Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh malé Devon, která prožila zkušenost blízké smrti. Po operaci srdce se následkem toho uzavřela sama do sebe. Žije s rodiči v bohaté čtvrti, kde je pro její obyvatele nejdůležitější společenský vliv a stav konta. Tam jezdí mladý zahradník Trent, aby si vydělal pár dolarů. Devon k němu přilne a mezi nimi se vyvine krásné přátelství, které však společenská vrstva jejich rodičů nedokáže přijmout. (Pizza)

(více)

Recenze (31)

emma53 

všechny recenze uživatele

Devon a Trente fandila jsem vám až do konce i když ten nebyl až tak úplně podle mých představ. Ale jinak Mischa Barton i Sam Rockwell byli výborný a atmosféra filmu skvělá. Prostě pokrytci vždycky byli, jsou a budou a být opravdu svůj mezi takovou komunitou, je někdy dost náročné si vybojovat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o jednom neobvyklém přátelství a pokrytectví a povrchnosti zazobaných amíků, kteří si pořád na něco hrají a ještě mnohem více skrývají, než ukazují. V hlavní roli parádní Sam Rockwell a skvělá malinká Mischa Barton. Samovy (nejen) fanynky jistě ocení jednu z úvodních scén, kdy za horkého, letního dne skočí z mostu do řeky, aby se zchladil, přičemž nám bude nabídnut kompletní pohled na jeho nahé tělo:) Mně zase dostávaly jeho scény s Ericem Mabiusem, které mě velmi mile překvapily, jelikož jsem zrovna v tomto filmu něco podobného nečekala. Prostě tady ty "mužské záležitosti" žeru:) Lawn Dogs nabízí v podstatě většinu filmu prostor pro rozvíjení přátelství mezi Trentem a Devon a objeví se i několik scén, v nichž jsem měla dojem, jako by Trent na chvíli k Devon pocítil i něco, co by dle něj neměl, nebo jej trochu vyleká, co dělá naopak ona. I tak jsem však rozhodně neměla z jejich vztahu dojem, že by v něm bylo něco "sexuálního." Snímek možná není ani tolik o tom, jak vyšší kruhy odsuzují "zakázané" přátelství mezi dvěma odlišnými, nejen věkovými, "vrstvami", ale také v jisté míře o tom, co takoví, na první pohled dokonale fungující lidé, skrývají. Máme tu Kathleen Quinlan, která má aférku s jedním týpkem, který je jinak naprostý kretén. Je tu jeho kámoš, Eric Mabius, na pohled stejně drsný, ale jinak je jasně vidět, že kdysi zřejmě něco bylo mezi ním a Trentem. Ať jednostranně, či jinak. Po většinu doby poměrně oddechový a příjemný snímek se zhruba 20 minut před koncem promění v poctivé drama, které vyvrcholí neočekávanými událostmi. Lehce fantasy konec byl tak nenásilně dojemnou tečkou za tímto, neprávem zapadlým filmem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ukážkové vyobrazenie pokrytectva, ľudskej obmedzenosti a buranstva. Dejová linka je plná dramaticky silných scén, ktoré ma často prinútili zatnúť päste - neznášam totiž ľudskú tuposť, z tohto pohľadu by sa dalo o filme povedať, že patrí do škatuľky - "nasieracie". Či chceme, či nechceme, naša spoločnosť je vo veľkej miere kastovná, kde bohatí môžu všetko a chudobní môžu byť vlastne radi, že je im dovolené aspoň dýchať (ale aj to sa raz možno legislatívne obmedzí). Sexuálne obťažovanie od pracháča z vyššej vrstvy nevadí, ale údajné a vymyslené rovnaké obvinenie od chudobného si žiada lynč. No hnus. Darmo sa čudujeme Indom, sme rovnakí, spoločenský status človeka robí svoje... Inak od tých dvoch nešlo oči odtrhnúť, perfektne zahrané, perfektne zrežírované a koniec bol krásne emotívne podfarbený. Fantasy zakončenie sem sadlo ako riť na šerbeľ. 85/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Devon .. vskutku zaujímavá slečna a Trent .. excelentný v skokoch do vody, no a ich priateľstvo v "dokonalom" svete a medzi "dokonalými" ľuďmi. Zvláštny film so skvelou hudbou. Videné v rámci 90 dní s deväťdesiatkami (2017) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

