Reklama

Reklama

V neděli odpoledne

  • USA A Day's Pleasure (více)

Obsahy(1)

Chaplin se zde představuje jako starostlivý otec a manžel, který svou rodinu vyveze na výlet. Na své nedělní cestě prožívají nejedno humorné dobrodružství. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konečne ten Chaplin, na ktorého som toľko čakal. Originálny, nápaditý a neskonale humorný počin, ktorý vám behom 25 minút naservíruje nevídanú porciu komických situácií a vtipov, od problematického štartovania automobilu cez morskú chorobu, bitku a ďalšie udalosti na lodi až po doslovné zacementovanie dvoch príslušníkov dopravnej polície. Skvelé, bavil som sa nevídane - a kvalitne. 85% ()

Reklama

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

V neděli odpoledne se Charlie s rodinou vypraví svým rozhrkaným autíčkem na výlet na loď. Když tam nakonec dojedou, začnou různé strkanice s ostatními, loď se začne povážlivě houpat a nakonec budou všichni rádi, až vystoupí. Moc pěkná groteska s několika skvělými gagy - vylitý tér byl asi to nejlepší, co jsem za dlouhou dobu viděla. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Upraveno v říjnu 2019. Potěšení dne je neutuchající pohybovou kreací cirkusového klauna se zlomyslně satirizujícím a také odlehčeně parodujícím nádechem. Rodinná spořádanost je výchozím bodem k cestám škodolibého škádlení klauna, ironie má pečlivě sestavenou taneční choreografii a pohyb je hlavním smyslem k uspořádání krajin výjevů. Fyzická náročnost gest je ve vzletné souhře doprovázena hulvátstvím a neomaleným cynismem vůči funkci policejní autority. Vedle Charlieho v roli šibalské hlavy čtyřčlenné rodiny na nedělním výletě zaujme také jeho spořádaně ctná manželka (Edna Purviance), hřmotný muž na palubě lodi ve sporu s Charliem a mořskou nemocí (Tom Wilson), jeho rozměrná žena (Babe London), z Charlieho do ruda rozpálený malinký mužíček (Loyal Underwood), větší z Charliem zhanobených policistů (Henry Bergman, též v roli kapitána výletního plavidla), či Charlieho malí andílci (Marion Feducha a Jackie Coogan). Film Potěšení dne aneb V neděli odpoledne je rozverné dovádění potměšilého cirkusového klauna, nadšení a cynický nadhled si užívá běhu pohybu a jeho podstatných výsledků. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Chaplin jako otec spokojené čtyřhlavé rodinky a jeho trampoty s nedělním výletem. Problém s "nastartováním" (lépe řečeno nahozením) auta, výlet na drkotající se výletní lodi, kde i černošská kapela zbledne - Chaplin a jeho obligátní potíže s neodbytným snižcem, a posléze intermezzo na křižovatce a nesmlouvaví strážníci - asfalt a zejména onen poklop je geniální! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Pětiletý Jackie Coogan poprvé u Chaplina. (NinadeL)

Reklama

Reklama