Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta oblíbených studentů si ztropila krutý žertík na účet chudáka šprta, jenže to celé skončilo hroznou nehodou - ten nešťastník málem uhořel při práci v chemické laboratoři. Několik let poté si ta samá partička hodlá dát sraz v prostorách své bývalé školy, ale nikdo z nich ani netuší, že se tam na ně vrhne vraždící maniak v masce klauna! (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (28)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa sa jedná o celkom slušný slasher, najmä čo sa týka atmosféry a prevedenia vrážd. Poniektoré boli až prekvapujúco krvavé, najviac ma však potešil "elektrický orgazmus", tam sa nedalo nezasmiať. Našli sa tam aj celkom napínavé naháňačky, takže až na ten rozpačitý záver som celkom spokojný. Čo mi však vadilo, bolo správanie hlavných hrdinov. Napríklad keď začala tiecť kyselina do vane, každý normálny človek by z nej vyskočil, ale nie, slečinka radšej ostala ležať vo vani a snažila sa zastaviť vodu. A takýchto kixov tam bolo omnoho viac, tí študenti mi vlastne pripadali, akoby nemali žiadny pud sebazáchovy a ako keby tam ten zabijak ani nebol. Pokojne sa rozdeľovali, párik si šiel pokojne zašukať, utekali od seba, aby mohli ostať sami, lebo vtedy ich zaručene nedostane... no veď poznáte to. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dosť tupý, jednoduchý a priamočiary slasher o tom, že šikana je fakt zlá vec, ale niekedy sa, našťastie, obráti voči šikanujúcim a dopraje im doslova elektrický orgazmus. Súhlasím, že na školu to bohvieako nevyzerá, napriek tomu to má istú atmosféru, je tam dosť sexu a nejaké to gore, možno poteší maska klauna. Scenár predvídateľný, pokúša sa o „niečo“ na samom konci v nemocnici, ale s otáznym (ne)úspechom. Už som videl horšie a slabšie horory, no keď príde reč na slashery, mám radšej skôr „hlavnú vetvu“ (Piatok 13, Nočná mora z Elm Street...) a nie všelijaké tieto lacné napodobeniny s nábehom na béčkarské céčko. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak jeden slabý, zastaralý slasher se šášulou zabijákem. Šikana skončila tragédií a po letech konečně dojde na pomstu... Takže ta nejohranější zápletka, což by nevadilo, kdyby to celý stálo za něco. Tupost obětí překračuje všech tolerancehodných mezí, navíc jsou to samí kreténi. Šašek si potřebný respekt nezíská, pořád je to spíš ten blbec pod maskou. Blbý konec tomu všemu nasazuje korunu. Prostě takhle to vypadat nemá. (screeny) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

V súlade s myšlienkou "pomsta je jedlo, ktoré chutí najlepšie vychladené" sa aj tu zúčtovania dočkáme s niekoľkoročným odstupom od drsne končiaceho prvoaprílového žartovania stredoškolákov na účet svojho odhodka. Atmosféra 80. rokov je očividná nielen v syntetizátorovom leitmotíve, účesoch a ošatení hrdinov, ale i v celkovom stupídnom správaní sa väčšiny zúčastnených. Kopa logických zádrheľov, skvelá atmosféra opustenej školy a neveľa originálnych mordov. Celok je možné odporučiť ako prostriedok náhradnej satisfakčnej terapie pre všetkých šikanovaných. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro filmy 80.let, zejména horrory. Mé těšení se však utopilo v nudě. Nečekal jsem nějaký převratný scénář plný orginálních zápletek. K filmu jsem usedal proto, aby mě bavil. Mnoho neprozradím, když napíšu, že jde o standardní vyvražďovačku, kde vraha znáte téměř od začátku. Čekal bych tedy především - výtvarnou kameru, skvělé gore efekty, nápadité vraždy a tejemnou hudbu. Kamera průměr, hudba též - což mne zklamalo, jelikož H.Manfredini složil již daleko lepší. Gore efekty nevyvážené, vraždy bez nápadu. Příšerní herci mi v tomhle žánru nevadí, ale že se nenašla ani jedna sympatická postava, to jest na pováženou. Člověk tak celou dobu jen čeká, kdy už bude konečně ta sebranka zmasakrovaná. Osobně se mi mnohem více líbí takový Kašpárek zabiják! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela pohodový osmdesátkový slasher, se vším co k tomu patří... Slušné vraždy, příjemná hororová atmosféra sem tam lehce (ale zcela neúmyslně) odlehčena a naprosto infantilní chování většiny postav... Prostě kus na jedno shlédnutí, který nenadchne ani neurazí... A to mi tentokrát stačilo... