Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když jste nejvtipnější a nejrychleji mluvící papoušek na světě, můžete se ocitnout ve světě potíží - velmi rychle - jak zjišťuje Paulie v tomto dobrodružství k popukání, které ocení celá rodina. Když se malý ptáček s velkou osobností vydá najít milující dívku, která jej vychovala, zjišťuje, že jeho schopnost mluvit jej dostane do velkých problémů. Ale díky své schopnosti se rychle vykecat z každé šlamastyky, svému daru žvanit, srdci plnému naděje a podivnému zvěřinci lidských přátel si nakonec uvědomí svůj nejdůležitější sen - být konečně doma! (Paramount Network)

(více)

Recenze (63)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Paulie Medley ,2. Ivy And Paulie Head Out ,3. Cancion Del Mariachi (Morena De Mi Corazon) (performed by Los Lobos & Antonio Banderas) ,4. The Bungled Burglar ,5. Misha's Memory ,6. New Discoveries / Paulie And Cat ,7. Estoy Loco (performed by Josh Cruze) ,8. Paulie's Big Flight ,9. Reunion With Marie (contains 'Marie' performed by Randy Newman) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších rodinných filmov, tak keď sa vám to páčilo, nebojte sa pridať hviezdičku! Mne sa to páčilo aj keď som mal desať, aj teraz, keď mám dvadsať. A mám silný dojem, že si to pozriem rád aj s deťmi, keď budem mať štyridsať. Taká milá pohodička so slzami na konci, s perfektným dabingom hlavne u Paulieho a krásny a talentovaný herec-papagáj, dojemný príbeh, pár zlovestných postáv a záver ako má byť. 80%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Můj nejmilovanější film z dětství o chytrém a ztraceném papouškovi. Tak trochu srdeční záležitost, na kterou bych dozajista zapomněla, kdyby mi ji dnes moje máma nepřipomněla.Opravdu milá rodinná pohodička, kterou doporučuji úplně každému. Já se na to v budoucnu moc ráda podívám znovu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Mít doma papouška je fajn. Mít doma papouška, který se naučí mluvit je super. A mít doma papouška, který dokáže mluvit a myslet jako člověk je k nezaplacení. A tenhle film o jednom takovém výjimečném a geniálním papouškovi vypráví, a je to příběh rozhodně zajímavý a originální. Musím se přiznat, že já mám rád skoro všechna zvířátka, ale pro pejsky a papoušky mám obzvlášť velkou slabost, a papoušek jménem Paulie mi ihned přirostl k srdci a zamiloval jsem si ho. Byl to sympaťák, byl i docela vtipný, byl roztomilý a hlavně byl inteligentní, a to z něj udělalo jednoho z mých nejoblíbenějších zvířecích filmových hrdinů. Jeho příběh byl zajímavý a úchvatný a jeho putování zpět ke své původní majitelce bylo napínavé a až do poslední chvíle jsem netušil, jak příběh dopadne, ale tvůrci mě nezklamali a papoušek nakonec došel svého cíle. Tenhle film nemá nějaké velké ambice, jeho cílem bylo pobavit a zaujmout celou rodinu od malých členů rodiny až po ty velké, a to se mu v mém případě povedlo. Film jsem si užil a uděluji tak čtyři hvězdy, protože tenhle film si je dle mého názoru rozhodně zaslouží. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film pre celú rodinu líči príbeh dievčatka, ktoré v jej trápeniu - aby sa naučila správne hovoriť, pomôže najlepší kamarát - papagáj Paulie. Inteligentná rozprávka pre deti aj pre dospelých. Scenár o boji dobra so zlom je klasicky detsky, ale vzhľadom na publikum nemôžeme očakávať zázraky. Scény sú na vysokej úrovni a pohľad na Paulieho je vskutku úchvatný. Sem tam sa podarila aj nejaká hláška, ktorá pobavila aj mňa. Asi najradšej budete mať Cheecha Marina, ktorý hrá charizmatického mexičana. Hudobná vložka, je dobrá, ale nejak extra výrazná. Je to príjemná zvieracia, dobrodružná rodinná komédia, ktorá nejak nevyčnieva z priemeru. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem roztomilý rodinný film o papouškovi Paulim. V dětství jsem ten film zbožnoval. Zajímavý příběh, hezky provedené scény kdy papoušek Paulie mluví, nostalgické chvíle, vtipné momenty. Pecka to není, ale příjemná podívaná to rozhodně je. Hodnotím na 75% = **** ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že je to rodinná komedie, spíš bych to nazvala rodinným filmem s trochu hlubším námětem. Jde o inteligentního papouška, který je velice věrný své milované holčičce. Díky ruskému emigrantovi se k holčičce nakonec dostane, prožije hodne útrap, pozná lidské povahy a nakonec zjistí, že jeho holčička už je velká paní a má dceru, která je takovou holčičkou, jakou si on pamatuje právě ji. Tohle je jeden z těch málo známých filmů, který je jednoduchý a přitom tak hezký. Jedním dechem; milý příběh o papouškovi, který hledá cestu zpět ke své nejlepší kamarádce z dětství. Něco co moje něžná milující duše opravdu potřebuje. - "It all started with Marie." ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie, velmi rád se na tento film dívám, a pokaždé se mi moc líbí, asi to bud taky tím že já sám doma chovám papouška i když nemluví tak skvěle jako Paulie. Papoušek vypráví své příběhy a historky z toho co zažil, jsou to zábavné, vtipné ale i smutné historky. Dobře vymyšlený příběh, na jehož konci se papoušek šťastně vrátí ke své majitelce Marii. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prijemny rodinny film vyrozpravany priam "gumpovskym" stylom . A pritom zpociatku to moc slavne nevyzeralo. Nizky rozpocet filmu prekvapivo velmi neskodi a hudba osvedceneho rodinneho skladatela Johna Debneyho taktiez potesi. Pre exotickych operencov mam slabost takze v ramci zanru slusny nadpriemer. Boli casy, boli ked sa rodinne filmy tocit vedeli. Nie ako dnes. 65% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Svěží scénář s překvapivě propracovanými postavami, které provázejí Paulieho během jeho pátrání po ztracené majitelce. Zkrátka - malý klenot žánru, který hravě strčí do kapsy všechny Beethoveny, prasátka Babe a podobnou verbež. Rodinné filmy nemusí být stupidní. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Ako malé dieťa som videl ten film kedysi na Štedrý večer, takže moje hodnotenie je totálne ale totálne zaslepené nostalgiou. No rovnako láskyplne sa na tento malý rodinný skvost dívam doteraz, a aj napriek tomu, že táto zvieracia rodinná komédia je určená primárne pre deti, jej zjednodušené posolstvo dokáže dojať i dospelých. Je to do posledného záberu klišovité, patetické a nevýrazne natočené, až ma to samého prekvapilo, ako ten film doteraz zbožňujem. Just a guilty pleasure. (70%) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Pekný dojáčik, po ktorom určite veľa detí chcelo papagája. Na rodinný film to má prepracovanejší scenár, než by ste čakali. Papagáj je zriedkavý filmový hrdina, takže plus za originalitu. Aj po 25 rokoch má film čo povedať a divácky funguje. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem zase shlédl v televizi a musím říci, že je to rodinná komedie jako vyšitá....Zábava, vtip, dojemné scény i scény sršící veselím, to vše pozdvihuje papouška Paulieho na * * * * ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Roztomilý rodinný film, v kterém je, jako v jednom z mála, hlavní postavou papoušek. Jelikož já mám pro tyto opeřence slabost, musel jsem ho vidět. Děj nebyl ani tak infantilní jak by se očekávalo. Papouškovo dobrodružství a jeho putování vcelku zaujme. I přesto, že je hlavním aktérem zvíře, vás film dokáže vtáhnout do děje. Samozřejmě ve finále se příběh neobejde bez happyendu Ale co by jste čekali, vždyť je tento kousek určen především dětem. Ovšem milovníkům papoušků ho mohu směle doporučit. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle by měl vypadat pořádný hraný rodinný film s mluvícím zvířátkem v hlavní roli. Se sympatickým hlavním hrdinou, dostatečným počtem vtipných hlášek pro všechny věkové kategorie (Paulie popravdě perlil neustále), zajímavými vedlejšími postavami, poutavou zápletkou a na svůj žánr inteligentním scénářem. To všechno tady prostě bylo a když pominu to občasné přehnané tlačení na pilu, nemá to chyby. A jelikož jsem si slíbil, že kvůli Monkovi v hlavní lidské roli nadhodnotím, protože Shalhoub mi zatím sedl úplně ve všem, co jsem s ním kdy viděl, tak tomu nakonec ten plný počet dám. Bylo to pro mě hodně příjemné překvapení i v mém věku a ve svém žánru je to podle mě jeden z nejlepších filmů svého druhu. A když to dokonale splňuje všechny atributy svého žánru, nevidím důvod, proč to tak právoplatně neohodnotit. Slabých 5* ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Papoušek přinesl přesně to co jsem očekával. Monk coby ruský imigrant, který se spřátelí s mluvící papouškem, aby si vyslechl jeho životní příběh a pomohl mu najít jeho cíl. Tenhle rodinný film mi na dnešní ušmudlané odpoledne sednul jako ulitej a pěkně jsem si ho vychutnal. ()

Reklama

Reklama