Reklama

Reklama

Za láskou vzhůru

  • Francie Un homme à la hauteur (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Diane (Virginie Efira) je krásná žena s vysokým pracovním postavením. Pracuje v renomované právnické firmě, má vynikající smysl pro humor a je zkrátka ženou, za kterou se každý chlap otočí. Diane právě prošla nešťastným manželstvím a rozvodem, ale je opět připravena najít muže svých snů. Existuje však něco takového jako náhoda anebo osud? Asi ne! Jednoho večera Diane zazvoní domácí telefon a ona přijme hovor od jistého Alexandra (Jean Dujardin), tajemného muže, který našel její mobil. Alexandr je zdvořilý, šarmantní a vtipný jako i bohatý. Již během telefonního hovoru mezi nimi přeskočí jiskra a téměř okamžitě si dohodnou rande. Diane podlehla kouzlu Alexanderova hlasu a sní o tom, jak asi vypadá ve skutečnosti. Jak už to ale bývá, představy jsou někdy lepší než skutečnost a jejich setkání nedopadne úplně podle Dianiných očekávání... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (122)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A KDYŽ SE NĚKDO TROCHU LIŠÍ, NEDOKÁŽEME HO PŘIJMOUT. MÁME Z TOHO HRŮZU. CHCEME, ABY VŠICHNI BYLI STEJNÍ...“ /// Film s milejma a sympatickejma člověkama (a jednou hezkou paní) se nese většinu času v optimistickým duchu. Chtěl bych napsat, že vtipnej není jen trpasličí Dujardin (a vejškovej rozdíl), ale tohle je ftipný prostě hlavně. Jako každá rom-kom se to v půlce zlomí a začne se „něco“ řešit. Tady jde o velikost (neboj vole, na velikosti nezáleží! Ne ani kašpárka…) - takže předsudky a schopnost se snima vypořádat. Originální? Nevím, ale sympatický určitě! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že na vejšce nezáleží (stačí bejt v balíku a kdejaká žirafa…). 2.) Nevím, jaká má bejt láska. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francie ve svém živlu. Zde opět předvádí to, co umí nejlépe. Přichází s originálním nápadem, vkusným a inteligentním humorem a solidní dávkou romantiky a emocí. Vše šlape tak jak má a já se výborně bavil. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To bylo tak krásně přirozený a já dospělá ženská jsem ke konci zatlačovala slzy nazpátek, protože přece mám rozum a vím jasně jak to skončí ! Tady jsem ho asi ztratila a do Alexandra jsem se také beznadějně zamilovala. Originální, úsměvné a Francie u mě opět zabodovala. Skvělý relax, ale pro cíti jako jsem já i trochu malého smutku na duši. Doufám, že já nejsem nacista jak Dianě říká kolegyně z práce. Některé situace byly opravdu super, kdy jsem se smála nahlas a to je známka toho, že to stojí za mrknutí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ženy mě nikdy nepředstaví svým přítelkyním. Asi ze žárlivosti." Já jsem nikdy nebyl malý, takže si nedovedu představit trable 136 cm vysokého sympaťáka. Nicméně mě pobavila jeho bojovnost, hraní stolního tenisu, seskoky s padákem i kašlání na předsudky, takže bych měl být spokojen, ale to já zase tak úplně nejsem. Mně k němu totiž právnička Diane moc neseděla. Sice uměla perfektně udělat škleb plastické chirurgie, ale tam to končilo. A taky jsem si chtěl užít sex blondýny s trpaslíkem, přičemž bych se asi hodně pobavil, ale nebylo mi to dopřáno. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Dujardin je francouzskej Clooney. Milostné tokání prcka a boží blondýny musíte vidět, pro mě jedna z nejlepších evropskejch romantickejch komedií. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já teda vždycky musel za láskou dolů - o patro níž do nižšího ročníku, protože pro naše fajnovky jsem nebyl dost zralej nebo co. Kdyby tam na mě byla bývala čekala Virginie, mazal bych si do svoji lavice pro křížovky, popřál Verče hodně štěstí s novým spolusedícím a odporoučel se dobrovolně opakovat semestr. Kouzlo prvních okamžiků funguje jak u žen, tak u filmů. Utekly první dvě minuty a mně bylo jasné, že alespoň jedna moje rána bude v rámci letošního FFF do červeného. Skvěle jsem se bavil a spolu se mnou plné kino, ve kterém bylo podle mě tolik lidí naposledy, když se stavělo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja byť ženou tak tých 40 cm vôbec neriešim. Je predsa lepšie mať po boku síce malého chlapa, no zato dobráčiska s veľkým srdcom ako nejakého dvojmetrového balvana s kravským lajnom miesto mozgu. Žiaľ v súčasnej netolerantnej a malomeštiackej spoločnosti je to, ako kto vypadá, to najpodstatnejšie. Z tohto pohľadu som tej dvojici fandil... Po filmárskej stránke však film neponúkne nič extra, čo by sa vymykalo typickej európskej produkcii - osvedčená romantická schéma našťastie oproti tej americkej zbavená zbytočného pátosu a s prítomným humorným nadhľadom. Lepší priemer. 