Reklama

Reklama

Edith Cushingová (Mia Wasikowska) je na svou dobu velmi emancipovaná dívka s literárním talentem a nepěkným traumatem z dětství, s nímž se vypořádává právě psaním. Záhadnému cizinci, siru Thomasi Sharpeovi (Tom Hiddleston), se její texty líbí, jí se pro změnu zamlouvá on. Dokonce tak, že po tragické otcově smrti brzy odloží smutek a provdá se za něj. Díky sňatku se stane spolumajitelkou panství Purpurový vrch, jemuž vévodí majestátní, leč chátrající viktoriánský dům, jehož děravou střechou padá do vstupní haly déšť, sníh a listí. V jeho ponurých stěnách se Edith rozhodně necítí jako doma. Přispívá k tomu odměřenost její švagrové Lucille (Jessica Chastain) a spousta děsivých vizí, jež ji provázejí od chvíle, kdy prvně překročila práh. Edith je sice k smrti vyděšená, zároveň ji ale zvědavost nutí odhalovat tajemství, které se dům snaží pohřbít. Že jí při téhle pátrací akci půjde neustále o život, asi není potřeba dodávat. (CinemArt)

(více)

Diskuze

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Fiiha, na fantasy velmi nie som, ale horory mam rad a toto bolo dobre natolko, ze som takmer dal aj stvrtu hviezdicku. Skvele kostymy, vizual, idealne zasadenie do minulosti, chutne efekty a zobrazenie duchov, trochu drsneho nasilia (aj ked ho nemusim), relevantna hudba. Oplati sa vidiet.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Lidi, vyčítat tomuhle filmu, že tam je moc romance třeba na úkor právě děsu je jako byste vyčítali westernu že se odehrává na americkém západě a jezdí se tam na koni. Tohle je čistý gotický horor a tenhle subžánr má přesně tyhle rysy. Od Del Tora určitě chtělo odvahu natočit film, který nejde čistě na ruku žánrovým divákům.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Je to presne zaké ako som čakal. Pekne natočené s perfektným vizuálom a dobrým obsadením. Ale bez originálneho nápadu a slabo hororové. Priemerný, maximálne jemne nadpriemerný film.

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

HoneyBunny

No ešte mi napríklad vadilo spracovanie zápletky a pointa, ktorá mi až na pár detailov bola od začiatku jasná, takže jej rozuzlenie mi už pripadalo nudné. 

HoneyBunny

HoneyBunny (hodnocení, recenze)

MontyBrogan

To ti vadili jenom ti duchové? Ti tam přece byly hrozně málo. Za bubáky jsou v Crimson Peak spíš lidi. :-) Teď jsem nedávno viděla rozhovor s del Torem, kde říkal, jak je hrozné sledovat, když si jeho film vezme do parády marketingový tým a udělá z něj něco, co není. V případě tohohle filmu z něj udělali horror, i když je to vlastně jen gotická romance.

na příspěvěk reagoval MontyBrogan

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Ja po tebe nejdem. :) Ale to, že nedáš výkričník tam kde patrí, neznamená, že to prestane byť rozkazovacia veta, ale len toľko, že si tú rozkazovaciu vetu napísal chybne. 

Ale späť k téme, nečítal som moc túto diskusiu, čo hovoríš na Crimson Peak? Pre mňa sklamanie, tí digitálni duchovia tam boli ako päsť na oko. Vôbec do toho prostredia nezapadali. :(

na příspěvěk reagoval Prometheus69, HoneyBunny

HoneyBunny

HoneyBunny (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Tak z hlavy třeba Emma Swann z Once upon a time, Merida z Brave (můžeš se hádat, že to není fantasy, ale pohádka), Hermiona z Harryho Pottera, obě dámy z Xeny, Astrid z How to train your dragon, Eowyn z LOTRa, Buffy, hned několik dam z Hry o trůny, Ripleyová z Vetřelce atd. atd. Kdo hledá, najde. A za druhé: Edith z Crimson Peak na mě vůbec nepůsobila vypatlaně. Mladá a zamilovaná, v některých věcech zpočátku naivní, to ano, ale hloupá ne.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Toto musím pochválit . Samozřejmě svoje mouchy to má,ale jsou malé. Dlouho tu nic takového nebylo. A jako celek je to opravdu zajímavé dílo.:)

tereza.unger

tereza.unger (hodnocení, recenze)

Docela fajný film, líbil se mi příběh, zpracování filmu i prostředí, kde se odehrával. Jsou snad jen dvě věci, bez kterých by byl film asi tak o půlku lepší. Za prvé duchové, co byli spíš nechutní, než strašidelní a za druhé hlavní hrdinka, ruku na srdce, takovouhle vypatlanou hlavní hrdinku jsem ještě neviděla.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Překrásny film s úžasnou hudbou,dlouho jsem nic tak výjimečného neviděla.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

škoda, večná škoda, tak premrhaných hereckých kvalít...scenár zlý, napätie 0,  prvá polovica filmu sladká romantika, druhá polovica sledovanie nelogického správania hlavnej hrdinky ..okrem kostýmov, hradu a fajn hercov tam nebolo čo pozerať, u mňa ledva 3*..(Toma Hiddlestona si treba pozrieť v Jarmuschovom filme Only Lovers Left Alive , to bola podíííívanáá!).

Eraya13

Eraya13 (hodnocení, recenze)

Spiker01

Zajímavé, já už od traileru čekala krev, ale ne ve vodopádech alá Saw a nebo silnější kafata :D. A to množství mi vlastně i stačilo. To s umyvadlem jsem nečekala, to byla celkem překvapivá scéna. Jen tento film působí "jinak" jako horor

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

InaSe

V Jeníčkovi a Mařence neni vůbec nic :D

oproti tomu tady umyvadlo a pilník je celkem síla...otázka jestli to bylo opodstatněné, ale to je prostě Guillermo..

na příspěvěk reagoval InaSe, Eraya13

Související novinky

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

18.03.2016

Guillermo del Toro nám nadělil dva díly Hellboye nebo Pacific Rim, teď se ale hodlá na dobro vrátit k menším projektům. Alespoň to tvrdil loni v říjnu, když propagoval svůj horor Purpurový vrch, a… (více)

Uvidíme Pacific Rim 2?

Uvidíme Pacific Rim 2?

18.09.2015

Nad pokračování sci-fi rubačky Pacific Rim - Útok na Zemi, se pomalu stahují mračna. Režisér Guillermo del Toro (Hellboy: Zlatá armáda) ho připravuje na 3. srpna 2017, teď to ale vypadá, že se datum… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama