Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachycuje život mladých punkerů ze Salt Lake City v Utahu. Hlavní postavy Stevo (Matthew Lillard) a Heroin Bob (Michael A. Goorjian) se protloukají životem s jediným cílem. Zbavit se vlády a žít v anarchii. Děj prochází každodenními situacemi těchto mladých lidí jako jsou koncerty, shánění drog, alkoholu, potyčky s jinými bandami a láska i smrt nejlepšího přítele. Vysvětluje i pohled charakterů na samotný punk, co je podle nich správný přístup a co jen póza. Stevo a Bob nás seznámí s některými jejich přáteli, ke kterým se vážou různé historky. Snímek zprostředkovává pohled na anarchii, revoltu a módu amerických punkerů osmdesátých let a ukazuje vzdor proti předsudkům a urážkám okolí. (ČSFD)

(více)

Recenze (31)

BluT 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle smímek je neskutečnej. Divím se, že ho zná tak málo lidí. Naopak měl nakročeno ke kultovnímu statusu. Předpoklady k tomu rozhodně měl; vyvolává protichůdné reakce, je dostatečně originální, dokáže něčím zaujmout, nepŕetvařuje se a nechá si diváka myslet o něm cokoli a pak pokračuje dál. Ale už je to kurva sedmnáct let, co tenhle film vzniknul, takže teď už se asi znova nechytne. Ale věřím, že kdyby vzniknul ještě o deset let dřív, určitá část populace k němu vzhlíží, stejně jako k třeba k Trainspotting. Asi prostě vzniknul na špatnym místě nebo ve špatný době a nebyl prostě první, který řešil podobná témata. Mně, mně se to líbilo. 90% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

To čeho jsem byl právě svědkem, film samotný nazývá pojmem „pozér“. Film má s punkem společný snad jenom název - to se spíše tvůrci příliš často koukali na Trainspotting. Ne že by schéma filmu o dvou mladých punkerech ze Salt Lake City a jejich cestě k poznání, že čistá anarchie vlastně vůbec neexistuje, bylo vyloženě špatné. Naopak, průserem je asociálně pseudointelektuální ztvárnění samotné a za zmínku stojí pouze vhodně složený soundtrack s těmi největšími legendami scény (Dead Kennedys, the Stooges, Ramones aj.) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jjestli jste někdy měli ten dojem, že neexistují ukecanější filmy, než ty od Woodyho Allena, SLC Punk! Vás velmi rychle vyvede z omylu. Hodně dlouho jsem neviděla snímek, v němž by se téměř od začátku, až do samotného konce pořád jen kecalo. And again. And again. And again:) Měla jsem však dojem, že možná až zbytečně moc dialogů vznikalo na úkor samotného děje. Punková rebelie, anarchie, výtržnosti, hudba a na závěr i nějaké to ponaučení, moudrost a vyspělost. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Nemám rád túto deštruktívnu odnož punku a nemám rád, pokiaľ si niekto pod anarchiou predstavuje srať na všetko, príp. urobiť čo najväčší bordel a čo najviac sa pri tom zrichtovať. Napriek tomu mal punk zo Salt Lake City viac kladov ako záporov. Predovšetkým skvelý rozprávač Matthew Lillard, božsky otvorený a zábavný, či totálne "mimo" Devon Sawa a elektrizujúci Til Schweiger. Mal som tú česť zažiť pár akcii s podobnými ľuďmi a v podobnom duchu a musím uznať, že tie bašáveli vo filme sa naozaj podarili do puntíku presne preniesť na plátno, nehovoriac o dobre zvolenej hudbe. Záver ma šokoval, ako tiež to, že SLC Punk! malo nakoniec celkom slušnú pointu. Ako úvod do sveta punku pre laikov celkom uchádzajúce. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jak postupně ubíhal film, měnila se prudce i moje filmová nálada. Od počáteční strnulosti, přes mírné probuzení, které na konci vystřídalo pravé, nefalšované nadšení. Něco takového jsem včera potřeboval jako sůl. Nějakou podobnou uchylárnu, která se na konci mění v typické vystřízlivění, které nejednoho z nás v životě potkalo a kdo ví, třeba ještě potká. Prostě perfektní relax, s Tilem, v sice vedlejší, ale o to lepší roli. Tak zase jednou vzhůru do plných! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Scéna v obývacím pokoji, ve kterém se rodiče snaží, aby Stevo šel na Harvard, byla natočena v domě otce Jamese Merendina. (DJDVD)
  • Kapela označená ve filmu jako ECP (Extreme Corporal Punishment) je ve skutečnosti punková skupina 8 Bucks Experiment. (DJDVD)

Reklama

Reklama