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No jak začít, Maska smrti je film od kterýho jsem naprosto nic nečekal, ale pak jsem se do něj vyloženě zažral, říkejte si co chcete. I když polovina lidí co mám v topce dává průměrné a podprůměrné hodnocení, tak já si film užil. Je to sice strašně pomalý film, na první vraždu se čeká 40 minut, ale má to takovou příjemnou atmosférukterá navíc umocňuje hudba od Manfrediniho, ale zase musím říct že tu docela dost kopíruje sám sebe z Pátku 13tého. Vraždy tu jsou poměrně dobře zvládnuté a vrah se s ničím nesral, samotnej vrahou je sice celkem srandovní ale maska mi přišla docela uspokojivá(nesnáším klauny ani kašpary), Postavy mi nepřišly nijak zajímavé ani nějak extra dobře herecky zvládnuté, navíc tu chybý pořádný kozy což je u slasheru výraznej nedostatek. Pro mě celkem dobrý horor který si v budoucnu ještě pustím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Apríl je dnem, kdy si rádi utahujeme z druhých lidí, zkoušíme je nachytat na různé blbosti a žertíky, ale často se i my sami stáváme terčem podobných lumpáren. Zde máme šanci sledovat skupinu výrostků, kterak si neustále utahují ze svého spolužáka a to za všech okolností. Nemají absolutně žádné zábrany a někdy zajdou opravdu do extrémů. Jenže ne vždy se vydaří všechno tak, jak jsme si to naplánovali a následky můžou být opravdu drastické. Přiznám se však, že začátek filmu na mě velice zapůsobil především co se samotných hereckých výkonů týká. Nejde sice o žádnou galapřehlídku, ale charakteristika jednotlivých postav je tak pestrá, že jsem se prostě musel pořád smát. Místy šlo sice i o trapnou podívanou, ale právě tato skutečnost tomu dodávala ono kouzlo. Jakmile se totiž přeneseme v ději dále a z teenagerů se stanou dospělí jedinci, tak to přestalo mít šťávu. Hloupé dialogy doslova ubíjejí a než se začne něco dít, tak vás pomalu uspává nuda. Je nutné brát v potaz, že film je často uvádět nejen jako klasický slasher, ale také má jít o hororovou komedii. Právě proto jsem k tomu přistupoval trochu s odstupem a některé vraždící scény si docela užil. Jejich pojetí ala černý humor občas skutečně vykouzlí úsměv na tváři. Slaughter High měl podle mého našlápnuto k docela slušnému úspěchu, ale úsilí tvůrců ztroskotalo na jejich zkušenostech. Začátek totiž dokáže opravdu hodně navnadit a i samotná myšlenka nebyla vůbec špatná, jenže její zrealizování už tak dobré nebylo. Nudné místa a kolísavá atmosféra jsou hlavním důvodem, proč tomu nedám víc jak slabších 60%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Neskutočne infantilná vyvražďovačka, ktorá zlyháva vo viacerých zásadných faktoroch. Debilný scenár, otrasní vyumelkovaní herci, žalostné pokusy o humor, škrekľavá punková hudba, prekrývajúca sa s akýmsi neidentifikovateľným vŕzganím - to všetko je úplne mimo misu a tých pár mordov to veru nezachránilo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem docela úsměvný echt osmdesátkový slasher. Ono trochu trvá, než se začne něco dít, ale mordy jsou sice rychlé, ale poměrně nápadité (elektrizující vyvrcholení, koupel ve vaně). Je to rychlá a levná práce, nijak neskrývající na čem se veze (dokonce tam dvě hlavní ikony subžánru jsou přímo zmíněny), interiéry mi vůbec nepřipomínaly školu, v obsazení trčí jen Caroline Munro (ne, ž eby předváděla něco extra a ostatní se nesnažili, ale až na pár výjimek kromě ní zapomenete skoro všechny během závěrečných titulků. Kromě 80. atmosféry (a na tu já prostě slyším), skvělého titulního songu a parádní masky vraha, mě film zaujal ještě jednou věcí. Marně si snažím vybavit americký osmdesátkový horror, v němž hrála Asiatka a pokud přeci jen ano, tak, kde ji svlékli do půl pasu. Tady jo a pak přijde parádní smrt. Postavy se chovají fakt dost idiotsky, pohromadě to drží jen tak tak, závěrečný twist je snad až zbytečná snaha zaujmout, ale pořád je to koukatelný kousek, to jako jo. Když to milujete. A já jo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tuctovka, slasher s maskovaným killerom, ktorý si svoje obete porcuje s chuťou a so sentimentálnym nadhľadom. Motív je otrepaný viac, ako starý koberec, ale skvelé gore ho zachraňuje pred prepadom. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Slaughter High je jeden ze zapomenutých slasherů a ani se nedivím. Začátek je v dlouhém prologu ve škole, kde obrýlený Marty, jakožto jeden ze šprtů, je šikanován svými spolužáky. Jak už to tak bývá, šikana skončila tragédií - obličej mu znetvořila kyselina dusičná. Nesoucí břímě ponížení a utrpení se rozhodne svým spolužákům pomstít. Jako masku zvolil šaška, což dokonale vystihuje jeho osobnost a bohužel i celý film. Horor se od toho čekat nedá, ale spíš groteska, která může zůstat zapomenuta. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších slasherov druhej polovice 80´s a ďalší z mojich najobľúbenejších slasherov. Nemôžem inač, hudbu mal pod taktovkou sám veľký Harry "Friday the 13th" Manfredini, a nesmrteľné score ku piatkovským kulťákom pripomína samozrejme dosť, i keď sa mu podarilo vytvoriť i svojský hudobný "jokerovský" motív. Maska je jednoducho geniálna, stará škola a búrka okolo je pre slasher to pravé orechové, krvi je dostatok, kočiek tiež, celé je to pekne zrežírované a dvojitý koniec skvelý a typický 80´s. Kult! ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tento horor řadím do mé oblíbené kategorie "Demented Slasher", což jsou u mě počiny kde se máte bavit nad debilností a absurditou. Navíc si i myslím že většina toho je v těchto filmech schválně dělaná na pobavení. Každopádně, celý film už od začátku jede na plný koule a ukazuje šikanu při které Melvinovo líbání kozi v Toxíkovi vypadá opravdu nevinně. Díky právě této sekvenci si hned uděláte silně negativní mínění o hlavních hrdinech a budete se těšit na jejich vykydlení. Tyto postavy i když právě sympatické nejsou, tak herci je tak skvěle přehrávají že jsem si kecy a dovádění celý party užíval a i jsem byl rád že někoho zabili až později ve filmu apod. Co se týče killů, tak byli fajn, došlo tu i na pár gore scén, kterým vévodí rozežrání žaludku, kyselinová koupel či komický elektrický orgasmus. Samozřejmě někteří experti tu mohou film kritizovat za nelogické chování postav...ale doprdele vážně? Vždyť už od začátku ten film se nebere vážně a je to campy sranda. Kdyby všechny postavy se chovali logicky, tak kde je pak ta prdel. Jasně vidím zábavu v tom že teče postavě kyselina do koupele a ona hned vzstane a bez šrámu odejde, haha super. Prostě se jedná o zábavný slasher, který nabízí i atmosférické scény, dobré killy a i dost humoru. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Upravil bych jméno režiséra režírovaly to 3 lidé ne jeden. K filmu není špatný rozhodně jsem čekal podle hodnocení daleko horší ale překvapil mě. Vraždy jsou dobré ( i když uznávám že chování těch teenagerů je blbé např. jedna ženská má krev v tváři a ona se celá koupe místo aby si umyla jen obličej ) některé jsou i dobře provedené třeba ten chlápek co pije to pivo a vypije kyselinu a exploduje (to ve mě evokovalo vetřelce). Jediné co mě zamrzelo byla ta pasáž s zombie nebo co to bylo to mě přišlo uvalené. Jinak v rámci žánru nadprůměr ale za ty zombie strhávám 1 hvězdu takže 60 procent. Každopádně zatím nejlepší film od Řitky Video co tento rok vydala. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Film plný nelogického chování. Snaha vyděsit je pomíjivá a celý příběh je nudný. Snad mohu pochválit jen krvavé zabíjení, ale i to mohlo být o něco realističtější. 20% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No to je slabota! Tak pitomě vystavěnou dějovou kostru jsem opravdu už dlouho neviděl a to co předvádějí ti zoufalci na place, má k herectví opravdu daleko. Dialogy jsou úměrné kvalitě celého snímku, takže o nich taktně pomlčím. Tenhle film nefunguje ani jako horor, pač jakkoli se ty scény snaží být brutální, ta amatérská režie z toho dělá parodii. Přesto jsem se při dvou vraždách lehce usmál (pivo, vana), protože to mělo alespoň nějaký nápad. Jinak to je po všech stránkách naprostý děs, a to i po stránce hudební. Ty skřípavé zvuky se dají těžko považovat za hudbu, což je s podivem, protože muziku má na svědomí jinak osvědčený Harry Manfredini, který dělal hudbu např. ke kultovní sérii Pátek třináctého. Tady ale naladil opravdu špatně a tohle veledílo tím definitivně pohřbil. Za ty dva povedené mordy dávám jednu hvězdičku, jinak je to škoda elektřiny. ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Tedy klasický 80's slasher, kterých bylo v té době opravdu haldy, plný uvřískaných ženštin, neohromujícího záporáka a nudících míst, které mi ale vynahradily alespoň poměrně originální a zajímavé mordy. V podstatě tomu nechybí ani dobrá atmosféra, ovšem tolik záběrů, kde není vidět nic než tma, si mohli tvůrci odpustit, stejně jako i lov na posledního, který měl být zřejmě napínavý, ale při své rozvláčnosti se mu to příliš nepovedlo. A konec, ačkoliv jsem podobný vývoj nečekal, byl dosti rozpačitý a poměrně překombinovaný. Kdyby se to drželo více při zemi, šel bych s hodnocením výš. Takto je to jen slabší průměr. ()

Reklama

Reklama