Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parašutistu a instruktora Ditche Brodieho vyhledá atraktivní žena Chris a chce, aby ji naučil skákat padákem. V letadle, těsně před seskokem, odláká jeho pozornost, a když se Ditch obrátí, spatří už jen padající tělo. Marně se ji pokusí ve vzduchu zachytit. Žena spadne na zem, aniž by otevřela padák. Zoufalý Ditch se vydá na její adresu a dostane se do bytu, kde z fotografie zjistí, že byla zkušenou parašutistkou. Je tam napaden dvěma muži, podaří se mu ale uniknout. Druhý den ho navštíví muž, který se vydává za vyšetřovatele nehody Pinkwatera. Později Ditch zjistí, že nehoda s padákem byla pouze kamufláží. Nechá se od Chris přesvědčit, aby jí v noci pomohl proniknout do střeženého objektu, odkud ukradne zvláštní pouzdro. Na další schůzku s ní vezme i Pinkwatera, z toho se však vyklube spojenec zločinců. Ditch a Chris opět o vlásek uniknou smrti a parašutista se konečně dozví, že Chris kdysi pracovala pro KGB a nyní se pokouší zastavit bývalé kolegy, kteří ukradli obrovskou zásilku zlata a chtějí ji použít pro financování státního převratu v Rusku. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný akční film, především díky atraktivnímu prostředí, výbornému pošahanci Sheenovi a pomilováníhodné Nastassje Kinski. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tento film má jednu velkou výhodu, vlastně dvě. Tou první je, že se námět filmu dotýká úžásného sportu, zvaného parašutismus. Současně je s tím ovšem spojená hned jedna výtka, zase tak moc se ho nedotýká a mohl by se ho dotýkat více. Druhá výhoda, je stále půvabná Nastassja Kinska . Bohužel samotná pointa příběhu a naprosto legrační konec, film zcela devalvuje a připomíná trapný pokus o vtip v humoristickém časopise. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen je prostě mazák furt cedí hlášky typu "to sis nemohla vymyslet nic lepšího než třínohýho psa?" A stíhá přitom vyjet z letadla autem mít přitom na kapotě rusáka co se ho snaží oddělat a Nastassju Kinski v kufru. Tenhle film není bez chyb, ale proč si jima znepříjemňovat život když to má takovej spád a charismatický herce, který utáhnou i situace co by s někým jiným vypadaly dost trapně. Bezva bezva bezva adrenalinová oddechovka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen a Nastasja Kinski v hlavných úlohách béčkarského akčného parašutistického trileru. Čo dodať. Asi nič. Asi to hovorí za všetko. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních opravdu dobrých akčních filmů podle klasické šablony z konce 80. a počátku 90.let! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na sejf zapomeň. Ten je tam proto, aby zmátl blbce." No a my tu zrovna jednoho takového chodícího penisa máme. Pardon, opravuju. Ditch sám sebe nazývá létajícím penisem, tak to nebudu rozporovat. Spíš se soustředím na snímek a odborně se k němu vyjádřím ještě odbornějším tvrzením, že je to hrozná blbost. Nicméně samotné seskoky nejsou špatné, "mrtvá" Chris je docela zajímavá, občasný vtípek potěšil a karbanátkový let mezi větrné elektrárny mi napověděl, že tohle asi nemám dělat. Co však rozhodně udělat chci, tak to je tandemový seskok z letadla s červeným Cadillacem Allante a kráskou zavřenou v kufru vozidla, protože to by měl každý správný chlap alespoň jednou za život prubnout. Tedy myslím. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vítejte do první poloviny 90. let, kdy byl Charlie Sheen díky oběma ŽHAVÝM VÝSTŘELůM hvězdou první velikosti a bez problémů utáhl průměrné akčňáky jako SENZAČNÍ ÚNOS nebo právě NEBEZPEČNÉ PÁDY. Pamatuju si, že NEBEZPEČNÉ PÁDY u nás měly premiéru ve stejné době jako NEBEZPEČNÁ RYCHLOST a jak se to lidem pletlo, ačkoliv v originále nemá slovo nebezpečný v názvu paradoxně ani jeden. Moc vtipné to sice není, ale akce je tu požehnaně a obsazení dobré. Právem zapomenutý akčňák. Jinak ve stejném roce vznikla na toto téma i povedenější ZÓNA ÚNIKU s Wesleym Snipesem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Ta věž je komín!