Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Recenze (136)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Huličský komedie se mně většinou nelíbí, ale tohle byl fakt nehorázně zábavnej punk. Marihuanový auto, pochcaná nohavice, rozhovor přes vysílačku a hlavně absolutní svobodomyslnost jak hlavních hrdinů, tak tvůrců. Živě si představuju, jak scény na druhej den natáčení vznikaly po pár jonitech celýho štábu. Takhle na pohodu se dneska už filmy netočí. Škoda, že jsem ve filmu málem nepoznal Ellen Barkin, protože teď jedu její filmy a tohle je Ellenin debut. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čím víc u toho budete zhulený, tím víc se vám to bude líbit. Když nebudete zhulený vůbec, tak to asi nebude zrovna srandy kopec. Na rozdíl od dnešních huličských komedií, které jsou dělané tak, že se jim bude smát i někdo kdo v životě joint neměl, je Up in Smoke zaměřené na poněkud užší diváckou skupinu :D ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pramatka všech zhuleneckých questovek, počínaje "Hele, vole, kde mám káru" a "Tenacious D" konče... Spousta nápadů, parádní zhulenecké haluze a několik do naprosté dokonalosti vygradovaných scén, jediným problémem jsou tak hudební pasáže, které jsou prostě nesnesitelně přepálené, skoro jako by ta jejich skupina skutečně existovala a chtěla se co nejvíc prodat.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vyhulená komedie ze sedmdesátých let? No proč ne, ono se to v podstatě nijak extra neliší od těch dnešních, teda až na to, že v dnešní době to je jakoby "normální" a tehdy tokový lidi byli hipíci. Jinak hlavní dvojička je fakt ukázkově dementní, nejvíc vyniká samozřejme Cheech Marin, známej hlavně jako dobytkářskej barman s Desperada, ale tady je tak o 30 kilo lehčí a celkem namakanej, ale ani jeho parťák Tommy Chong moc mozkových buněk nepobral a ty co měl, ty stihnul vyhulit běhěm filmu z palice, takže bych to tipnul, že na konci skončil na nule, na což člověk přijde hned na začátku, kdy tam vytáhne gigantickýho špeka a s spolu se svým parťákem Cheechem, aniž by se nějak znali, ho tam daj. Jinak děj neni nic geniálního, taky kdo by něco takovýho čekal, že jo, prostě dvojka furt hulí, shání hulení, polda Stacy Keach jde po všech huličích a na závěr si vyjedou v autě udělaným z trávy a Stacy Keach za nima, ale je to prostě prdel a o to tu jde hlavně. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Huličská komédia jak bič, to nepochybne, ale nielen. Veď si len zoberte to množstvo liekov, čo do seba aktéri filmu do seba hádzali miestami doslova po hrstiach, toho prášku, čo vyšňupali. Takže sa domnievam, že komédiu si vychutná každý závislák, a nemusí to byť práve vysmiaty hulič. Kľudne nejaký fanda zelených japonských čajov. Vec, čo okamžite udrie do očí je vizáž hlavných hrdinov, ale vlastne všetkých týpkov v príbehu. Akoby na mňa rozradostnene mávali nemecké šibnuté komédie, niekedy reznuté koženými nohavicami zo 70. a 80. rokov. Kdesi som tu v komentároch zachytil tvrdenie, že čo si mohli filmári všetko dovoliť koncom 70. Ozaj? Veď policajti boli síce smiešni, ale úspešní. A hlavní hrdinovia vlastne tiež. Takže odvážnosťou k optimizmu? Navštívte náš svet: tam sa za drogy nezatvára, pretože vždy pomôže tá kurva náhoda. Strih roka vyhráva ten, čo nasleduje po skončení súdu, keď jeden z hlavných týpkov vychsrtne vypitý pohár vodky sudkyni do xichtu. Taká excelentná skratka sa len tak nevidí. Pripomenulo mi to Jarmuscha. Ale nebojte, asi len v tomto. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně podařilo sehnat první kousek od téhle neskutečně vymaštěné dvojice a ono je to dokonce velmi zábavné. Vezměte třeba Zahulíme, uvidíme. Pošlete to časem o dvacet let zpátky a víte tak zhruba o čem je tohle dílo. Za střízliva za tři, v jiném stavu někde na kalbě s kamarády bych asi hvězdičku přidal. :-) ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Historický milník nielen v odpaľovaní zodpovedne stočených "Mary Jane" šulcov, ale aj neobyčajná matéria opisujúca stavy pod vplyvom THC na ploche hraného filmu. Obsahuje všetko, čo si táto téza vyžaduje-dvoch spráskaných kamarátov/huličov ktorým šťastena praje v každom prípade (bubeník Anthony Stoner stretávajúci gytaristu Pedra De Pacasa), cestu odniekiaľ niekam spojenú s "tučnými" opletačkami (výletík z Mexika do L.A. a jeho náležitá výplň-dymová clona, mníšky, "Pot mobil", "Bee Gees", koncert, etc.) a samozrejme postoj neposlušných "slackerov" doplňujúci ich recesijnú ignoranciu spol. konvencií (bohovský/é výsmech/zhulenie policajta, verejné inhalovanie/neskrývanie makaku, ľahostajné/ý vymanenie/únik z tradičných rodinných hodnôt za účelom žiť odlišne, spontánne, slobodne). Vtedajšími inzerentami odmietaný recept na "výrobu trhaviny" je v súčasnosti použitý/modulovaný v mnohých podarených ("Pineapple Express", "Harold & Kumar Go to White Castle"), nepodarených ("How High", "Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay") a trápnych ("Dude, Where's My Car?", "Half Baked" ) napodobeninách. Žiadna z nich však nemá v sebe ten ranný-neprekonateľne okúzľujúci štýl. "Up in smoke, man"… ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

