrál i "tátu od rodiny", i když trošku netypickýho. Ale ten malilinkatej ždibíček indiánsko-inuitský mytologie byl z toho slabšího soudku. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tenhle rodinný snímek má všechny plusy i mínusy svéhp žánru. Hranice mezi dobrem a zlem je tak zřetelně vyznačena, že by ji rozpoznalo i novorozeně, na druhou stranu ale film svým emocionálně zabarveným příběhem podpoří u mnoha lidí (nejen dětí) lásku ke zvířatům (obzvláště velrybám). ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║Tržby USA $77,698,625║Tržby Celosvetovo $153,698,625║ Príjemné rodinné dobrodružstvo. /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasika z doby, kdy jsem ještě miloval příběhy jako je tento... Jedna velká pohádka, která vychovala jednu generaci a jejíž pokračování jsou o tom samém, ale čím dál méně kvalitní. Aspoň první díl si drží svou slušnou stabilitu na vodní hladině. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to poriadne číslo.“ – „No a? Kto nie je?“ Jediný normálny film, na ktorom sme boli v kine zo základnej školy (hajzli z 8.B. išli na JURSKÝ PARK) a teda razantne nostalgická záležitosť (asi preto dávam až 80%, ruku na plutvu) s dojemnou pesničkou Michaela Jacksona a skromným (ale šikovne zamaskovaným) rozpočtom. Vo filme nezaujmú ani tak ženy či drzí chlapci, ale skôr kosatka a dvaja chlapácki Michaelovia – prekvapivo kladný "správňak" Madsen a neprekvapivo zlý Ironside (TOTAL RECALL). Kvôli úspechu filmu bol niekoľkoročný boj za slobodu pre kosatku Keiko dokopaný do úspešného konca. Zviera bolo vypustené konečne do otvoreného mora. Kvôli životu v izolácii si však odvyklo natoľko, že krátko po vypustení uhynulo. Rozpočet 2O miliónov, celosvetová tržba 153.. krásna krasojazda. Kino Považan 1994 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ne, tak tohle opravdu není nic pro mě. Možná že jsem cynik, ale na americký rodinný film plný frází a 'roztomilých' dětiček skutečně nezaberu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěknej rodinnej film na víkend, ale nic víc. nejzajímavější je tady asi ta velryba, všichni ostatní, včetně Michaela Madsena jsou tam spíš navíc a jejch role by zvládla kterákoliv držka z holywoodu nebo jiný prdele. Možná se z toho průměru dostal Richter, ale rozhodně svým výkonem nijak neoslnil. A když je celej film zaměřenej jenom na spřátelení Willyho a malýho kluka, který se po další minuty různými způsoby prohlubuje a občas se do toho vloží nějaká komplikace a podobně, tak už to začíná nudit, až závěr je zajímavější, ale stále průměrný ()

whack 

všechny recenze uživatele

Používanie živých zvierat pre filmy je zvrhlosť, najmä ak ide o takýchto obrovských zvieracích hercov, ktorí sú celý život uväznení v kadejakých vodných parkoch. Nie je tajomstvom, že samec kosatky dravej Keiko, ktorý "hral" Willyho, mal byť po natáčaní utratený! Využiť a zahodiť! Je to strašné pokrytectvo, najmä, keď ide o film, ktorý hovorí o opaku. Ale Keiko bol nakoniec vďaka ochranárom zachránený a vypustený do voľnej prírody, a pointa filmu je tiež pekná, vlastne je chvályhodná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Budeš naříkat celý den, velrybko, nebo budeš i skákat..?“ Pan Světlý neztrácí ležérnost, i když je řidičem odtahovky a citově ho vydírá spratek, kterého má v poručnictví. Rodinný snímek osvědčeného mustru, při kterém Poledouris stupňuje ždímání slzných kanálků, zvířecí hrdina v sympatičnosti válcuje svého dětského parťáka a znalí osudu herce s velkou hřbetní ploutví si možná pomyslí, že based on true events „Zachraňte Keika!“ by bylo mnohem zajímavějším počinem. Nikdy jsem si neuvědomil, jak je horní část hlavy kosatky podobná Gigerovu nejslavnějšímu dílu.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvý snímok o Willym sa veľmi páčil, na tú dobu kasový trhák, hlavne pre malé deti ako ja. Doják na konci ako má byť. Z terajšieho pohľadu mierny nadpriemer, hlavne kvôli milej kosatke. 65%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávočka s nádhernými charaktermi a úžasnou kosatkou vydávajúcou tie najúchvatnejšie zvuky na svete. Rodinné príbehy ma očarúvajú aj dnes, hudba Poledourisa a Jacksonova záverečná skladba celú atmosféru výborne korunovala. Moc pekné. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný doják s kosatkou v hlavní roli. Když jsem to viděl poprvé (mohlo mi být tak maximálně sedm) byl jsem nadšený. Teď už na ty časy jenom vzpomínám. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Kultu jménem "Zachraňte Willyho!" jsem nikdy nepodlehl, stejně jako husté většině Amerických rodinných komedií. Film jsem sice viděl několikrát, ovšem pouze jako milovník přírody, kvůli kosatce dravé. Na druhou stranu jsem to vždycky dokoukal bez potíží. 40%. ()

Reklama

Reklama