Reklama

Reklama

Král Syrohlav

  • Česko Velkohlavý král (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedaleko malého městečka Rathmorne se mužům pracujícím na poli nešťastnou náhodou podaří osvobodit ze staletého zajetí starobylého démona Rawheada. V ten samý čas do města přijíždí se svojí rodinou historik Howard Hallenbeck (David Dukes), aby se zde věnoval sběru materiálu pro svoji knihu o starých pohanských posvátných místech. Krvavému teroru, který Rawhead ve městečku rozpoutá, padne za oběť i historikův syn a zoufalý Hallenbeck všech svých poznatků využije k tomu, aby monstrum jednou provždy zničil. (kosta73)

(více)

Recenze (36)

obitus 

všechny recenze uživatele

Kdyz chcete v polovine osmdesatyhc let zfilmovat povidku, ktera z velke casti stoji na postave starobyleho vrazdiciho bozstva, jehoz vzhled ma nahanet strach, musite mit sakra dobrou masku jinak jde celej film do kytek. Bohuzel, vzhled Rawheada je to nejslabsi co ve filmu je. Umela, nepohybliva tlama, kterou ma na sobe chlapek navlecenej do spinavejch hadru neni zrovna moc koser. A je to skoda, protoze pribeh a misty husta atmosfera davaji tusit, ze film mohl byt pecka. Takhle zustava, i pres Bakeruv scenar a zajimave herce, pouze lehkym nadprumerem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento méně známý horror z 80. let není zas tak špatný. Sice je fakt, že spousta diváků kritizuje masku hlavního monstra, na druhou stranu, když Jasonovi občas spadla maska v některém z dílů Pátku třináctého, taky nevypadal kdoví jak důvěryhodně ... Rawhead je obr, takový trochu amatérsky namaskovaný "Predátor", který vyleze z pod šutru na poli a začne masakrovat obyvatele místní vesnice. Kromě trapné masky, kterou koupíte jistě v kdejakém krámě s žertovnými předměty, film ale vyniká velmi dobrými hereckými výkony, dobrou atmosférou a jistou dávkou napětí. Gore scén si příliš mnoho neužijete, je to klasika 80. let, v té době moc střeva na obrazovce nelétala ... Ale jinak je to docela dobrý atmosférický horror. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Lehce zapomenutýho Rawhead Rexe nebude moderní divák brát vůbec vážně, protože ty ošklivý světelný efekty a vizáž titulního monstra jsou jeho největším průserem. Gumová maska, co nehejbe očima ani tlamou, dneska už spíš rozesměje. Ale za to atmosféra je překvapivě dobrá, prostředí anglického venkova s kostelem, hřbitovem a hlubokými lesy udělá dost, kor s doprovodem pochmurné hudby, která tu taky nechybí. Jenže to celý mohlo zkrátka dopadnout mnohem líp. Škoda, škoda, protože Barkerova povídka z jeho třetí Knihy krve je fantastická. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jediné čím môže potešiť tento horror je tradicionalistická britská kamera. Scenár je až smiešne jednoduchý a herci mizerní. No najvýraznejšie mínus je groteskne úbohá maska samotného Rexa. Pôsobí to hrozne rušivo a tak nevierohodne, že to zráža celý film na kolená. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Od Barkera bych čekal větší bizarnost.... Základ bez nápadu - vypuštění spoutaného démona, démon se bezcílně toulá po venkově a vraždí (podprůměrné gore, které nevylepší ani utržená hlava, ani rudý gejzír z krční tepny), démon je marně pronásledován, démon stále vraždí, démon je zničen, démon udělá na diváka baf. Když si vzpomenete na kreace S.Winstona (za všechny Predátor), pak se té gumové držce musíte smát. Jednání postav na mačetu, rvačka Hallenbecka s knězem v kostele k popukání. Barkerově povídce to nesahá ani ke kotníkům...ještě že se pak mistr pustil do Hellraisera.... Právem pozapomenutý snímek. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Kvalitný démonický horor s hustou atmosférou, ktorého jedinou slabšou stránkou je práve výzor hlavnej beštie, prebudenej k životu na miestnom poli írskeho vidieka. Dva a pol metra vysokého a svalnatého Rexa s blbým ksichtom, ale zato animálnou túžbou po krvi, túžiacom po nastolení pekla na Zemi, je problém zastaviť bežnými spôsobmi. Preto treba nájsť kľúč, ktorý beštiu zavrie pod zem. ### Barkerovu poviedku som zatiaľ nečítal, avšak jej filmové spracovanie ma k nej len navnadilo. Drobnou zaujímavosťou je, že niektoré hlášky z filmu si v roku 1989 požičala pre svoje hudobné demo “Giallo“ goregrindová skupina z Illinois, Impetigo. Keďže ide o moju obľúbenú skupinu, tých pár dialógov som odcitoval zároveň s ich vyslovením vo filme :-) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hahaha. Ani já si to nemůžu odpustit a musím zkritizovat masku a efekty, který jsou mizerný i na rok 1986. Absolutně bez napětí, atmosféry a s otřesnou kamerou. Tohle už v dnešní době nevystraší ani děti. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Škoda téhle nevyužité šance... Barkerův scénář je docela slušný (příběh jakoby vypadl z některé Knihy krve) a herci, stejně jako atmosféra, jsou více než dobří... To, co mě masivně sralo celý film, byla naprosto debilní maska... Ta Rawheada neuvěřitelně sráží a dělá z více než slušného hororu jen průměrný kousek... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Béčkových hoven, co neumějí nic jinýho, než cákat krev na kameru jsem se doslova přežral. Sorry. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Když jsem četla kdysi předlohu Krále syrohlava z třetí knihy krve, tak mi to přišlo docela jako nuda a hlavně jsem ani netušila, že podle toho natočili i film. Říkala jsem si, že když je to z osmdesátých let a všichni se tak odvolávají na to, že hrozná maska, tak že tomu nebudu křivdit jen kvůli masce a podívám se pořádně. Maska je sice hrozná a při čtení povídky jsem si to monstrum představovala jinak než jako kingkonga se zubama a králičíma očima, ale to není to nejhorší na tom filmu. Ještě u prvního zabíjení v domě se statkářem a jeho těhotnou manželkou to má ještě trošku napětí a atmosféru, ale pak to šlo velmi silně z kopce. Kdykoli to může být aspoň trošku napínavé, tak se to nějak pokazí jako třeba ve scéně s klukem v autě a od půlky se to vleče k nevydržení. Obzvlášť přiblblé jsou jakékoli scény s policisty, kteří se sice drží všech klišé která existují, ale jejich dialogy jsou hrozně hloupé :) viz třeba když jim donesou obrázek načmáraného rawheada :). Takže nuda s kingkongem co vraždí, močí na kněží a koulí a švidrá svýma králičíma očima. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotné monstrum je asi největší slabinou tohoto jinak průměrného filmu. Je vzhled a především maska vyvolají v divákovi spíše smích, než hrůzu v očích. V některých scénách jsem měl obavy, aby nespadla herci z hlavy, jak se mu třepala. Atmosféra se však vydařila tvůrcům skoro na jedičku. Tady nemám nějakých větších výhrad, protože jsem se tu vůbec nenudil. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Osmdesátý léta jak vyšitý. Nějak se Clive Barker ty scénáře musel naučit psát, a tohle jako začátek není vůbec špatný. Je tu všechno, co horory v té době měly mít – krev, nahá prsa, souboj dobra se zlem + jednu vynikající scénu jako bonus. Ďábla jak chčije na kněze, to neuvidíte v každém filmu. Ano, maska Krále velkohlava není nic moc, vypadá jak liliputánský King Kong, ale mě docela bavila. Celkově krásný průměr, čekal jsem to mnohem horší. Tak mě napadlo, je zajímavý sledovat, jak v osmdesátých letech, jak tu již někdo zmiňoval, v hororech