Reklama

Reklama

Recenze (13)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Třetí film od Carlose Taboady, se kterým jsem měl zatím tu čest, a opět trefa do černého. Dívenka Silvia si najde poměrně mocného, ne-tak-úplně imaginárního kamaráda a je zle. El Libro de piedra sice nezaujme nějak výrazně intenzivním strašením, které by mělo šanci obstát v konkurenci moderních duchařských pecek, ale budování atmosféry zvládá na výbornou. Rozlehlé mexické sídlo, psycho holčička, zkamenělý psycho chlapeček, čarodějnictví ... prostě to funguje :-) Horror movie of the year ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pouhý rok po vynikajícím Hasta el viento tiene miedo přichází Carlos Enrique Taboada s dalším nádherným horrorem. I když tentokráte jsou vyloženě hrůzu budící momenty eliminovány na úkor mystičtější polohy příběhu, který je narozdíl od předchozího snímku značně bizarnější. Hlavní hrdinkou je chůva, starající se o malou holčičku. Holčičku, jejímž největším koníčkem je pobíhat po rozlehlé zahradě a povídat si při tom s podivnou sochou chlapce. Socha je dívčiným jediným přítelem a dokáže se za její náklonost náležitě odvděčit. Jak jsem naznačil, vyloženě horrorových okamžiků příliš není, Taboada opět kouzlí s atmosférou a nutí diváka vyrtvat až do vynikajícího finále. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z mexických hororů od režiséra bubáckých kousků jako Hasta el viento tiene miedo a Más negro que la noche. Opět se jedná o duchařinu, opět je zde pár pěkných slečen, ale stejně se nemůžu ubránit dojmu, že je to jeho nejslabší dílko. Jakousi nejistou atmosféru, o kterou se opírá (živá?) socha malého chlapce, sice buduje pečlivě a s citem, jenže co naplat, když po příběhové stránce je to slabota. Strašidelných míst je tu vážně poskrovnu, oproti výše jmenovaným docela zaostává. Pro mě trochu zdlouhavá záležitost, ale pro deštivé nedělní odpoledne zcela optimální. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Okultní horror s pomalým rozjezdem a narůstající atmosférou strachu. Výborná hudba (Raúl Lavista) připomene hammerovské horrory - harfa, hoboj, melancholie, disharmonie. Zahrada je v denním světle impresionisticky romantická - jezero, padlý kmen jako lávka, žlutozelená tráva, traviny, keře, stromy. V noci se mění na temné místo plné zlých sil. Silviin kamarád Hugo je jen kamennou sochou, ale ona v něm vidí živého přítele. Obyvatelé rozsáhlé vily si postupně začínají uvědomovat, že s Hugem není něco vpořádku. První velmi napínavou scénou je záchrana Silvie její vychovatelkou ze střechy opuštěného kostela. Další tajemné momenty na sebe nenechají dlouho čekat a vše graduje až k děsivému finále. Vyhasínající krb, nefungující světlo, svíčka, tvář v zrcadle! Prokletá socha začne pomalu odhalovat svoji strašlivou minulost... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od "Hasta el viento..." mi připadá scénář ještě jednodušší, ale jinak vše ostatní ve stejném stylu. Nedokážu zatím dobře vyjádřit, čím jsou Taboadovy filmy tak dobré, i když mají velmi jednoduchý příběh a poměrně konvenční schematické dialogy. Je to jakýsi vnitřní klid, pomalé plynutí děje, prostě pravý opak upachtěnosti soudobých evropských hororů. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Rozsiahle sídlo aj s panstvom, pri ňom jazero, staré stredoveké stavby a socha ktorá na jednej strane je krásna a na strane druhej vzbudzuje strach. Príbehovo je to parádne vynaliezavé a slušne napínavé. Hudba nebola príliš dobrá .Atmosféru to má, ale poskromnejšie ako som zvyknutý u Mexických filmov. Film zabili nie moc dobré hrajúci herci, ale aj častejšie trvajúca nezáživnosť. A bolo tu aj viacero nudných miest. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyslovene hororovych momentov je tu len minimum, skor srasi rozpravanie sa maleho dievcata s akousi sochou. Taboada vsak bol skuseny reziser, to pekne vidno a strasidelna atmosfera funguje : 60 % ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Mexických horrorů jsem zatím moc neviděl, ale jestli jsou mezi nimi i další snímky jako je EL LIBRO DE PIEDRA, tak se mám na co těšit. Tak nějak si představuju, že by měla vypadat atmosféra u horrorového filmu. ()

..Anya 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé s příliš mnoha nudnými dialogy a s běháním po příliš rozlehlé zahradě. Ani žádný extra příběh, který by ve vás vzbudil hrůzu, ni děsivé momenty. Kde nic tu nic... ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Po zdejších pochvalách jsem se do Book od stone s radostí pustil (v době kdy tohle píšu je celý na YouTube, lze si k tomu dát anglické titulky), a přes mizernou kvalitu obrazu na YT videu jsem si jí docela užil. Potenciál byl sice daleko vyšší ale i tak je tohle povedený horor, s výborně vymyšleným finále. Takže za mě doporučení a takový předchůdce pro Orphanage (2007) ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Film, který se táhne pomaleji, jak želva bez noh. Nezajímavé dialogy a nudná kamera tomu ještě víc napomáhají k vypnutí. Dokázal jsem to nakonec po třech pauzách dokoukat celé, ale to byla fakt fuška. Navíc v poslední sekvenci se běhen střihu střídají den a noc, což jsem naposledy vyděl jen u Plan 9. Ale po jazykové stránce mi to něco přineslo, což byl vlastně účel, takže dvě hvězdy, jenom za to, že jsem se něco naučil španělsky. ()

baronGrga 

všechny recenze uživatele

El libro de piedra mě naprosto uchvátil. Na rozdíl od některých šedesátkových filmů je El libro de piedra svěží napínavé dílo s hutnou atmosférou, které v mnohém svou vybroušenou mystičností moderní duchařiny dokonce převyšuje. Po dlouhé době opravdu vynikající horor na pět hvězd! ()

Reklama

Reklama