“ Princip Terminal Velocity spočívá v tom, že si parašukista C.Sheen něco myslí, aby záhy zjistil, že vše se má úplně jinak.. Lehce pitomé béčko pro večerní podřimování, které finišuje dvěma opravdu wtf scénami. Nejdříve tandemový seskok s červeným kabrioletem, kdy jsem už jen čekal, že se za letu vymění olej a svíčky a pak, jako jakýsi zlatý hřeb zkaženého večera, žoviální předávání státního vyznamenání na moskevské půdě. U něj mně Charlie připadal už malinko pozitivní.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Typická akčno komediálna produkcia deväťdesiatych rokov, aké vtedy na nás Amerika chŕlila jednu za druhou. Dejová línia je až trápne jednoduchá a miliónkrát opakovaná, ALE ten film pre mňa osobne proste obsahuje scény, ktoré z pamäte skrátka nezmiznú. Film sa odvíja so svojím tempom a využíva vo svojej dobe veľkej popularity Charlieho Sheena. Hláskuje kadiaľ chodí a do tela mu dáva stále sexi Nastassia Kinski. Celkovo hodnotím film trošku nadpriemerne a dá sa naň pozrieť viac ako raz. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Asi není dobrá vizitka vážně míněného špionážního thrilleru, když máte během jeho sledování pocit, že se díváte na parodii. Kariéra bouřliváka Charlie Sheena šla v polovině devadesátých let ke dnu, a on se velmi často poohlížel po akčně laděných rolích s nekvalitními scénáři, jejichž realizaci si vzali na starost většinou tuctoví režiséři. Tady se do jednoho filmu vecpali mafiáni, seskoky z letadla, jedna plavovlasá agentka a Sheen, který z hereckého hlediska byl už hodně opotřebovaný, a tak těžko mohl něčím překvapit, než jen stále stejnou rutinní kreací. Béčkař Deran Sarafian zřejmě věděl, jaký splácaný scénář dostal a rozhodl se jej pojat akčně, když vlastně těch několik šíleně vypadajících seskoků patří k tomu nejatraktivnějšímu z celého filmu, který doplatil na nezvládnutou dramaturgii. Souboj dvou zpravodajských frakcí na zemi i ve vzduchu plný elitních zabijáků mohl dopadnout podstatně lépe, než jako nechtěná parodie. Film takhle rozhodně nebyl zamýšlen. 40% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Určitě není tento film nadprůměrný. Je to tupý film s hromadou nelogičností a na závěr asi dvouminutový pád z letadla na autě i přes to, že někde v polovině je záběr těsně před dopadem. Když jsou ty Vánoce, tak si zahraju na Ježíška a dávám 2 hvězdy. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Občas vtipný moment, občas dobrá hláška, občas špetka napětí.. jen ta Nastassja je krásná stále, což sice pomůže vydržet film až do konce, ale zase to tak silný argument, aby probudil nutkání, podívat se na to někdy znovu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fajn triler, z ktorého dýcha čaro (a naivita) začiatku 90-tych rokov. Niktoré efekty sú trochu smiešne, ale určite film neurazí. Príjemná spomienka... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl před lety a dávno už jsem na něj zapomněl. Tenkrát bych dal možná vyšší hodnocení, dnes jsou mi komentáře označující "Nebezpečné pády" za nadprůměrnou akční podívanou k smíchu, stejně jako celý ten příběh plný klišé a stupidních dialogů. No, hlavně že je Rusko zachráněno před gaunery, co jsou "horší než Stalin", Nastassja a inostráněc Charlie dostanou medaile jak z olympiády a jedno oko nezůstane suché! Urrrááá!!! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápu, který blb má na ČSFD na starosti zařazování filmů do žánrů, protože tohle není ani komedie, ani mysteriozní, a vlastně ani romantický. Tohle je prostě jen a jen akční thriller a v rámci svého žánru nadprůměrný - má solidně vystavěný scénář, skvělé záporáky, dokonale odvedené akce (myslel jsem, že scénu s pozemní raketou nic netrumfne, ale pak přišlo letadlo s hosteskou na obrazovce a hlavně to odemykání kufru auta za letu). Občas tam padne nějaká hláška na odlehčení, ale komedie to fakt není. Jen nevím, jestli by to soudruzi v USA dovolili natočit dnes, kdy už vztahy s Ruskem nejsou tak vřelé jako tehdy, a jestli by Nastassja hrála kladnou postavu, ()

Reklama

Reklama