Reklama

Reklama

Za láskou vzhůru

  • Francie Un homme à la hauteur (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Diane (Virginie Efira) je krásná žena s vysokým pracovním postavením. Pracuje v renomované právnické firmě, má vynikající smysl pro humor a je zkrátka ženou, za kterou se každý chlap otočí. Diane právě prošla nešťastným manželstvím a rozvodem, ale je opět připravena najít muže svých snů. Existuje však něco takového jako náhoda anebo osud? Asi ne! Jednoho večera Diane zazvoní domácí telefon a ona přijme hovor od jistého Alexandra (Jean Dujardin), tajemného muže, který našel její mobil. Alexandr je zdvořilý, šarmantní a vtipný jako i bohatý. Již během telefonního hovoru mezi nimi přeskočí jiskra a téměř okamžitě si dohodnou rande. Diane podlehla kouzlu Alexanderova hlasu a sní o tom, jak asi vypadá ve skutečnosti. Jak už to ale bývá, představy jsou někdy lepší než skutečnost a jejich setkání nedopadne úplně podle Dianiných očekávání... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (122)

Camus 

všechny recenze uživatele

Průměrná odpočinková francouzská komedie, která neurazí ani nenadchne. Párkrát jsem se zasmál, párkrát pousmál a celé to velmi rychle uběhlo. Film si v podstatě vystačí se základní premisou, kterou nijak nerozvíjí, jen na ní řetězí vtipy a situace. Příběh filmu nikam nesměřuje a krize v poslední třetině filmu přijde odnikud, jen aby mohl snímek po nezbytném usmíření skončit (s tím, že o údělech vedlejších postav se nic nedovíme). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ostal som sklamaný. Úprimne, nefalšovane sklamaný. "Up for Love" malo dobrý potenciál. Úvod človeka navnadí, prvých 15 - 25 minút filmu je veľmi dobrých a má dobrú atmosféru, no myslím si, že počas scénky na diskotéke sa to začína jemne rozsypávať, až ku koncu som ostal s pocitom, že som videl veľmi klasické spracovanie filmu s kreatívnou pointou. A mohli z toho spracovať oveľa viac komédie, alebo viacej príjemných momentov. Lebo keď sa film sústredí tým smerom, tak sa naň pozerá veľmi príjemne. Lenže musíme prísť do vážnych momentov, ktoré sme videli, ktoré poznáme a vieme dopredu odhadnúť ako nakoniec dopadnú. Lenže to nie je jediný problém. Ako som povedal, keď spolu Diane a Alexander tancujú medzi ľuďmi, tak je maximálne do očí bijúce, ako je to celé neprirodzené. A v momente ako si človek tie efekty uvedomí, tak už sa toho nedá zbaviť, a vidíme ich všade. A nemôžem klamať, je to veľmi rušivé. Osobne si myslím, že film má dobré postavy, ale nevie s nimi dostatočne pracovať. A okrem toho pripraví dejové línie, ktoré nakoniec nevedú nikam. Myslím si preto, že to malo byť buď vtipnejšie, alebo to malo mať viac láskavej atmosféry, ktorá by dokázala dať tomu viac romantiky a mohlo to fungovať. Takto je to na mňa moc prevarené. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já teda vždycky musel za láskou dolů - o patro níž do nižšího ročníku, protože pro naše fajnovky jsem nebyl dost zralej nebo co. Kdyby tam na mě byla bývala čekala Virginie, mazal bych si do svoji lavice pro křížovky, popřál Verče hodně štěstí s novým spolusedícím a odporoučel se dobrovolně opakovat semestr. Kouzlo prvních okamžiků funguje jak u žen, tak u filmů. Utekly první dvě minuty a mně bylo jasné, že alespoň jedna moje rána bude v rámci letošního FFF do červeného. Skvěle jsem se bavil a spolu se mnou plné kino, ve kterém bylo podle mě tolik lidí naposledy, když se stavělo. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tohle se Francouzům povedlo. Velmi příjemná romantická komedie o tom, jak se Diane zamiluje do „trpaslíka“. Film nám ukázal, jak je těžké chodit s člověkem tak malého vzrůstu. Zároveň bylo ve filmu i dostatek vtipných situací. Virginie Efira (Diane) a Jean Dujardin (Alexandre) zahráli na jedničku, jejich postavy byly velmi milé, příjemné a sympatické. Alexandra obdivuji, jak se s tím dokázal vyrovnat. A charakter Diane byl úžasný, byla velice milá a zároveň si na nic nehrála a prostě vyjádřila vždy své pocity. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti je to jedno velké romantické klišé, které zjemňuje visačka Made in France a že se na něm podílí sympatické postavy/herci. Je vcelku jedno, jestli je ten "problém" chybějících 40cm, nebo oko, či nesprávná barva pleti. Další souboj láska vs předsudky, nemá moc co nabídnout. Resp. nejspíš si u něj zaslzí spíš milovnice červené knihovny, které příběhy o překonávání překážek v lásce hltají. Za láskou vzhůru, nabízí velmi provařenou poitu a pár víceméně komických momentů. To je ale na komedii dost málo i pro škodolibé lidi. Zasmál jsem se asi třikrát...což je na druhou stranu víc, než u mnoha novodobých českých hrůz. Možná je potíž v tom, že sice měřím o 55 cm víc než Alexander, ale na předsudky okolí jsem narážel celý život. Když už od dětství akceptujete fakt, že žijete ve společnosti plné hloupých, zlých a zbabělých xenofobů, rasisitů a tmářů, tak vám takový příběh jen lehce cukne rameny. A to je vše? Za pointu a nesmyslný závěr 1*, za těch pár veselých momentů 3*. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Pro to, aby byl Jean Dujardin (Alexandre) trpaslíkem (ve filmu mu bylo ubráno více než 40 cm z jeho výšky), bylo zapotřebí nejen speciálních efektů v postprodukci (digitálních úprav etc.), ale také přímo na place, kde bylo třeba prostředí propozičně přizpůsobit. V některých scénách Dujardin klečel na kolenou nebo stál dále od kamery. Jinde pomohly zvětšené kulisy. (julie_mie)

Reklama

Reklama