nelítaly střeva a vnitřnosti (samozřejmě na pár vyjímek), ale zase v každém druhém byly nahá prsa, dneska střeva lítaj, vnitřnosti lítaj, těla se trhaj, žvejkaj, melou, sekaj, drtí, ale nahá prsa aby člověk pohledal. Teď se jen rozhodnout, co z toho je lepší. Nejlepší je to asi nakombinovat:-) ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Scenár mal nepochybne veľký potenciál a myslím, že ani sám Barker nemohol byť s touto adaptáciou spokojný. Napätie funguje minimálne a k desnej maske, ktorá mala byť (resp. mohla byť) hlavným atribútom filmu sa radšej ani nebudem vyjadrovať. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ani samotná Barkerova poviedka z jeho poviedkového cyklu "The Books of Blood" nepatrí k najlepším, ale to, čo sa s ňou podarilo spraviť na celuloide, je úplné harakiri. Keby mal Rawhead namiesto "masky" na hlave igelitovú tašku s logom T-mobile, možno by pôsobil strašidelnejšie. A vôbec - všetky "rádoby" efekty sťahujú túto snímku na dno močiara, ako šuter priviazaný k nohe samovraha. Iba moje úchylné alter ego, rochniace sa v béčkarských exkrementoch využilo chvíľu, keď som bol na dovolenke a v mojej neprítomnosti fuklo do hodnotenia tie dve hviezdičky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre mňa naprosté ( a utajované ) prekvapenie. Ten prastarý monstroidný týpek má niečo do seba, pohybuje sa v skvelo vybratých lokáciách ( depresívne, chladné počasie, občas pripomenie staré Hammerovky ) a ak dôjde na akciu s ním, nemá sa snímok za čo hanbiť. Trochu ľutujem minimum gore, ktoré by takémuto námetu primerane sadlo a vzhľadom na veľkosť titulného mäsiara, by sa malo na čo pozerať. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tento hororový snímok z roku 1986 ma nadchol tou vynikajúcov atmosférou aká vtomto filme je. Toho Trojhlavového mohli spraviť aj lepšie ale mne tá tlama ani nevadila pretože časom som si zvykol. Koniec bol dobre dokonaný keď toho zmrda zničili ale on ešte na konci ožil. Solídnych 80 percent ani som sa nenudil :D. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Takhle zprasit výbornou Barkerovu povídku z jeho Khih krve, ke které si i Barker napsal sám scénář. Škoda, že si to rovnou sám nezrežíroval, to by vypadal úplně jinak, když vezmu v potaz jeho režijní počiny Hellraisera nebo Nightbreed. To mělo aspoň tu jeho nezaměnitelnou atmosféru, která tady není. Je to velká škoda, protože začátek filmu byl výbornej, i s tušenou temnou atmosférou, jenže pak se zjevil Rawhead a vše šlo do kytek, Rawhead byl k smíchu, než aby z něho šla hrůza. Jedna z nejhorších příšer, které jsem ve filmu viděl. Ne ne, tohle se rozhodně nepovedlo. ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Aby to bolo zabavne pre fanúšíkov trashu je to málo vymlete, a pokiaľ to mám hodnotiť ako seriózny film .. tak viac jak dve hviezdy nedostane. Beriem že tá maska je garbage no nieje jediný problém filmu. Celá zápletka točiaca sa okolo zbrane v oltári je deravá a doteraz neviem prečo oltár reagoval na ludí ..čiže logické nezrovnalosti ktoré odpúštam len trashom .... Jediné pozitivum filmu je hlavný hrdina a jeho protipól (nemyslím monstera ale toho kostolníka) ..ostatné postavy sú zbytočné a do počtu. Vážne netuším komu by som mohol film doporučit ..... ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Obitusem, že maska je hodně slabá, ale už jsem viděl i horší. Na druhé straně je tu super typicky Britské panorama, do kterého nemotornost Rawheada sedí jako ulitá. Nesmím rovněž zapomenout na zavraždění malého dítěte, přesněji řečeno syna hlavního hrdiny, což jsem naposledy viděl v Carpentrově ASSAULT ON PRECINCT 13. ()

Reklama

Reklama