Reklama

Reklama

Vas ožidajet graždanka Nikanorova

  • Sovětský svaz Вас ожидает гражданка Никанорова (více)

Obsahy(1)

Žila byla na vesnici mladá žena Jekaterina Nikanorova (Natalja Gundareva) a toužila po pohádkovém princi, se kterým by žila šťastně až do smrti. Jenže sovětská vesnice sedmdesátých let nebyla pohádka a všichni si z ní dělali srandu. Pak našla prince, zamilovala se, prodala dům a odjeli společně… jenže princ nebyl až tak pohádkový a zdrhnul. A Káťa capala hezky s kufrem kilometry z nádraží a pak přes vesnici domů. „Zase zpátky? A kde máš prince? Utekl?“ No jo, domů, ale v domě žije veterinář Pavel Ďjožkin (Borislav Bronďukov) a předseda kolchozu ho nemá kam jinam dát. Ona je zklamaná a on má taky svoje zkušenosti s partnerkami a je nedůvěřivý, Vesnice je pozoruje, popichuje, občas podporuje, a tak začíná nucené (než veterináři něco najdou) soužití dvou v jádru dobrých, ale hodně zvláštních lidí. (Peabody)

(více)

Recenze (2)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pekne typicke sedmdesatkove sovetske romanticke drama, prevazne se odehravajici na venkove. Skvela Наталья Гундарева v hlavni roli. P.S.: v kine jim davaji nadherny film Ещё раз про любовь. ;) ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Docela solidní, navíc - ač je to ještě preGorbačovovská éra, už se ten kolchozní venkov podle mých zkušeností neidealizuje tak jako města. Gundareva se mi líbila už v Podzimním maratonu, výrazný slovanský typ, tam jsem si ji prvně uvědomil a to byla na LFŠ docela bomba, moc dobrý film, kde jsem dobře snášel i Leonova. Ten veterinář je taky vcelku uvěřitelný a tak ta romance docela pěkně plyne k očekávanému happyendu. A ta hlavní figura hledající prince rozhodně není komsomolský ideál, i když to je už jen poznámka pro pamětníky :-). ()

Reklama

Reklama