Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Huličský komedie se mně většinou nelíbí, ale tohle byl fakt nehorázně zábavnej punk. Marihuanový auto, pochcaná nohavice, rozhovor přes vysílačku a hlavně absolutní svobodomyslnost jak hlavních hrdinů, tak tvůrců. Živě si představuju, jak scény na druhej den natáčení vznikaly po pár jonitech celýho štábu. Takhle na pohodu se dneska už filmy netočí. Škoda, že jsem ve filmu málem nepoznal Ellen Barkin, protože teď jedu její filmy a tohle je Ellenin debut. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na svůj věk je to pořád docela dobrá komedie, spíše je na tom zarážející to, že už byl někdo něco takového schopen natočit tenkrát a od té doby se tenhle hodně specifický žánr nevyvinul. Ta dvojice je taková správňácká a opravdu je možné jim fandit, stejně jako je nesnášet. Místy jsem se docela zasmál, v což jsem doufal. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dá se to sledovat i bez jakýchkoliv podpůrných látek (a dokonce i bez předchozí zkušenosti s nimi) a stále to může být sranda na 4*. Já se alespoň bavila královsky. Tommy Chong je pro mě ode dneška synonymum zhulence. Viděla jsem ho prvně tedy v That 70's show, ale po dnešku aspoň vím, kde nabral ten talent na "man" and "dude" a vůbec svou vizáž. No a Cheech Marin mu dělal perfektního parťáka. Jinak ach ten paradox, že si pořád stěžovali, kde vezmou hulení, když jeli v autě vyrobeném z trávy. "Pozor všem jednotkám. Měníme kód 3 - přímé sledování na kód 347 - úplná ztráta objektu kvůli totální neschopnosti." ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Cheech Marin je prostě číslo. Jeho nápady...., panečku komplet celou Hollywoodskou brigádu těch let /Candy, Murphy, Chevy Chase a spol/ smete jak nic. Než oni udělají jeden normální gag, tak Marin už šlape ten desátý originální. Vedle dua je v hlavní roli i Stacy Keach (policajt), koho já asi začnu více sledovat, protože i tady je naprosto vynikající. Jednoznačně nejlepším hercem ,,večera,,. Tento film je vynikající jízda, věci se dějí pořád, navíc má i super soundtrack akorát do nálady. -se dá najít i pod názvem Vzhůru kouřem. 4/5 ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

toz takto... je to v niektorych momentoch prestrelene ? ano je... dakedy je to naozaj az moc tlacenie na pilu, ale potom su tam take momenty, ze by sa z toho jeden umlatil smiechom a to sa mne veru nestava. 4 hviezdy by boli uplne objektivne, ale tych par momentov, ktore su tam...rec tela...you can knock, but you can't come in... to su neskutocne chutovky. Odporucam pozerat pod vplyvom... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Pes, který jedl burrito poté, co byl odhozen na zem, nebyl cvičeným psem. Šlo o zatoulaného psa, který jednoduše vstoupil do záběru, vzal burrito a odešel. Hercům Cheech Marinovi a Tommy Chongovi se to natolik líbilo, že záběr ve filmu zůstal. (Epistemolog)
  • Film byl zakázán kontrolní institucí pro publikaci v Jižní Africe kvůli strachu z toho, "že by film mohl podpořit vnímání mladistvých směrem ke kouření marihuany". (7ynek)

Reklama

Reklama