V zakletém Camelot Garden, kde v kráse sídlí zlo a kde lidé vidí jen to, co vidět chtějí, žije svéhlavá Devon, která touží dohlédnout dál, než jen k bráně městečka. S oblíbenou pohádkou na rtech a odvahou poznat svět, hledá krásu v ošklivosti, klade otázky, přijímá odpovědi a učí se rozlišovat tenkou hranici mezi dobrem a zlem, která jí v duši působí zmatek... Alegorie úpadku s úžasně pohádkovým koncem, přesvědčivou Mischou Barton a skvělým Samem Rockwellem. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zvláštní příběh. Ze začátku jsem se do děje dostávala pomalu, ale pak mě to vtáhlo. Po tom konci vůbec nevím, co si o filmu mám myslet. I když to nehodnotím plným počtem, tak tenhle film budu mít v hlavě ještě dlouho. Nechal ve mě rozporuplný pocity. Možná to bylo tím snobským prostředím, ve kterým se děj odehrával. 85%. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Málá Devon málem umřela, dvakrát, a tak nemá dvakrát zdravej náhled na smrt. Velkej (vyvrhel společnosti) Trent má sice zdravej náhled na smrt i na život, ale platný mu to je jak mrtvýmu zimník, protože jednou taky málem umřel. Devon a Trent, Trent a Devon, znějí hezky jim a asi i mně, ne už ale rodičům z odpornýho placatýho předměstí, protože když dceři sáhne pod halenku zazobanej smraďoch ze sousedství, chtěl ji přece jen pošimrat, jak jí ale věnuje želvičku "špína", je jasný, že to udělal výměnou za kačenku. Sam Rockwell zase "laškuje" s holčičkama, zase je při tom neskutečnej a to všechno ve filmu o pokrytectví svrchovaných, kde jsou ale krapet zlí všichni...a přitom nikdo. ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell v sympatickej úlohe a Mischa Barton v časoch, keď jej herecký prejav zodpovedal veku. Oboje (plus osviežujúca nahota v úvode) ma prekvapilo tak milo, že som nemal chuť ani škrípať zubami, keď ma neprekvapilo nič iné. A možno som sa zamiloval... ()

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : Montréal World Film Festival 1997 - nominácia na Grand Prix des Amériques, Najlepší herec (Sam Rockwell) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* tak trochy jiný film, u kterého se nedivím, že jsem ho roky odkládal. Tím nechci říct, že je špatný jen je opravdu divný - prostě taková nezávislá moralitka, říznutá pohádkou a fantazií. Herecky i filmařsky slušné, takže se na to dobře kouká a divák je zvědavý jak to skončí. Charaktery všech postav jsou jasné od začátku, motivace těch hlavních mi nebyly jasné úplně ani na konci, tak tohle je asi hlavní vada na kráse. Někteří v tom vidí sociální satiru, já si k nim moc nepřidám, protože pokrytci, vychcánci a provokatéři jsou naskrz všemi strukturami a každého láká jiný způsob života. Nemám důvod ho doporučovat, ale své zastánce si určitě najde. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

To su tu asi same vystudovane filmove teoretiky - elitari, ked tuto planobu - A V KINACH TO KOMPLET ZHORELO - tak brutalne nadhonocuju ? Konkretne nechapem ludi ako aluna, Pavka5, Xebece ......co ste tam take mimoriadne objavili ? Myslim si, ze tunajsi 4 a 5 -hviezdickari zase objavili vo filme aj take zakodovane odkazy a skryte inotaje, o ktorych nema najmensie tusenie reziser a ani herci! Ako u poniektorych filmov na csfd mam pocit, ze divak videl viac nez reziser natocil a herci hrali .....Mne to teda do palice nejde ...... 30 % ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ta holka to hraje skvěle. Jinak je to hnusné drama o elitářství. Někteří lidé prostě nemají trumfy v rukou a i když se snaží, jsou rádi, že uhrajou betla. Jiní se narodí do purpuru, ale jsou to takoví kripli, že by je člověk nejraději utratil jak Rockwell toho dobrmana. Krásný film s pohádkovým závěrem. 85% ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Film spočiatku len tak ľahko sympaticky plynúci si ma postupne dostával úplne všetkým. Príbehom, spracovaním, atmosférou, hudbou (Springsteen!!) a tým, že vo mne vyvolal pocit (to totiž vôbec nie je bežné a určite nie samozrejmé). Absolutórium však patrí Rockwellovi a jeho priam dokonalému výkonu.. Začínam byť presvedčená, že tento muž je jedným z najlepších súčasných hercov. Záver trochu zvláštny, nič to však neuberá na zážitku. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Je to predvidatelne a jednoduche az hruza, ale kouka se na to bajecne. Drama o pokrytectvi, a o male holce, ktera umi dobre prupovidky o carodejnici. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Americké nezávislé drama o střetu dvou světů. Bohatí vs. chudyý dospělý vs. dítě. Do toho nechutné pokrytectví, super malá Mischa a neskutečnej borec Sam Rockwell (jako ostatně většinou). ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Skvělý a přitom neznámý film. Moc jsem od toho nečekal, ale dostal jsem zajímavé zábavy měrou vrchovatou. Hlavní představitelka je na svůj věk vskutku originální dívka a Rockwell je správný buran .) Stále se nemohu rozhodnout jestli film trochu nekazí těžce "pohádkový" závěr, ale nejspíš tam byl nutný. Mám pro to slabost. Pět. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Zelená vdova na americkém předměstí, která se nechá tajně lízat "Funny Games" zmrdečkem, zatímco její divná dcerka vyprávějící baba yaga pohádky si s trailer park zahradníkem (mladej Sam Rockwell) porovnává jizvy jako ve "Smrtonosné zbrani". Roztomile morbidní pedofilní příběh o přetvářce, přátelství a dvou typech lidí - jedni trávník vlastní a druzí jim ho sekají. Srdcovka, na kterou se nezapomene. ()

Reklama

Reklama