Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

golfista 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Adamem Sandlerem bylo překvapivě příjemné. Půjčil jsem si tenhle film hlavně kvůli golfu :-), ale nakonec měl s opravdovým golfem pramálo společného a já jsem se docela pobavil. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler je schopen se čas od času připlést k dobrému a/nebo zábavnému filmu. To ale není případ Rivalů, protože ti nejsou ničím jiným než samoúčelnou rádobyvtipnou "komedií", která uráží vkus i inteligenci diváka způsobem vhodným leda tak do všednodopolední pauzy mezi telenovelami na vlnách komerční televize. Příběh agresivního dementa s hokejkou na golfovém hřišti si půjčuje klišé outsiderských sportovních snímků a prokládá je ujetostmi typu starého golfisty, kterému aligátor na greenu ucvaknul pracku (Carl Weathers šel ne snad od dob Apollo Creeda, ale od Dillona, brusiče tužek v CIA, tak dolů, že to už není ani trapné...je to jenom smutné), sadistického pečovatele v domově důchodců (Ben Stiller s vizáží, kterou o nějaký ten rok později využil ve Vybíjené) nebo přejetí hráče uprostřed turnaje VW Beetlem, aniž by to někdo nějak řešil (čti "scénárista je stejně retardovaný jako titulní postava jeho díla"). Julie Bowen má sice hezkou tvářičku, ale její postava slouží jako prostá rekvizita určená k nošení minišatů a odškrtnutí další povinné položky na seznamu komponentů přinejlepším tuctového filmu ze sportovního prostředí. Nahlíženo z tohoto úhlu vlastně režisér Dugan uspěl - jeho film není nevýrazným přírůstkem do této početné rodiny...nutno ovšem dodat, že bohužel. Dám 40% a už nikdy, nikdy, nikdy se nepodívám ani na kousek. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

