Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy a Bo opustili po ukončení studia malé město, kde bydleli a vydali se autem na weekend do Los Angeles. Po krátké době začnou kolem sebe řádit a zanechávají po sobě řadu těl. Násilí je čím dál tím horší... (oficiální text distributora)

Recenze (26)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen a jeho kámoš dokončej studium na high school a jedou si ještě naposledy užít nějakou zábavu, než začnou makat v místní fabrice. Ta zábava spočívá v tom, že začnou bez nějakejch zjevnejch důvodů zabijet různý lidi, který zrovna potkaj. Sice je to poněkud divný, ale celkem se na to dalo dívat. Jenže pak přišlo úplně dementní finále, který rozhodlo o tom, že dávám nakonec jenom 2 hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som veľmi milo prekvapený, ako "seriózne" poňala myšlienku vraždenia pre zábavu, Penelope Spheeris. Mimoriadneho násilia sa divák síce nedočká, no tá bezstarostnosť z vraždenia, akoby išlo o bežnú náplň všedného dňa, tá je skutočne vyobrazená viac ako solídnym spôsobom. Mne osobne rozuzlenie nevadilo ( a prečo aj?), len škoda, že to nemalo väčšie grády či temnejšiu atmosféru. Inak Charlie Sheen je tu ako Johnny Depp v Nočnej More. Kto by to bol povedal, že sa z neho odstupom času stane jeden z najväčších šašov vo filmovom priemysle. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dodělali školu a čekala je budoucnost ve fabrice. Ta jim ale moc nevoněla. Jenže to ještě netušili, že po tomhle víkendu v Los Angeles je čeká budoucnost úplně jiná. Celkem mě překvapilo, že má film tak málo hodnocení. Za tip na tenhle film vděčím uživateli HorrFi. Díky kámo. Bylo fajn vidět mladýho Charlieho Sheena. Ikdyž ten tu byl ve stínu svýho vypečenýho kamarádíčka. To byl dobrej pošuk. Celkově jde spíš o takověj průměrnej film, kterej neměl šanci na to aby udělal větší díru do světa filmu. Takhle málo hodnotících mě ale celkem překvapilo. Film lze najít pod třemi českými názvy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Motivace vytvoření námětu i natočení filmu jsou mi záhadou, což se ovšem dá říct i o chování "hlavních postav". Mám věřit, že dva kluci víceméně normálně prolezli až na konec střední školy, aby se pak z nich náhle přes noc stali vraždící maniaci? Otřesné dialogy a nepovedený dabing (Tonda Navrátil namluvil asi 58 postav...). ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na výlet s Šýnem a jeho blondatym kamaradem bych teda nechtěl..sice sejmou každého, kdo je nasere..jedou si ve fajn káře..ale není to tak cool, jak to na první pohled vypadá. Dialogy jsou takový.. bláboly a celý je to takový jentak z nudy natočený..aspoň mě to tak přijde. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

"Eat my fuck." Krásne nekorektná anarchistická jazda dvoch asociálnych vyvrhelov ulicami nočného L.A. optikou režisérky, ktorá spracovala jasne exploatačný námet do nadčasového pojednania o toxickej maskulinite a not-so-yuppie (čti: blue collar youth) nihilizme. Bez moralít a bez filtru. Nazoomovaný úsmev Davida Berkowitza (Son of Sam) v opening credits montáži. No reason, no remorse. Just pure mayhem. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to výborná uvolněná pohodovka s typickými 80s´ trademarky, dobrou muzikou a výtečným Charlie Sheenem. Postupně ale začne zejména blonďatý týpek bezdůvodně magořit a zabíjet každého na potkání, což mi postupem času zejména svým "no reason" faktorem (podobně jako v Gavrasově Notre jour viendra) začalo hodně lézt krkem. Kdyby se film držel jenom u takových trochu tvrdších rošťáren jako v úvodní části, bylo by to pro film mnohem lepší, než prkenné přimotávání nesmyslných násilností. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Chtěly svíst? Stačilo poprosit.!“ Zrovna nedávno jsem navštívil ve vedlejším městě Levné knihy a DVD s tímto filmem se na mě usmívalo hned v první řadě. Neodolal jsem, protože Charlieho Sheena mám rád a tak jsem byl hlavně zvědavý, jak si vedl ve svých začátcích. No příběhově to zrovna moc originální není, ale Maxwell Caulfield si nevedl vůbec špatně a jasně patřil k tomu nejlepšímu. Nebýt jeho psychopatickým sklonům, museli bychom si vystačit jen s těmi několika „neslušnými výrazy“ – potažmo hláškami, které se tu objeví. Tempo bylo na můj vkus dost vlažné, ale místy se přece jenom podařilo tvůrcům navodit alespoň trochu příjemnou atmosféru. Takže zakončeme to hláškou „Ta stará PÍČA se do nich naváží…“ 50% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia US konina z 80. rokov, ktorej chyba vsetko esencialne : herecke vykony, poriadna rezia, dej ...... prechadzanie sa dvoch chlapcov po meste nemozno povazovat za film. 15 % ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Když pominu nevydařenou režii a občas stupidní dialogy, tak to je poměrně slušný příběh mladistvých masových vrahů. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mrazí až do morku kostí, spratkovství a zahálka, které vedou až k přečinu nejvyššímu, je zvláštní vidět Sheena v negativní roli, když váží 60 kilo i s postelí, takový zvláštní extrém...............moje hodnocení = 8 z 10. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Naproste nesmyslný děj, který postrádá byť jen špetku reálného základu. Jenom nesmyslné násilí a běsnění jinak "normálních" kluků. ()