This is really cool shit, man! Ač nejsem hulič, tak jsem si tento všemi možnými druhy drog prošpikovaný road trip skvěle užil (což by Vám jistě potvrdila paní sedící naproti mě ve vlaku, kterou jsem několikrát poprskal svými výbuchy smíchu). Pokud se chcete výborně pobavit, tak rozhodně musím tento kousek doporučit, ať už s hulením či bez něj :-) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nevzal jsem to. Numím rozlišit, jestli film už zavál písek času, anebo byl hloupoučký vždycky, ale kromě několika tak tak vtipných hlášek a praštěných situací mě zkrátka nezaujal. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zábavná, uhulená road movie s párikom excentrických bláznov, ktorí ako dvojka fungovali na jednotku... Niektoré vtipné scénky pobavili menej, iné zase toľko, že som dostal kŕče do brucha. Celkový dojem je preto výborný. 75/100 ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle nějak má vypadat film z prostředí hulení, halucinogenních kyselin a dalších sněhových drog. To vše s nenuceným humorem bez hranic. Přiznám se, že s dabingem si to vážně neumím představit, a raději si to ani nepředstavuju. Po 20ti minutách filmu už bych se hodně divil, kdyby věta nekončila slovem "man". Chongova přirozená mluva a (hippie) reakce jsou výborné stejně jako vysmažené ksichty přítomných slečen. Naprosto skvělý, chvílemi pochopitelně absurdně se vyvíjející tripový výlet nejen těchto dvou zmatlanců je potřeba vidět, líbí-li se Ti filmy tohoto typu. Ovšem musím jasně prohlásit, že novodobé komedie z podobného prostředí, jsou oproti tomuto filmu, až neuvěřitelně trapné. Skutečně výborná zábava, která má takový, řekl bych, až formanovsky laděný závěr. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních a vůbec nejkvalitnějších huličských komedií. Cheech i Chong jsou oba nehorázní sympaťáci a při některých společných scénách mě dostávali smíchy do kolen. Ze scén u mě vede Labrador a přejezd hranic s marihuanovým autem. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nehulim, ale diky par kamaradum uz znam nejake "zaklady kultury". Hulicskou komedii z roku 1978 jsem si pustil ciste pro rozsireni svych kinematografickych obzoru. Prvni polovina filmu je dle meho o poznani lepsi a jeden for strida dalsi ve smrtici kadenci, ale pozdeji mi prislo, ze strihac a reziser se asi take pekne zhulili a ja se zacal tak trochu ztracet. Ovsem ani v druhe polovine filmu neni nouze o nejake ty forky (viz. songy na souboji kapel), ale vetsinou jsou slabsiho kalibru. Celkove vzato lepsi tri hvezdy, ale jsem zvedav na kamarady, jak tento film prijmou oni, pro ktere je vlastne natoceny :-) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Konečne viem, kde bral Kevin Smith inšpiráciu. Ako to povedal Ethan Suplee v Chasing Amy: "Bluntman a Chronic vznikli skrížením Billa a Teda s Cheechom a Chongom!" A Jay a Tichý Bob asi tiež... Na ochutnávku ústredný song: http://www.youtube.com/watch?v=RUWD-FflZPI A súhlasím; zábavnosť tejto komédie je priamo úmerná množstvu požitej marihuany. Ja som sa bavil skvele. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som sa rozhodol zhliadnuť i čisto komediálny kúsok, no v tomto prípade som sa takmer vôbec nechytal. Jednoduchá story o dvoch huličochtivých indivíduách poskytuje okrem príjemného dobového soundtracku len minimum scénok, nútiacich ma k náznaku úsmevu. Druhá polovica filmu je už vyslovene nabitá nudou a čakanie na záver je nepríjemne zdĺhavé, no i tak si myslím, že tento film je lepšou variantou, ako väčšina súčasných filmov s témou marihuanového pokušenia, v ktorých dominuje iritujúca hip-hopová subkultúra. ()

Reklama

Reklama