Reklama

Reklama

Breakin'

  • USA Breakin' (více)
Trailer

Obsahy(1)

V prvním slavném snímku o break dance ztvárnila Lucinda Dickey nespokojenou jazzovou tanečnici Kelly. Tahle mladá a atraktivní studentka nesnáší přísný režim svého učitele, a když se seznámí se skupinou pouličních tanečníků, kteří vyznávají break dance, příliš neváhá a upjatou taneční školu opouští. Dá se dohromady s nerozlučnou dvojkou, mladíky Ozonem (Adolfo Quinones) a Turbem (Michael Chambers), a nově vzniklá trojice se brzy stává senzací pouličního tance. Ve snímku se jako klubový MC objevuje také slavný rapper ICE-T. Necelý rok po tomto úspěšném snímku vzniklo pokračování s názvem Breakin’: Electric Boogaloo. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Ve snímku jako jeden z tanečníků účinkuje i Richard Colón, známější pod uměleckým breakovým jménem "Crazy Legs". Je zakládajícím členem nejznámější break dancové skupiny na světě The Rock Steady Crew, ze které se stalo celosvětové breakové hnutí. The Rock Steady Crew se stali několikrát mistry světa v break dance a Crazy Legs v tomto hnutí působil jako prezident několik dalších desetiletí. (BrianStorker)
  • Prvotní myšlenka na vznik filmu přišla od dcery Menahema Golana, poté co spatřila breakdance na Venice beach. (Grimaldi)
  • Film je inspirován dokumentárním snímkem "Breakin ´a Enterin" o hudebním klubu Radiotron v Los Angeles. (Terva)
  • Film soutěžil o Cenu mladého umělce v kategorii nejlepší rodinný film, muzikál nebo komedie. (Terva)

Reklama

Reklama