Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastassia Kinski hraje hlavní hrdinku filmu Irenu, krásnou mladou ženu v rozpuku sexuality. Irena prožije své první milování, které s sebou nepřinese jen překrásný prožitek, ale také nepředvídatelné tragické následky! Nesmírná vášeň jejího prvního romantického vzplanutí je ale tak silná, že Irena dokáže překonat všechen chaos, který ji obklopuje, včetně mimořádných požadavků vlastního bratra (Malcolm McDowell), a odhalí svůj vlastní fantastický osud. Kočičí lidé jsou erotickou fantazií vášně a hrůzy, které vyvolá první láska mladé ženy. Touha... vášeň... krev, vlastní chtíč ji promění v jednu z těch, kterým se říká Kočičí lidé. (Universal)

(více)

Recenze (84)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle má být horor ? Chvílemi mi to připadalo spíše jako komedie. Nepříliš zábavné, ani strašidelné, jediné plus byly vnady Nastassie Kinské. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Taaak strašně nevyužitý potenciál... Ale koukat se na to dá - chlapi už kvůli nahé Nastassje a já už kvůli nahému Malcolmovi, který roztomile přehrává. Je to hloupoučké, někdy nelogické a občas vtipně neumětelské, ale taky celkem sympatické, s příjemným 80's hudebním podkladem. Takže proč ne. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nastasja Kinski sa počas orgazmu mení na vražedného čierneho pantera. Ehm! Remake hororu Jacquesa Tourneura z roku 1942. S hudbou Davida Bowieho a v produkcii Jerryho Bruckheimera. Ehm na druhú. Vskutku biedny horor (či skôr "horor"?). Vyložene poteší snáď iba pošuk Malcolm McDowell. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi problem tohohle filmu je, ze je zarazenej jako horor, ale tohle krome par trochu krvavejch scen neni horor ani nahodou. Nicmene neda se filmu uprit, ze je zajimavej, ma dobrej napad, slusnou atmosferu a obcas je po vizualni strance perfektni. Navic Nastassja je tady fakt kocka a McDowell je tady skvelej uchylak. Skoda, ze ma film premrstenou stopaz, na ty dve hodiny se tu toho totiz moc nedeje. Lepsi 3*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

tenhle film se mi nikdy nelíbil a ani jsem ho jako dítě nechápal. a dneska nechápu, co na tom dřív bývalo tak kultovního. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Že je Nastassja Kinski kočka, ví přinejmenším pánská část publika už dávno, takže jediná nová věc jsou tu levhartodlaci (nebo jak to mám nazvat) místo tradičních vlkodlaků. Pro obyvatele Afriky by ale ani tohle nebylo nic objevného, zkazky o leopardích lidech se tu vypravují odedávna. Takže nám tu zbyl eroticko-psychologický thriller (mám potíže označit za horor něco, u čeho mě nemrazí), ale s docela zajímavým nápadem v podobě provázání sexuality a metamorfózy do zvířecí podoby, a s přece jen ne tak zcela očekávaným koncem. A ještě jedním plus v podobě opravdu krásných zvířat. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zajímavý erotický horor, který se sice tváří jako umění, ale je to béčko jako řemen, jenž místy postrádá logiku a sází spíš na důkladné předvádění soudobých trikových možností než na režijní nápady. A poslední půlhodina je úplně zbytečná. Ke kladům snímku patří jeho obsazení - Kinská je velice sexy (a v druhé polovině filmu prakticky pořád nahá), McDowell je zase hodně působivý poděs - a dusná atmosféra. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hororovou atmosfétru rozřeďuje romantická linie, film funguje především díky přítomnosti půvabné Nastassji Kinski. Celkový dojem: 50 %. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Film-pohádka pro dospělé je silný právě v tom, že důsledně respektuje svůj lehký žánr. Následně vynikají i jeho klady: skvělá a exoticky krásná Anastázie Kinská, slušné až dobré obsazení dalších rolí i dobré cvičitelské zvládnutí nesnadných zvířecích herců. Film sice "jen" baví, ale vyšší ambice neměl ani nepředstírá a to minimum působivosti, kterou mu nabízí jeho žánr, nejenže nerozmělňuje, ale spíše obohacuje. Více chvály v takovém případě už nejde říci. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tak legenda nelhala, ona je to opravdu naprostá sračka. Ale je tu nahá Nastassja, šílený Malcolm a hudbu má na svědomí David Bowie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pomerne dosť nevýrazný “animal” horor bez vložiek, ktoré by ho v rámci žánru obohatili. Ani atmosferické, ani krvavé, skôr mysteriózne. Za mňa NIE .. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Paul a Irena sú súrodenci, ktorí dlhé roky žili odlúčene. Každý vyrastal u inej rodiny. Irena prichádza ku Paulovi do New Orleans, aby sa navzájom spoznali a zblížili. No okrem brata spoznáva aj svoj pravý pôvod. Obaja sú "Mačací ľudia". Potomkovia zvláštneho, starobilého druhu. Incestná rasa, ktorá dokáže na seba brať podobu mačkovitej šelmy. Je to pôsobivá erotická horrorová dráma. V úlohách animálnych súrodencov sa predstavila jemná sexi kráska Nastassja Kinski a bývalý vodca clockwork orange násilníkov Malcoml McDowell. **** ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem, jaké hodnocení vlastně mám dát tomuto remaku stejnojmenného dílka z roku 1942... Nemám totiž horory příliš v oblibě. Nevadí mi, ale cíleně je nevyhledávám. Tady ale jde o docela zajímavý nápad a filmu se nemůže upřít působivá atmosféra. Nastassja Kinski tu podává slušný výkon a dobrý je i Malcolm McDowell. I triky jsou hooodně zajímavě udělané. Zkrátka jde o dobrý průměr, takže této erotické vášni s tragiickými následky dávám 3*. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zajímavá mytologie + Nastassja Kinski + perverzní nádech + brutalita + prokletí + několik působivých obrázků + slušná atmosféra + zajímavé hororové momentky + osmdesátková hudba = zvráceně přitažlivý film. Kočičí lidé balancují na hraně, z níž se dá snadno sklouznout jak k totálnímu kultu, tak do propasti příšerného céčkového odpadu. Já měl pro kočky vždycky slabost... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tam, kde film z roku 1942 naznačoval, tam nové zpracování ukazuje záběry naplno. Tajemná Irena (krásná Nastassja Kinski) přijíždí za svým bratrem, aby začala nový život. Netuší, že rodinné prokletí jí zkomplikuje nejen vztah s bratrem Paulem (ďábelský Malcolm McDowell), ale její dosavadní život obrátí doslova naruby. Drama o potlačované sexualitě nešetří nahotou ani krví. Divák se dočká nejen utržených rukou a rozervaných těl, ale i bizarní pitvy šelmy. Vydařená je sice krátká, ale maskérsky poctivá proměna v pantera. Na rozdíl od původního snímku volí Irena raději život mezi svými. Místy působivá, jindy až dokumentární kamera je doprovázena tajemnou hudbou. Za zmínku stojí skvělé scény s černým panterem ať už uvězněným v pokoji, na mostě či prchajícím městem. Po letech jsem jednu hvězdu přidal. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Vlkodlaky a upiří jsou běžní, ale kult velkých dravých z prvního města světa s přidanou legendou přeměny v černého pantera a zpět, to je jiná. I cesta kočičích lidí časem je dobře promyšlená. ()

Reklama

Reklama