Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když jste nejvtipnější a nejrychleji mluvící papoušek na světě, můžete se ocitnout ve světě potíží - velmi rychle - jak zjišťuje Paulie v tomto dobrodružství k popukání, které ocení celá rodina. Když se malý ptáček s velkou osobností vydá najít milující dívku, která jej vychovala, zjišťuje, že jeho schopnost mluvit jej dostane do velkých problémů. Ale díky své schopnosti se rychle vykecat z každé šlamastyky, svému daru žvanit, srdci plnému naděje a podivnému zvěřinci lidských přátel si nakonec uvědomí svůj nejdůležitější sen - být konečně doma! (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Leč je z toho cítít zřejmý vliv kultovní Lassie, tak si to ve své variaci plní všechno, co má. Dojemné rodinné vyprávění, které přes všechny osudy, jenž spojuje utváří velmi funkční příběh. Moc dobře odvedené scény s papouškem, kde mluví. Zcela jasně to má spíše televizní parametry a ve svém tempu to nemusí být úplně nejzáživnější, ale jde o snímek, který po letech nějak zkultovněl. 70% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, ale v rámci rodinné komedie s mluvícím zástupcem zvířecí říše docela ok. Happyend mohl být trochu méně otravný (to rozhodně) a záporák víc záporný (v každém případě, takto člověk ani nemá ke komu cítit nenávist za papouškovy patálie), ale jinak fakt v pohodě. 50% ()

Reklama

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Docela milý rodinný film, kde jedinou výhradu mám k dabingu papouška Paulieho, ten hlas mi tam nějak nesedl. Nejlepší byla scéna, kdy banda vědeckých pracovníků odborně zkoumala papouška pomocí sofistikované metody. Ukazovali mu k poznání kartičky s jednoduchými obrázky a očekávali pouhé zaskřehotání jednoduchých odpovědí typu "dům", "deštník", "pizza"... jenže papoušek se neudržel a začal jim dělat rozsáhlou přednášku o tom, co je to pizza, že se jí po celém světě, jaké všeliké přísady se na ni můžou dávat, jakou pizzu on sám má nejdraši a zakočil ten sáhodlouhý a květnatý proslov tím, že už by jim taky mohlo dojít, že on má teď hlad a pizza by bodla :-)) Závěrečná scéna shledání byla zvláštní, ale ze života. Paulie se holt za ty roky nezměnil, ale svou milovanou holčičku Marii už nepoznal, "trochu" mu vyrostla a tak z toho byl perplex. Smutné, ale nakonec naštěstí s (opeřeným) happyendem. ()

Pelargius 

všechny recenze uživatele

Tento film je taková má slabost. Ačkoli je nic moc, příšerně zahraný a taky celkem o ničem, přesto to je jediný film, u kterého jsem se kdy rozbrečel ( tak a je to venku ! ). Byl jsem sice tehdy malý a neznalý, přesto to ve mně budí sentimentální vzpomínky. Bylo mi tak 7 let, když jsem viděl, čím vším si ten nebohý papoušek prošel. Tehdy jsem z toho měl pořádný mindrák. Jé, to byly časy... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších rodinných filmov, tak keď sa vám to páčilo, nebojte sa pridať hviezdičku! Mne sa to páčilo aj keď som mal desať, aj teraz, keď mám dvadsať. A mám silný dojem, že si to pozriem rád aj s deťmi, keď budem mať štyridsať. Taká milá pohodička so slzami na konci, s perfektným dabingom hlavne u Paulieho a krásny a talentovaný herec-papagáj, dojemný príbeh, pár zlovestných postáv a záver ako má byť. 80%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Další variantou pro dabéra Pauliho byl Buddy Hackett, pro lepší dojem byl však upřednostněn Jay Mohr. (Borrtex)
  • Mezi lety 1998 a 1999 byl film distribuován ve 24 zemích v 10 jazykových verzích. (Borrtex)

Reklama

Reklama