65/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, který svedl dohromady dva mé momentálně asi nejoblíbenější francouzské herce - a já si to vrcholně užil, každou minutu, každý záběr - Jean Dujardin i Virginie Efira jsou zde absolutně bezchybní a strašně jsem jim přál - téměř jsem ani nedýchal, jak jsem byl napnutý - aby jim to vyšlo, a měl jsem velkou radost, že závěr mi v tomto vyšel vstříc. Laurent Tirard mě už před lety nadchnul snímkem Mikulášovy patálie a teď se mu to povedlo podruhé - Za láskou vzhůru je čistá filmová radost (byť v některých momentech možná lehce nevěrohodná - těžko kupříkladu věřit, že by Diane šla s Alexandrem skákat padákem chvíli poté, co se osobně seznámí, byť vlastně celé kouzlo toho příběhu je postavené právě na nepravděpodobnosti toho, že by se tak krásná žena, za kterou se na ulici každý otáčí, mohla zamilovat do trpaslíka o výšce 136 cm; Virginie Efira si zde vlastně trochu zopakovala podobnou roli, kterou ztvárnila o rok dříve ve snímku Le goût des merveillesl, v němž se její postava pro změnu zamiluje do muže s Aspergerovým syndromem - romanticky založený divák mého ražení zkrátka podobný typ filmového opia zbožňuje a tvůrci takových filmů to dobře vědí). Možná bych se ještě chvíli zastavil u postavy Alexandra - přišlo mi, že na to, jak se na začátku prsí svou vytrvalostí, mu postupně nějak dojde dech, jakoby se o Diane téměř přestal snažit - osobně bych očekával, že muž jeho vzrůstu ji bude muset permanentně oslňovat svou úžasnou osobností, aby jí ukázal, oč by její život byl chudší, kdyby s ním nebyla - v tomto ohledu mi přišlo, že to vzdal příliš brzy, a dokonce se sám Diane ptá, zda s ním chce dál být - podle mě to byla hrubá taktická chyba a on měl veškeré své snažení napnout k tomu, aby vůbec taková otázka nemusela - a nemohla - zaznít - kvůli tomu bohužel ten film v prostřední části hodně zvážní, až mi to nebylo příjemné, protože to kontrastuje s tím úžasně bezstarostným začátkem a atmosférou francouzského léta a moře, kde jedinou starostí je, že každému chybí láska - navíc po zjištění, že je Alexandre superbohatý, by si člověk myslel, že si to scenárista extrémně usnadnil na cestě za happy endem, a ono překvapivě ne - peníze v tom filmu v podstatě vůbec nejsou téma a Diane ani Alexandre je vůbec nemusí řešit, podobně jako třeba postavy mnoha filmů Woodyho Allena, včetně toho posledního, Deštivý den v New Yorku. Mimochodem film má i pěkný soundtrack a místy je hodně vtipný, takže za mě velké nadšení a asi soukromý divácký zážitek roku. "Nikdy ses nezamiloval do někoho své výšky?" - "Jo, když mi bylo pět. Jenže ona pak vyrostla.". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skôr romantický film, alebo ešte lepšie vzťahová oddychovka, ako romantická komédia. Lenže tvorcovia preto, aby mali dať čo do traileru, nacpali do filmu niekoľko absolútne zbytočných akčno-groteskných situácií a tak trochu urážajú cieľového diváka. Ten je podľa mňa niekto v strednom veku, čo si už niečo odžil a bude chápať dilemy postáv. Medzi protagonistami to celkom iskrí a nie je dôvod Diane neveriť, že podľahla kúzlu chlapa vysokého 136 cm. Skoky padákom tu majú funkciu podobnú ako balón v známych českých filmoch, môžeme ich totiž chápať ako metaforu toho, čoho sme svedkami a nejedná sa iba o lacnú akčnú vsuvku. Na rozdiel trebárs od kvázi vtipného priblblého šoférovania hrdinkinej matky. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tuctový romantický film, na kterém jsem nejvíce postrádal alespoň trošku toho humoru. Ten jsem si sliboval právě od netradičního ústředního páru tvořeného hobbitem a pravděpodobně asexuálkou. Soudě dle toho, že hobbiti mají všechny části svého těla hobbití velikosti. Drtivou část stopáže mě neskutečně iritovala uměle vytvořená nízkost hlavního hrdiny. Možná měli tvůrci kontaktovat někoho od LOTR. Tam to měli kluci vymakané o poznání více. Bylo zde strašně vidět, které záběry se točily samostatně u zeleného plátna. Díky tomuto nedostatku jsem se nedovedl plně soustředit na nic dalšího. Dlouho jsem neviděl nic tak nezajímavého a nudného. Od brutálně nezáživných dialogů, přes nekončící snahu o jeden druh nevtipného humoru, až po žalostně tuctový příběh. Soudě dle spolusledovatelky a zdejších komentátorek se jedná o ryze ženskou záležitost. Omlouvám se tedy tvůrcům za svoji chloubu a ženám za svůj lepší odpad. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic dělat, ale Francouzi prostě umí. Tam, kde by komedie podobného typu v americkém podání vyzněla trapně až kýčovitě, působí tahle naopak lehce a přirozeně. A navíc ten krásně-šibalský úsměv Jeana mě dostal asi dvacetkrát a spolu se sympatickou Virginií je přesně tím důvodem, proč to dnes malinko zvednu. Snad mi to mé početné fanynky odpustí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ostal som sklamaný. Úprimne, nefalšovane sklamaný. "Up for Love" malo dobrý potenciál. Úvod človeka navnadí, prvých 15 - 25 minút filmu je veľmi dobrých a má dobrú atmosféru, no myslím si, že počas scénky na diskotéke sa to začína jemne rozsypávať, až ku koncu som ostal s pocitom, že som videl veľmi klasické spracovanie filmu s kreatívnou pointou. A mohli z toho spracovať oveľa viac komédie, alebo viacej príjemných momentov. Lebo keď sa film sústredí tým smerom, tak sa naň pozerá veľmi príjemne. Lenže musíme prísť do vážnych momentov, ktoré sme videli, ktoré poznáme a vieme dopredu odhadnúť ako nakoniec dopadnú. Lenže to nie je jediný problém. Ako som povedal, keď spolu Diane a Alexander tancujú medzi ľuďmi, tak je maximálne do očí bijúce, ako je to celé neprirodzené. A v momente ako si človek tie efekty uvedomí, tak už sa toho nedá zbaviť, a vidíme ich všade. A nemôžem klamať, je to veľmi rušivé. Osobne si myslím, že film má dobré postavy, ale nevie s nimi dostatočne pracovať. A okrem toho pripraví dejové línie, ktoré nakoniec nevedú nikam. Myslím si preto, že to malo byť buď vtipnejšie, alebo to malo mať viac láskavej atmosféry, ktorá by dokázala dať tomu viac romantiky a mohlo to fungovať. Takto je to na mňa moc prevarené. Hodnotenie: C+ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Milá, typicky francouzská komedie, která rozehrává netradiční vztahovku o tom, že na velikosti nezáleží neboť i malý kašpárek dokáže zahrát velké divadlo. Nejde sice nijak zvlášť do hloubky a jednotlivé překážky používá spíš jako zdroj humoru než téma k zamyšlení, ale to vůbec nevadí. Je to příjemné, elegantní, úsměvné, místy lehce hořkosladké, ale přesto nabité pozitivní náladou. A ani jednou nesklouzne k trapnosti, ve které by se nejspíš vyžívalo hollywoodské pojetí. Hlavní zásluhu samozřejmě má stále krásná Virginie Efira v roli Diane a hlavně okouzlující „prcek“ Jean Dujardin, kterému trikaři ubrali 46 cm, aby si při své výšce 182 cm mohl zahrát 136 cm vysokého (nebo spíš nízkého) Alexandra. I když pravda, trikaři to pojali s typicky francouzskou ležérností, takže občas je Alexandr větší a jindy zase menší než by měl být, někdy má hlavu a tělo velké, jindy malé, zkrátka jak to zrovna vyšlo. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto filmu som prišla na to, že som asi hrozný človek, lebo mne by tých 40 cm chýbalo. Na moju obhajobu ale, ja by som to stopla hneď, po tej káve. Ale zase chápem Diane, pretože Alexander bol naozaj skvelý muž po všetkých stránkach a ešte aj ohromný fešák. Film to bol taký typický romantický, ústredná dvojica sympatická, takže sa na nich dobre pozeralo a tá francúzština tomu dala šarm. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásne romantické, taká sladká ľahko vtipná komédia, kde uveríte, že aj lilipután si môže nájsť kočku, láska nemá hranice. Ale pozor! Mojej pozornosti neuniklo, že lilipután bude úspešný len keď má kvádro aspoň za liter, berie vás na prvé rande skočiť padákom a na večeru do najlepších reštaurácií, vtedy sa už predsudky ľahšie stierajú. Inak Dujardin je kvalitný herec, len neviem prečo ho zmenšovali, to vo Francúzsku nemajú nízkeho šarmantného herca? ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tohle se Francouzům povedlo. Velmi příjemná romantická komedie o tom, jak se Diane zamiluje do „trpaslíka“. Film nám ukázal, jak je těžké chodit s člověkem tak malého vzrůstu. Zároveň bylo ve filmu i dostatek vtipných situací. Virginie Efira (Diane) a Jean Dujardin (Alexandre) zahráli na jedničku, jejich postavy byly velmi milé, příjemné a sympatické. Alexandra obdivuji, jak se s tím dokázal vyrovnat. A charakter Diane byl úžasný, byla velice milá a zároveň si na nic nehrála a prostě vyjádřila vždy své pocity. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Taková průměrná komedie s vtipnym námětem, ale nevyuzitym. Charismatický Dujardin film sice táhl, ale i tak jsem z filmu nic moc neměl. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Děj se svou originalitou ani omylem nevyrovná námětu, ale co na tom, když se nedala vybrat lepší ústřední dvojice? Čistě anglický soundtrack je zajímavou a vydařenou volbou. ()

Reklama

Reklama