No, je to tak na dvě a půl hvězdičky. Sandler šaškuje víc než jindy, pár dobrých fórků to má, ale jinak je tam spousta vaty a klišé. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že je golf pro snoby, je všeobecně známá věc. Adam Sandler z ní ale dokázal udělat ještě k tomu něco, co si od té doby snad ani nikdo nedovolil. Dokázal si z ní udělat legraci. Ku pomoci měl postavu Happyho Gilmora a dokonalého Bena Stillera, který by si zasloužil větší prostor a určitě bych ho rád s Adamem opět viděl v jednom filmu. Rivalové jsou tak jednou z nejlepších komedií, co jsem kdy viděl a už teď se řadí mezi elitu, na kterou budu chtít koukat pokaždé, když si budu potřebovat zlepšit náladu. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jako příjemné zpestření deštivého nedělního odpoledne - proč ne, ale jinak jen průměrná, i když místami velmi vtipná komedie. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Převážně hloupá trapošina s hrstkou povedených "vtipů", která si ale na nic moc víc ani nehraje. Hlavně se kdykoli ráda nechám polaskat slizounem Christopherem McDonaldem :* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvnich 40 minut je neskutecnej hyper masakr. Sandler jako naprosto buranskej vztekloun a rvac, kterej kazdyho serve nebo rovnou sereze, jedna komedialni situace za druhou a cameo Stillera tentokrat v zaporny roli. Proste rozjezd je naprosto hyper gigantickej a tech 40 minut sem se snad smal v kuse. Pak precejen dojde na klasickej vyvoj deje, naky to klise, Sandler se sklidni a spolu s tim ubyde zabavnost, ale neznamena to, ze by film pak prestal bejt vtipnej, porad je cemu se zasmat, navic ty odpaly jsou pekne natoceny. Neni to cistejch 5*, ale dam je, protoze jsem se fakt skvele bavil. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tipický Adam Sandler: debil s dobrým srdcem co rád mlátí lidi. Zatím Sandlerův nejlepší film, kde ty lepší vtipy ještě ve většině převládají, nad těmi trapnými! A postava Carla Weatherse je perfektní, ten Sandler je vážně magor! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nekoukej na green, trefuj míček. Žádnej brankář ho nebude blokovat." Golf je taková milá a klidná hra seriózních gentlemanů. Tedy vlastně byla, dokud na fairway nepřiběhl hokejista Štístko Gilmour a nezačal hledat mantinely, o které by omlátil své kolegy ve flightu poté, co jim předtím přetáhl saka přes hlavy. Od chvíle, kdy se tento netradiční plajer začal věnovat kontaktnímu golfu, jsem se začal bavit a dumat o tom, jak málo mi stačí spokojenosti. Jde jen o pořádný odpal, pronásledování krokodýla a zajímavý výsledek pěstního souboje s celebritou. Trochu se za sebe stydím, ale fakt jsem se bavil. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Komedie, kde z nebeského obláčku mává na hlavního hrdinu zavražděný krokodýl, nemůže být jiná než třeskutě bláznivá, což bohužel platí pouze o prvním zhlédnutí. Tenhle film se totiž nedá recyklovat poněkolikáte. Vtip se každým dalším zhlédnutím vytrácí a už ono napodruhé hodně drhne a právě proto raději zůstanu u toho "napodruhé". Adam Sandler si střihnul agresivního hokejistu, který pod nátlakem okolností musí hrát golf, a je jasné, že hokejové manýry přenese i na golfové trávníky. Takže se dočkáme tradičních hokejových bitek mezi golfisty. Komedie toho hrubšího zrna sice má sem tam pár pekelně hluchých míst, ale napoprvé je to vážně dobrá zábava. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nemam rád golf, ale v podání Adama Sandlera je tahle snobská hra docela zábavná. Dostanete nálož poněkud "lacinějšího" humoru. Prostě nic pro intouše, co maj potřebu hodinu filozofovat nad barvou hovna. A to já mam rád. Jenom škoda, že víc prostoru nedostal Ben Stiller jako ošetřovatel v domově důchodců. Ten se tam jenom tak mihnul, ale o jeho postavě by se dal klidně natočit další film. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Občas pobaví, občas nudí a občas to je trapný, krom toho Adam Sandler tady hraje ještě jak blb a příběh skoro nulovej, prostě Sandlerovka z jeho raný tvorby . Nicméně má to i dobrý momenty ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Duganův razantní odpal mimo můj green humoru - přímo do jezírka golfového klubu, na dno vedle Sandlerovic postav vznětlivých buranů s gerontofilními sklony. Jménem Asociace na ochranu práv aligátorů se ostře ohrazuji proti tomu, že zde bylo toto neškodné zvíře označeno za viníka amputace pravé horní končetiny pana Carla Weatherse. Každé malé dítě přeci ví, že mu ji už dávno předtím ufiknul Predátor plasmovým dělem.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá komédia s Adamom Sandlerom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má výborný príbeh o mladíkovi, ktorý sa túži stať hokejistom, čo sa mu ale kvôli agresívnej povahe a slabších schopnostiam nedarí, ale zistí, že má skvelé golfové schopnosti a keďže jeho starej mame práve banka zabavila dom a nutne potrebuje peniaze na jeho kúpu, rozhodne sa zapojiť do prestížneho golfového turnaja. Spracovanie sa mi páči, hlavne prvá polovica je výborná zábavná jazda, potom už prídu všetky tie typické prvky podobných komédií, teda hlavný hrdina sa zamiluje, spozná hlavného rivala a podobne, čo úroveň filmu o trochu zníži, ale skutočne len o trochu, film si slušnú zábavnosť udrží po celý čas. Po stránke humoru som veľmi spokojný, je tu plno skvelých hlášok, nápadov a rôznych situácií a keď práve nie je nič vtipné po stránke scenára, tak zábavnosť udržuje Sandler so svojim typickým štýlom. Herecké obsadenie je výborné, Adam Sandler vo svojej najlepšej komediálnej forme, Carl Weathers, Ben Stiller síce v menšej, ale aj tak skvelej úlohe vedúceho v domove dôchodcov a mnoho skvelých menších postáv. Réžia a technická stránka sú perfektné, Dennis Dugan je dlhodobo tým najlepším režisérom pre tvorbu Adama Sandlera, čo skvelo vidno aj v tomto filme, výborný je aj vizuál, zaujali ma hlavne veľmi dobre natočené zábery z pohľadu letiacej loptičky. Rivali sú vydarená komédia, ktorá ma vždy dobre pobaví a zlepší náladu. 77% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Spoustu fórků z ohoblovaného brka Adámka Sandlerů si užijí jen a pouze ti, kteří si smlsnou na všech jeho počinech. Pročež dnes o jednu nadhodnocuji, lepší příklad časovaných vtipů neznám - než ve filmu nahodit hlášku, reagující na žblept z komedie o pět let starší. Je to v bocích! Druhý důvod relativně vysokého ratingu je následující: nesnáším golf. Ne, to není přesné, proti samotným procházkám po trávníku nic nemám - dávím z golfistů. Sebestřední panáci v kostkovaných kaťatech symbolizují buranskou formu (rádoby)zbohatlictví tak dokonale, až bych při jejich zahlédnutí nejraději vybral svá konta, nasákl to benzínem a uspořádal párty u solidní vatry. Blbečci uprděný.... ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Suprová komedie. Výborný humor se Sandlerem, celý film jsem se musel pořád smát. Chvilkama extrémní jízda. Hokejista nebo golfista, vždyť je to skoro stejný. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený filmek. Po shlédnutí Billyho Madisona jsem už skoro ani nedoufal v nějakou podívanou. Jenže Happy by chudáka prostého Billyho plně zatloukl do země a ještě by ho nechal sežrat aligátorem. Postava caddyho je úžasná. Nenápadná, ale o to více potěšující. Ben Stiller také vyčnívá. Zkrátka atmosféra je dotvořená skvělými herci. 70% ()

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama