Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Takový typ filmů umí snad jen amíci. Klišé zachumlané v takovém optimismu, že vám nevadí ani infantilní a hloupé vtípky, nebo stupidní repliky se zpěvem. Hranici mezi buranstvím a bezprostředností, stírá Sandler a jeho Štístko Gilmore. Těžko mu nefandit i přesto, že je to prchlivý surovec. Stačí, aby se snažil pomoct babičce, stál proti němu bohatý lotr a najednou je diváky milován. Ale jo, je to komedie a plebs prostě loosery na cestě ke štěstí zbožňuje. Mám sice raději chytřejší, černější, bizarnější humor, ale i tento vidlácký, pubertální, macfarlanovský, mi občas bránice poškadlí. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nie je to nič prevratné, ale je to pre mňa jeden z lepších Sandlerových filmov. Adam Sandler je v tejto komédií dosť vtipný. Na mladom idiotovi, ktorý sa má ešte veľa čo učiť, je niečo rozkošné. Pútavé na tom je, že jeho postava rastie. Je to nahnevaný a veselý chlapík. Jeho postava je taká, ktorej sa diváci môžu zasmiať. Jasné, že je to hlúpe, ale je to zábava. 6/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nekoukej na green, trefuj míček. Žádnej brankář ho nebude blokovat." Golf je taková milá a klidná hra seriózních gentlemanů. Tedy vlastně byla, dokud na fairway nepřiběhl hokejista Štístko Gilmour a nezačal hledat mantinely, o které by omlátil své kolegy ve flightu poté, co jim předtím přetáhl saka přes hlavy. Od chvíle, kdy se tento netradiční plajer začal věnovat kontaktnímu golfu, jsem se začal bavit a dumat o tom, jak málo mi stačí spokojenosti. Jde jen o pořádný odpal, pronásledování krokodýla a zajímavý výsledek pěstního souboje s celebritou. Trochu se za sebe stydím, ale fakt jsem se bavil. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Sandlera vcelku mohu, ale Sandler ve sportovních ,,filmech,, to je jak pěst na oko... A zde to navíc nebylo ani tak o golfu jako o krocení emocí cholerika. Jeho arogantní sok nebyl nijak příjemný, ale dle záběrů to byl Pan golfista tudíž nechápu, proč měl ze Sandlera tak nahnáno a musel se tak vztekat a nakonec prohrát či řešit nějaké věci jako Sandlerův dům atd... Takovému hráči by měl být nějaký amatér (který ani neumí patovat) úplně ,,volný,,. Jinak velmi pobavilo hodnocení jamek - sok hodí míček do jezera a pomalu neztratí. Nebo Sandler mine pak hraje dál a 3x mine a hned na to míček hodí do lesa a jak se změní skóre na tabuli? Sandler je stále pod parem a ,,jen,, o 4 rány za sokem = musel nahrabat fůru úderů pod par na předchozích jamkách, aby byl na tom tak dobře, což se logicky nestalo tudíž, kde byla ta ztráta? Asi ve scénáři. Jako bída občas jsme se pousmál = 2z5 jsou až kam. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený filmek. Po shlédnutí Billyho Madisona jsem už skoro ani nedoufal v nějakou podívanou. Jenže Happy by chudáka prostého Billyho plně zatloukl do země a ještě by ho nechal sežrat aligátorem. Postava caddyho je úžasná. Nenápadná, ale o to více potěšující. Ben Stiller také vyčnívá. Zkrátka atmosféra je dotvořená skvělými herci. 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. února 1996 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Hokejový hráč, kterého na začátku Happy (Adam Sandler) zmiňuje, je Terry O'Reilly. (KucC)
  • Ve skutečném životě je Adam Sandler velmi špatný hokejista. (KucC)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama