Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Nové příběhy na motivy Vládců kouzel a cestování do paralelních světů. Země Dračího pána - odtud pochází student Mek, který svým vynálezem odstartuje zcela nečekaný vývoj událostí. Nic netušící dívka Kathy se ocitá v Zemi Vládců kouzel a s dobrým úmyslem umožňuje osvobození zlé Ashky z trestaneckého tábora. Nečekané zjevení ozbrojené Ashky s nekalými úmysly a nic netušící Kathy v Zemi Dračího pána započne nový sled událostí, které zásadně naruší přirozený chod děje v nejednom paralelním světě. (FIBO)

(více)

Recenze (15)

Dudek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kult mého dětsví a jeden z nejoblíbenějších seriálů. Děj sice moc moudrosti nepobral, ale krátké epizody jsou ve své podstatě dostatečně nabušené. Navíc mladý vladař se svým orákulem byl mým velkým vzorem a jeho "kouzla" překonala i vrhání elektirkých koulí zlé Ashky. Líbila se mi i v rámci mezí jistá realičnost, ale jak říkám, hodnotím spíše z příjemné nostalgie... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série tohoto australského klenotu nebyla kupodivu o moc slabší než její starší bratříček. Akorát se proměnilo prostředí, a tak zatímco první série je převážně na středověké straně brány, děj této se odehrává hlavně v Sydney. A místy je to napínavější než většina moderních new age amerických sérií! ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhú sériu si na rozdiel od tej prvej z minulosti matne pamätám, aspoň niektoré jej postavy a zasadenie. Síce je o trošíčku slabšia ako 1. séria, ale je rovnako silne dobrodružná. Opäť dlhšie trvá, kým som sa aspoň čiastočne namotal - predsalen nový alternatívny svet s malým dračím pánom-cisárom, nie je ktovieako zaujímavý. Až keď sa o slovo prihlásia ďalšie alternatívne svety, začína seriál naberať na zaujímavosti. Najzaujímavejší alter. svet je ten posledný - podobný reálnemu, ale s odlišnou históriu hlavných postáv. S prvou sériou ho spája to, že sa často opakujú jednoduché zápletky - úteky, prenasledovanie, pokusy o návrat a znova úteky. So záverom série sa to ale zlepšuje. Hlavnou devízou je, že je znova ukážkovo rodinne-dobrodružná. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá kapitola Vládců kouzel nám otvírá nové příběhy na motivy originálu. Co dodat, škoda jen, že z originálu zůstala jenom základní myšlenka cestování do paralelních světů a bohužel už je zlomek toho, co jsme viděli z původní země Vládců kouzel (Spellbinder Land). Nový příběh je spletitější, máme tu více paralelních světů, což logicky otvírá více možností, ale bohužel i sem tam náhod a absurdit. V každém případě i tak, pořád velmi solidní podívaná nejen pro děti. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sérii pro mě táhla v podstatě akorát Aška a trochu i ten čínskej vynálezce... hlavní hrdinku jsem neměl v oblibě, stejně tak toho malýho parchanta:) Některé paralelní světy ale zajímavé ()

zeďa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po patnácti letech jsem si vzpoměl na seriál, který jsem jako dítě miloval. Stačilo krátké hledání, abych našel: Spellbinder. Z principu jsem se rozhodl sehnat obě řady v originálním znění a absolvovat maraton mezi paralelními světy. Jako první mě překvapilo spojení Austrálie - Polsko - Čína a skutečnost, že si pamatuju tváře i jména většiny hlavních postav. Pohled dospělého se však (možná bohužel) od pohledu dítěte velmi liší.. Dospělému oku totiž neunikne hromada chyb, přeřeků, nedokonalých kulis a věcí co určitě neměly být v záběru. Ucho pak až moc dráždí angličtina s opravdu silným polským přízvukem. A to i přes její záměrné použítí, jako dialekt lidí z "jiných světů". Děj se odvíjí klasicky, vždy když už je problém téměř vyřešen, dojde k něčemu horšímu. Přes to všechno jde o vzpomínku z děctví, která má v tomto případě zásadní slovo 70% ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Druhá řada se mi nelíbila zdaleka tolik jako první, ale i tak je to (v rámci kategorie samozřejmě) pěkný seriál na víkendová rána. ()

Aquilles 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oblíbený seriál mého mládí, který si z nostalgie rád připomenu i dnes. Ne vždy se povede, aby se pokračování vyrovnalo původnímu seriálu, ale tady se zadařilo. Z původního obsazení zbyla sice jen hlavní záporačka Ashka, ale i nové postavy se neztratí a člověk si je dokáže oblíbit. Kupodivu to platí i o těch, které zpočátku vystupují nesympaticky, ale v průběhu seriálu „se napraví“. S novými postavami přibyly i nové paralelní světy, které opět obstaraly lokace v Polsku a tentokráte i v Číně. Nápady na barokní svět bez dětí či svět po válce se stroji považuji za zdařilé a z celé série je mám nejraději. Celkově se tahle australsko-polsko-čínská koprodukce povedla jako sympatická dobrodružná jednohubka. Sice se tak jako spousta dalších seriálů nevyhýbá nešvaru, že vše vyřeší „geniální“ děti, ale to už prostě k těmhle seriálům pro mládež tak nějak patří. ()

Shadowrat 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I toto pokračování jsem jako malý sledoval v ranních hodinách v televizi a stejně jako první sérii i tuto s velkou radostí. Teď po letech musím uznat že druhá série je lépe uchopená a děj je lepší jak po stránce tak po stránce příběhu. Je škoda, že se z původního světa Vládců kouzel podíváme jen na malý kousek, ale Země Dračího pána má taky něco do sebe. Jsem za tento seriál rád. ()

Reklama

Reklama