Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se jedné noci roku 1996 středoškolačka Jeni Wendorffová vrátí domů, najde své rodiče zavražděné. Vzápětí vyjde najevo, že z garáže zmizelo auto a její mladší sestra Heather Ann zmizela. Vyšetřování vraždy v Eustisu netrvá dlouho a po shromáždění důkazů a stop se policie pustí do pátrání po skupině pěti středoškoláků mezi nimiž je i Heather. Zanedlouho je najde a zatkne v hotelu v Louisianě. O tom, že mají zločin na svědomí, není pochyb. Mnohem důležitější je pro detektivy zjistit motiv. A když se v sérii vyčerpávajících výslechů pomalu začnou nořit do minulosti, začíná se před nimi otevírat hrůzný příběh, jehož hlavní postavou je vůdce skupiny Roderick Justin Ferrell. Pohledný a charismatický psychopat, který věřil, že je mocným upírem a pro svou víru v upíry a jejich uctívání se mu podařilo získat několik dalších vrstevníků jako své stoupence. Poněkud prostoduchého přítele Howarda Scotta Andersona a jeho dívku Danu Lynn Cooperovou, svou bývalou přítelkyni Charity Lynn Keesee, která s ním čekala dítě, a také obezřetnou Heather Ann Wendorffovou. Postupně je vtahoval do svých vyšinutých vizí a když je přiměl, aby si pořezali zápěstí a pili krev jeden druhému, bylo jasné, že překročili hranici nevinného laškování. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na ten film jsem se dlouhou dobu těšila kvůli Fullerovi a bohužel z toho nakonec vyšla (ne)pěkná slátanina o lidech uvězněných ve vlastní představivosti,tedy rádoby upírech.Hrůza děs. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nejde mi do hlavy, jak se podařilo ze skutečného případu, který otřásl Amerikou a měl potenciál slušného filmového hitu, natočit tak nudný a nezajímavý film. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film podľa skutočných udalostí. Jediné, čo tam mohlo byť skutočné je tá hrozná nuda, pretrvávajúca skoro počas celého filmu. Nudný príbeh, herecké výkony ani nekomentujem a celkové spracovanie nanajvýš trápne... ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Ďalší teenagerský rádoby vampire horror, ktorý si nárokuje na autenticitu kúzelnou formulkou hneď v úvodných titulkách: "nakrútené podľa skutočnej udalosti", ktorá mu však skoro vôbec neprospeje, pretože o skutočnosti len klame telom. Možno je sčasti uveriteľné, že partia mládežníkov si z dlhej chvíle a fetu začne namýšľať, že sú vampíri, ale trápnym dialógom, jednotlivým scénam a vlastne ani celému príbehu už ani štipka irónie nepomôže. Vodca klanu sediaci pri výsluchu s nohami na stole a fajčiaci jednu cigaretu za druhou, ktoré mu vyšetrovatelia ochotne pripalujú je len jedným z výrazov bezmocnosti tohto podpriemerného filmu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle Ferrell ve vězení viděl ,tak se musel pěkně nasrat a zároven propadat studem--já bych tak teda reágoval kdybych viděl film"podle skutečných událostí"který by ze mne dělal naprostého debila---Všichni mladí lidé(a upíři:-) )ve filmu vypadají jako postavy z bewerly hills90210-a z démonicky vypadajícího Ferrella s dlouhými vlasy se stal velmi nepřesvědčivý ,neposedný jeliman který se snaží pohádkama o upírech oblbnout pár holek---Mohla z toho být zajímavá studie pokládající otázky: kam až je člověk schopen zajít pro vytvoření vlastního světa?--pro svou víru?--kam až sahá fantasie?-- a kde je hranice mezi realitou fantasii a šílenstvím?------místo toho tu máme podprůměrně zahranou,né moc dobře natočenou frašku o partě mladých, kteří blbli,blbli až z toho zblbli----------Podivné Ferrellovo dětství nebo princip vampirismu jak v něj Roderick věřil::nic z toho tu není-a to je chyba---fakt,že i dnes po tolika letech ve vězení R.J.F.věří, že je upír(a kdo ví možná jim opravdu je)..naznačuje že jeho pohnutky a fantasie mají kořeny hlouběji než jen v pubertálním hecu.------vlastně ani nevím proč jsem tomu dal bytˇ jen jednu hvězdičku. ()

xjane 

všechny recenze uživatele

Podle skutečných událostí??? No nevim...pár náctiletých si hraje na upíry a přitom zavraždí rodiče jednoho z nich. To je v podstatě celé, hodně podivný příběh i postavy. 35% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh filmu bol na začiatku taký bizarný, že vedieť, že je skutočný alebo založený na skutočnom príbehu tak po pol hodine vypnem tv. 2/10 ()

Reklama

Reklama