Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když jste nejvtipnější a nejrychleji mluvící papoušek na světě, můžete se ocitnout ve světě potíží - velmi rychle - jak zjišťuje Paulie v tomto dobrodružství k popukání, které ocení celá rodina. Když se malý ptáček s velkou osobností vydá najít milující dívku, která jej vychovala, zjišťuje, že jeho schopnost mluvit jej dostane do velkých problémů. Ale díky své schopnosti se rychle vykecat z každé šlamastyky, svému daru žvanit, srdci plnému naděje a podivnému zvěřinci lidských přátel si nakonec uvědomí svůj nejdůležitější sen - být konečně doma! (Paramount Network)

(více)

Recenze (63)

tomeek 

všechny recenze uživatele

Nesnáším filmy o zvířátkách. Jediný důvod, proč jsem to viděl je, že to šlo ráno v televizi a na moji kocovinu to bylo zajímavější, než pohled do stropu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Originální zvířecí hrdina, vynikající Tony Shalhoub a fajný scénář. V dětství mě to neskutečně dojalo a viděl jsem to mnohokrát. Nedávno jsem to viděl znovu a pořád to bylo moc pěkné. Opravdu pěkný rodinný film. 75%. ()

July 

všechny recenze uživatele

Hezký dojemný rodinný příběh o chytrém papouškovi. Pěkně natočené, rozhodně jeden z lepších filmů kategorie "zvířecích rodinných filmů". ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nový zaměstnanec v společnosti pro výzkum komunikace lidí a zvířat, ruský uklízeč Míša najde ve sklepě společnosti střežené tajemství - mluvícího papouška. Tenhle se ale liší od ostatních mluvicích papoušků tím, že skutečně přemýšlí a mluví. A tak vypráví Míšovi svůj životní příběh o hledání holčičky Marie, která jej naučila mluvit ... Pokud je vám něco mezi 0 a 12 lety, tak jste přesně ta cílová kategorie pro tento film. Vzhledem k tomu, že už mi těch 12 kdysi bylo, tak mi bylo od prvních minut jasné, jak to celé dopadne. Nicméně i tak bych našel několik světlých míst - třeba bezvadný český dabing ruského Míšy... ()

cross 

všechny recenze uživatele

Paulie má naprosto všechny artefakty, které potěší širokou škálu dětí.A ani dospělí se při jeho sledování určitě neukoušou nudou. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, ale v rámci rodinné komedie s mluvícím zástupcem zvířecí říše docela ok. Happyend mohl být trochu méně otravný (to rozhodně) a záporák víc záporný (v každém případě, takto člověk ani nemá ke komu cítit nenávist za papouškovy patálie), ale jinak fakt v pohodě. 50% ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Mistr toomek a jeho inteligentní komentář. Nelze se poté divit že film, i přesto slušné hodnocení se týče žánrovky, modé hodnocení. ()

Pelargius 

všechny recenze uživatele

Tento film je taková má slabost. Ačkoli je nic moc, příšerně zahraný a taky celkem o ničem, přesto to je jediný film, u kterého jsem se kdy rozbrečel ( tak a je to venku ! ). Byl jsem sice tehdy malý a neznalý, přesto to ve mně budí sentimentální vzpomínky. Bylo mi tak 7 let, když jsem viděl, čím vším si ten nebohý papoušek prošel. Tehdy jsem z toho měl pořádný mindrák. Jé, to byly časy... ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Rodinne filmy s inteligentnimi zviraty uz se mi hodne zprotivily (hlavne ty, kde zvirata sportuji). Tohle me ale opravdu chytlo, jednak protoze mam rad papousky, ale hlavne je tenhle dil skvele natoceny, ten Aratinga opravdu exceluje. Byl tak uveritelny, ze me tezce premohl i ten sentiment, a to mi bylo 12 uz hodne davno. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Klasická sentimentální rodiná komedia o cestujícím zvířeti. Nic originálního ale i přesto chvilkama zábavné ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědoma toho, že dávám tři hvězdy na film, v němž mluví papoušek, a jsem si vědoma toho, že jsem vcelku velký odpůrce všech filmů, ve kterých mluví zvířata. Ale Paulie mi připadal tak nějak opravdový. Docela pěkný rodinný film. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Rodinný film pro děti. Vyšší hodnocení si zaslouží, protože po všech filmech o koních a psech je rozhodně osvěžující se podívat i na reálné mazlíčky, které by mohli rodiče pořídit dětem a chov exotů je ekonomicky a ekologicky nenáročný, pokud dítko bude chtít zvířátko a ne filmovou hračku. ()

22matelko 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť ale tento film bol výborný. Síce filmy tohto druju moc nemusím ale tento fak že doslal. PAULIE bol týpek. **** ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Vcelku normální rodinná komedie. Se vším, co k tomu patří. Trocha humoru, mnoho patosu a srdceryvnosti. Mohlo být hůř. ()

Tominecek 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film, který všechny potěší a nezklame. Človek nesmí moc přemýšlet nad tím, že hlavního hrdinu ruského původu po únosu papouška čekalo vyhoštění. Takové detaily ve filmu pro děti nejsou důležité. ()

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Docela milý rodinný film, kde jedinou výhradu mám k dabingu papouška Paulieho, ten hlas mi tam nějak nesedl. Nejlepší byla scéna, kdy banda vědeckých pracovníků odborně zkoumala papouška pomocí sofistikované metody. Ukazovali mu k poznání kartičky s jednoduchými obrázky a očekávali pouhé zaskřehotání jednoduchých odpovědí typu "dům", "deštník", "pizza"... jenže papoušek se neudržel a začal jim dělat rozsáhlou přednášku o tom, co je to pizza, že se jí po celém světě, jaké všeliké přísady se na ni můžou dávat, jakou pizzu on sám má nejdraši a zakočil ten sáhodlouhý a květnatý proslov tím, že už by jim taky mohlo dojít, že on má teď hlad a pizza by bodla :-)) Závěrečná scéna shledání byla zvláštní, ale ze života. Paulie se holt za ty roky nezměnil, ale svou milovanou holčičku Marii už nepoznal, "trochu" mu vyrostla a tak z toho byl perplex. Smutné, ale nakonec naštěstí s (opeřeným) happyendem. ()

Viky.05 

všechny recenze uživatele

Krásny rodinny film, standart za 3*...ale protože ten papoušek dobře mluvil a některe jeho hlašky byly "all inclusive", musim 1* přidat :) ()

cm hardy 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tento film nedávno podíval, úplně jsem se vrátil do doby, když mi bylo něco kolem 6 let. Vím, že někomu můžou prijít mé 4 hvězdy jako "bláznovství", ale pro mě má tento film zvláštní kouzlo. ()

Reklama

Reklama