Dzarule 

všechny recenze uživatele

Mustaffa fakt dobré, už se nemusim dívat... ale nevadi stejne sem se koukal a chybu sem rozhodně neudělal. Je to tak 70% snimek a vse co se k němu dá říct, už vystuhnul Koldyn. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Malé filmové překvapení, které od svého natočení nezestárlo, Naopak, problematikou, kterou se zaobírá, je stále aktuální. Který dospívající nezažíval podobnou frustraci, že ty nejhezčí dívky jej neustále přehlížejí. Kolik z nás neztratilo směr a perspektivu po dokončení školy. Většina z nás však nedala této frustraci takový brutální průchod jako Roy (Bo je víceméně pouhý zúčastněný pozorovatel). Dialogy jsou až mrazivě přesné, od většiny dospívajících neuslyšíte ani dnes diametrálně odlišné. Celý výlet Roye a Boa do LA by se dal pojmout i jako vulgárnější výpověd o celé naší západní společnosti. Stupňující se frustrace a deprivace se musí někde a nějak zákonitě projevit, zvlášť, když alkoholem dopovaný organismus je stále pod menší kontrolou superega a volní jednání začíná řídit id. Bohužel, naše blahobytná konzumní společnost vytváří takových Royů a Boů desítky a desítky... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ničím nevybočující osmdesátka hrubšího zrna s těžko uvěřitelným základem a jak už to u podobně laděných snímků bývá, s kariéru startujícími ušáky v hlavních rolích. Problém číslo jedna: Námět tlačí až moc na pilu......kdyby nechal Roye s Boem jenom tak trochu rošťačit, nabral by příběh realističtější kontury. Problém číslo dvě: Chlapci nevlastní (Caulfield trochu ano) onu toliko potřebou sociopatickou auru, jako například Timothy Van Patten v Třídě roku 1984 nebo samotný Alex deLarge Malcolma McDowella. Problém číslo tři: tím jsou stručně řečeno dialogy. Problém číslo čtyři: Nelogické chování ústřední dvojice. Problém číslo pět: Ten se týká pouze naších luhů a hájů, ale našinci dostupná kopie je co se týče dabingu.....no, řekněme slabší. I přes to všechno povinnost, pro ty, jenž jako já již v mládí propadly kultu Charlieho Sheena. ()

Nail 

všechny recenze uživatele

Jejich řádění není špatné, napadení íránce, zabití homosexuála a pár dalších, ale na Mechanický pomeranč to nemá. Je to takové jednoduché, nějak tam postrádám větší hloubku a díky tomu film sklouzává na průměr. ()

Šípek 

všechny recenze uživatele

Příběh o cestě dvou kámošů ze střední po USA, kde jeden je hodnej a druhej zlej. Sorry, tak takhle to myslím nechodí, dokonce snad ani v Americe ne. A oni ti herci se přitom tak snažej, přesto se jim jejich jednání nedá nějak věřit, Další hvězdu potenciálně dobrého filmu strhávám za zbytečné nadužívání peprných výrazů, Pro mě zklamání. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Zásadní výtka - navzdory téměř permanentní akci (nebo možná právě proto?) chybí gradace atmosféry, k čemuž přispívá i neobjasněná motivace k takové brutalitě. Vlastně chybí jakákoliv atmosféra. Prostě jen nezúčastněně sleduju běsnění a počítám mrtvoly: hm, tak tuhle asi taky zabijou, jemináčku to je ale překvapení.... A stupidní unavující hudba, která jen tupě podbarvuje právě probíhající děj. ()

Reklama

Reklama