Reklama

Reklama

Hra o život

(TV film)
  • Velká Británie The Game of Their Lives
všechny plakáty

Severokorejský tým, outsider, na kterého byl vypsaný kurz 1000:1, dokázal na 8. mistrovství světa v Anglii v roce 1966 zázraky. Po příjezdu do Londýna byli tito fotbalisté označeni za záhadné a po všech stránkách neznámé. Za krátký čas se však stali miláčky národa. Ovšem jakmile jejich dobrodružství skončilo, letadlo, které je odneslo domů, s nimi mohlo stejně dobře odletět na měsíc. Dnes se o těchto hráčích a jejich zemí ví skoro stejně málo jako v roce 1966. Až donedávna nikdo nedostal povolení ke vstupu do Severní Koreje, aby s hráči natočil rozhovor o jejich zážitcích z 8. mistrovství světa. V dokumentu severokorejští hráči otevřeně hovoří o svých vzpomínkách na rok 1966, obnově Koreje po ničivé Korejské válce a o tom, jak se jim dnes žije v jedné z nejméně známých zemí moderní éry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

molotov 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument o něuvěřitelném úspěchu severokorejských fotbalistů na Mistrovství světa v Anglii. Vynásobte naše Nagano deseti a možná se přiblížíte k šoku, jaký tehdy způsobili Korejci celému světu. Dokument sleduje vyprávění šedesátiletých staříků o jejich slavných zápasech, zápasy ukazuje v barevných dobových záběrech a je doplněn komentáři fotbalových historiků, fanoušků i jejich soupeřů. Má úžasný spád, nastiňuje i nečekané problémy s účastí neuznávaného státu na mistrovství světa a politickým pozadím jejich účasti, ale hlavně je oslavou fotbalu. Nesmírně zajímavý dokument nejen pro ty, které zajímá Severní Korea, ale i pro všechny sportovní fanoušky. Stejně, jako si korejské hráče zamilovala celá Anglie, tak jim v tomto dokumentu budete držet palce i vy. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dokonale vystavěný dokument o jedné nezapomenutelné partě. Zdá se to opravdu neuvěřitelné, přitom ty ingredience úspěchu jsou tak prosté a obyčejné. Týmovost, bojovnost, energie ... trošku mi to připomíná naše letošní hokejové mužstvo. :) ()

hunty 

všechny recenze uživatele

O úspěchu Korejců jsem neměl ani ponětí, takže jsem byl ohromen. Moc pěkné nastínění Severní Korey (asi je na to připravovali ty 4 roky), ale i jednotlivých zápasů, které jsou prokládány komentáři fotbalistů, historiků a fanoušků. Měli to těžký kluci, když museli spát s krucifixama na zdi ve strašidelném prostředí katolické ubytovny : ) Gordon zpracování dokumentů ze Severu zvládá na jedničku. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jistě historicky zajímavá událost, ale zpracování není ničím originální co by pozvedávalo úroveň z odpoledního vysílacího času na ČT2. Rozhovory s tehdejšími aktéry jsou buď tak moc cenzurované, nebo to mají pánové v hlavě trochu už moc promixované propagandou a senilitou. 50 % ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dokument o jednom zázraku, který se stal na Světovém šampionátu ve fotbale roku 1966. Znalci fotbalové historie si jistě přijdou na své a vlastně i milovníci historie takové, protože tehdy to bylo napůl o fotbale a napůl o politice. V roce 1966 pozvat na anglickou půdu tým severokorejských fotbalistů bylo vzrušující jistě samo o sobě. Co potom když se z této kupky outsiderů vyklubalo něco co ohromilo celý fotbalový svět..... ()

Reklama

Reklama