Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Cheech Marin je prostě číslo. Jeho nápady...., panečku komplet celou Hollywoodskou brigádu těch let /Candy, Murphy, Chevy Chase a spol/ smete jak nic. Než oni udělají jeden normální gag, tak Marin už šlape ten desátý originální. Vedle dua je v hlavní roli i Stacy Keach (policajt), koho já asi začnu více sledovat, protože i tady je naprosto vynikající. Jednoznačně nejlepším hercem ,,večera,,. Tento film je vynikající jízda, věci se dějí pořád, navíc má i super soundtrack akorát do nálady. -se dá najít i pod názvem Vzhůru kouřem. 4/5 ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Cheech a Chong je dvojice, o které jsem slyšel už několikrát, komedii Stoupat jako dým dokonce vychválili i chlapci z Moviezone, takže jsem se rozhodl na ni podívat. Čekal jsem něco jako Zahulíme, uvidíme nebo Kdo hulí, ten umí. To jsem vlastně dostal, jen s časovým rozdílem pětačtyřiceti let, což je i na mě už dost dlouhá doba na to, abych se u některých fórků sice zasmál, ale zbytek kolem mě prosvištěl a já marně přemýšlel nad tím, čím je tahle komedie tak legendární. Kdyby můj otec v mládí hulil, možná by film ocenil víc, já ale kouřil trávu asi o dvacet let později a to je sakra znát. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna v autě krátce po seznámení naprosto vynikající, žádná další už mě ale tak nepobavila. Ty džouky byly jaksi nedotažený. X krát jsem čekal na pointu, která nepřišla buď vůbec, nebo v nějaké úsporné podobě. Na svou dobu to mohl být poměrně odvážnej a progresivní počin, za to to ode mě má body plus. Jinak ale slabší kus. ()

sbinda 

všechny recenze uživatele

Tento kousek jsem viděl jen náhodou a v originále. Neznámý titul, neznámí herci, žádné očekávání. Přesto jsem smíchy rozbíjel pomyslné skleněné tabulky. Nejde o nikterak intelektuální zábavu, naopak, ten kdo si nikdy nezahulil, ten se zřejmě na "Up in SMoke" nenaladí. Humor na (ne)úrovni za 80%, který osloví většinu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Do večeře si najdeš nějakou práci, nebo tě pošlu na vojenskou školu!!!........... Zvláštní a hezké úvodní titulky na kapotě auta a veselý hudební doprovod. CITÁT - Ty bláho, je to vůbec joint? Vypadá jako hot dog............... Tak jsem z toho měl smíšené pocity, některé dialogy mě totálně rozesmály a některé naopak jsem vůbec nechápal. Ale vlastně není co chápat, když je celý štáb v rauši a snaží se do toho dostat i diváka. Některé události jsou naprosto šílené. Například první vystoupení nebo incident s jeptiškama. CITÁT - Jedinej kus masa, kterej může mnich v pátek je jeptiška............ Je to prostě jointový film a tak ho tak berte. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Film byl zakázán kontrolní institucí pro publikaci v Jižní Africe kvůli strachu z toho, "že by film mohl podpořit vnímání mladistvých směrem ke kouření marihuany". (7ynek)
  • Záběr, kdy žena šňupe prací prášek Ajax, byl proveden trubicí ukrytou v rukávu, která vedla k vysavači. (Epistemolog)

Reklama

Reklama